Debatt: Linorna med Brown & Perron?

I fredags mot MODO debut för både J.T. Brown som Francis Perron, de båda hade inte bästa tänkbara förutsättningar sett till lång resa och inte ens en riktigt träning med laget innan match. I den matchen lirade de båda i samma kedja med Tyler Vesel.

Frågan är då hur sajten tycker eller tänker oss att kedjorna borde formeras framöver, jag tänkte inleda med mina tankar och sedan kontrar Lövenbloggaren och Sweetangel med sina tankar. Vi hoppas så klart även ni läsare bil kontra med era tankar.

Linorna enligt The Sandwich:

67 Francis Perron – 10 Tyler Vesel – 44 Olle Liss
22 J T Brown – 18 Axel Ottosson – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 91 Justin Crandall
71 Gustav Possler – 96 Pontus Andreasson – 40 Sebastian Selin
11 William Eriksson/19 Kristoffer Söder

Motivering till dessa kedjor?

Jag vet att det är som att svära i kyrkan att sära på och göra om allrajt linan med 90 – 10 – 91, men även om det finns potential så har de ändå inte alltid fått ut det som finns och de har en förmåga att cirkla mer i hörnen än att alltid få till ett enklare och lite rakare spel. Då vi ännu inte riktigt heller fått i gång Olle Liss tycker jag en kedja med Vesel och Perron skulle vara riktigt intressant och en framtida verklig leading line. Ottosson har funkat bra med Hutchings och med Brown får den kedjan in en lite grythund i form av J.T. Brown och det gör det till en väldigt välbalanserad lina. Sedan vet jag att linan med Wiklund, kaptenen och Selin är samspelt och dessutom är lite på gång, men att sätta in Justin i den linan med Alexander och Freddan ännu lite mer lir och sedan finns det Wiklund i den linan som är den som får stå för att ta jobbet framför kassen. Det gör att Selin får ta Liss plats tillsammans med Possler och Andreasson, även den kedjan rätt väl balanserad med Possler som en lite rakare spelare, även om vi sett till Selins kasse i shorthanded mot Modo får sättas på det kontot. Som extraforward får man sedan fundera kring ifall man vill ha lite defensiv balans (Söder) eller Wille Eriksson som en mer offensiv joker. Med alla tillgängliga kan välja lite utifrån motstånd.

Sett till dessa linor dessutom relativt enkelt att sätta samman bra uppställningar till special teams utan att plocka allt för mycket i dessa linor.

Ex. vis kunde den första linan tillsammans med 42 Eronen och 71 Possler kunna utgöra PP1.

På samma sätt skulle 8 Deilert och tillsammans med 91 Crandall och den andra linan kunna utgöra PP2.

När vi sedan kommer till PK lika viktigt där att hitta i vart fall två tydliga uppställningar, ett tänkt forwardspar är Selin och Wiklund som känner varandra så väl. Men även kaptenen kommer få ta ett stort ansvar.

*

Lövenbloggarens och SweetAngel har identiska tankar:

67 Francis Perron – 10 Tyler Vesel – 22 J T Brown
90 Alex Hutchings – 18 Axel Ottosson – 91 Justin Crandall
71 Gustav Possler – 96 Pontus Andreasson – 44 Olle Liss
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
19 Kristoffer Söder

Motivering till dessa kedjor?

Den färskaste kedjan med Perron-Vesel-Brown visade is tort sett varje gång den var på isen att den kommer bli ett enormt hot. kan knappt vänta till den här veckans matcher. Vidare har Axel Ottossons intåg mellan Hutchings och Crandall gjort att den fått lite mer fart och rakt på mål. Mindre dutt helt enkelt.

Jag tycker även att linan med Possler-Andreasson-Liss har något på G. Possler blir bara böätre och bättre och den som just nu driver den kedjan. När sen Andreasson kommer ur den lilla formsvacka han befinner sig i blir detta kanon. Sen måste Liss släppa speluppläggarrollen och och inta den rollen han är värvad för, den som målskytt. Likt tiden på Olof Mårs lirade i löven gäller. Rör ej puck förrän vid målläge.

kvar har vi en lina och här krävs ingen längre motivering är att konstatera att kör vidare så som det såg ut mot MODO. Vi vet kapaciteten här och det kanske främst i defensiven när det gäller Wiklund-Andersson-Sebastian Selin. Den kedjan kan bli guld värt en ev enetuell finalserie mot Timrå och neutralisera Jonathan Dahléns fruktade kedja.

