Debatt: I vilken lina ska Trotter in?

Efter matchen i fredags mot Leksands IF blev det då officiellt, Brock Trotter klar för Björklöven.

Det känns fortfarande helt surrealistiskt och utifrån otaliga klipp på youtube kan man inte säga annat än att det finns talang och skills så det räcker. Nu är det visserligen bara 32 matcher Brock spelat de sista tre åren, men utan skadefrånvaron hade vi aldrig någonsin fått se en sådan spelare som Trotter i vårt gröngula Björklöven.

Självfallet måste vi ge Brock lite tid och komma in i både laget och förstå spelet, men vi snackar grym potential och det här en typ av värvning som jag tycker är klockren. Det är ärligt rätt otroligt att Dalle Johansson tillsammans med Green Devils och externa finansiärer lyckas landa en sådan här typ av spelare.

Nästa fråga är dock med vem eller vilka Trotter ska spela med? Det här är faktiskt ett rätt angenämt problem för duon Jonsson/Åkerblom.

Först och främst vilken position, center eller winge och enligt agenten Niklas Granberg går Trotter helst på en kant även om han spelade center i Dinamo Riga. Eftersom vår centerbesättning är så pass stark sedan tidigare tycker jag därför vi borde köra Brock på en kant.

Då blir nästa fundering med vilken center och sett till hur kedjorna sett ut på slutet, vilken kemi som finns och tidigare funnits i kedjorna tycker jag Brock borde paras ihop med Pär Edblom. Edblom har inte startat säsongen så starkt som vi hoppats och möjligen kan Trotter ändra på det. På så sätt en win-win.. ett nyförvärv som möjligen blir två ifall Pär nu också skulle i gång med en sådan kamrat som Brock vid sin sida.

Nu har vi verkligen både spets och bredd på forwardssidan, med alla friska och krya skulle kedjorna kunna se ut enligt följande:

Trotter – #15 Edblom – #54 Maegaard Scheel
#34 Palmebjörk – #74 Öhman – #28 Sandström
#90 Hutchings – #6 Karlsson – #19 Quist
#10 Thörnberg- #26 VEJ – #22 Johansson

..vilket då innebär att #11 Grundström, #21 Hetta och #62 Lavander skulle stå utanför laget. Då har man konkurrens och sedan går det att sätta ihop kedjorna på fler sätt, inte minst ifall man funderar på att sätta Brock som center.

Sedan kunde man tänka sig #10 Thörnberg på Felix plats i den kedjan då Jesper är en väldigt offensiv och skridskostark spelare med ett otroligt fint skott. Här byggde min komponering på att Felix är mer fysisk i sitt spel och på sätt kan bidra genom att skapa utrymme och ytor för duon Edblom – Trotter. Men det finns helt klart fler alternativ.

Men hur skulle du som läsare vilja sätta ihop kedjorna och varför? Skriv gärna en kommentar och ta del i debatten..

13 thoughts on “Debatt: I vilken lina ska Trotter in?

 • 19 oktober, 2015 kl. 08:30
  Permalänk

  Kul värvning. Chansning men som sagt – han hade givetvis aldrig lirat i allsvenskan utan skadorna. Hutchings har behov av ngn som sätter upp honom. Här kommer lekkamraten och med kloke Edblom som center kanske det lyfter rejält. Jon, Stefan och Lucas är en perfekt komponerad enhet. Ser gärna Thörnberg återförenad med Wille och Kim. Felix, Nicke J och VEJ i ”brunkarlina”. På papperet riktigt bra. Verkligheten ofta en annan….

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 11:39
  Permalänk

  Trotter – Edblom – Thörna
  Palme – Öhman – Lucas
  Hutchings – Kim – Quist
  Hetta(Nicke J) – VEJ – Scheel
  Extra: Nicke J(Hetta)

  Är nog min dröm. Lite osäker med hetta i 4:e pga hans defensiva spel, men Scheel och VEJ är klockrena tillsammans. Thörna ska definitivt inte lira fjärde, Felix är bättre defensivt och lirade med VEJ förra säsongen. Får Hetta ordning på sitt defensivt spel så får vi 4 formationer med väldigt bra offensiv kapacitet, speciellt med en rightare i varje lina.

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 11:52
  Permalänk

  Tycker trotter borde spela med hutchins, och hetta med Quist/Karlsson

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 11:58
  Permalänk

  Trotter måste ges lite tid att komma in i allt. Vi får inte stressa fram nått nu.

  Hutchings kommer explodera med trotter tror jag.

  Hutchings – edblom – trotter

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 12:03
  Permalänk

  Till att börja med måste ju Hutchings få en annan center än Kim. Sedan måste ju Törna lära sig att träffa mål bättre, sikta mitt i mål tills han träffar där och/eller skjuta lite lösare så han träffar där han siktar. Känns som Trotter kan gå in på vilken plats som helst. Blir nog en kedja med 2 rightare i vinter. Ser inte hur en kille som Trotter ska kunna