På bänken har vi Kristoffer Söder som kliver in och dödar utvisningar.

*

Men som sagt.. Det var våra tankar, skriv gärna en kommentar med just dina tankar kring våra gröngula linor och hur de nu bör formeras med Brown och Perron. Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Debatt: Linorna med Brown & Perron?

 • 1 februari, 2021 kl. 10:57
  Permalänk

  Det sjuka är ju att Brown inte spelade PP. Ska väl stå framför kassen och mosa på.

  Svar
 • 1 februari, 2021 kl. 11:05
  Permalänk

  Ser att jag och ”sandwich” har hyfsat lika tankar.
  Det andra förslaget är helt i sin ordning med.
  Med undantaget att jag tycker att Liss-Pontus-Possler spelar fast sig för mycket i egen zon.Vill gärna ha en center,med lite mer defensivt tänk där.
  Men,sköna varianter för W/L att vraka mellan…:)
  Tror att vi får se mer av Brown till helgen.
  Stor rink är en rejäl omställning.
  Tar nog ett par matcher att komma in i det.
  Blir bra med att möta topplagen direkt.
  Ser verkligen fram emot helgen.Mycket mentalt på spel där…

  Svar
 • 1 februari, 2021 kl. 19:36
  Permalänk

  Känns spännande som The Sandwich satt upp Liss med Perron och Vesel som center. Liss ska ju ha en playmaker som sätter upp honom. Check….

  Sen tycker jag nog att Hutch och Crandall ska fortsätta tillsammans och där har ju Otto kompletterat fint på slutet….

  Om kaptenslinan Wiklund, Andersson och Selin kan visa upp fjolårsformen tillsammans ska dom vara intakt….

  Då blir det kvar JT, Andreasson och Possler. Med Posslers gryende fart kan denna lina bli riktigt bra. Vi vet ju vad Poppe kan bara han kommer iform.

  JT Brown är ju sen självskriven framför mål och skymma i pp. Krama boxplay backarna och skyffla in returerna.
  Sen dom 2 första linorna med Deilert och Palmquist som back i varsin uppställning.

  Boxpay leds av Wiklund och Selin, Rahimi och Plant.
  Palmquist och Kalle, Kanske Vesel och JT…

  Intressant att se hur det artar sig…

  Svar
 • 1 februari, 2021 kl. 20:18
  Permalänk

  Perron, Vesel, Liss
  J.T, Otto, Hutch
  Wiken, Freddan, Selin
  Possler, Andreasson, Cranny
  Söder

  Rahimi, Plant
  Eronen, Deilert
  Palmqvist, Johansson
  Norbe

  PP 1 Perron, Liss, J.T. ( framför målet ) Ottosson och Eronen
  PP2 Hutch, Vesel, Crandall, Possler framför målet och den som är hetast av Deilert, Palmen och Norbe (som jag tror vi kommer att få se mycket mer av framöver)

  PK 1 Rahimi, Plant, Selin, Wiklund
  PK 2 Eronen, Palmqvist, Freddan, Söder

  Mitt förslag med risk för att jag glömt någon, jag tycker att den här uppställningen blir bra då man inte belastar spelarna för mycket, bara Eronen som får dubblera i PP och PK. Med tanke på det tuffa spelschema som är resten av grundserien så känns det som viktigt att inte slita för mycket på enskilda spelare för att minimera skaderisken. Sedan när slutspelet drar igång så kan och ska firma Wallson och Lahti självklart matcha tuffare med dom spelarna som är hetast för dagen.
  Blir spännande att se om Kenttä plockar fram trollspöet och dra upp någonting mer ur hatten innan den 15 februari. Själv hoppas jag mest på en bra målvakt, antingen någon namngiven SHL målvakt
  ( ingen från div 1) eller någon på kontrakt resten av säsongen. Känns för stor risk att gå in i slutspelet med bara 2 målvakter och sedan stå där med någon junior om Kevin eller Isak går sönder igen.
  Det är en spännande tid vi lövenfans har framför oss med start på onsdag.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: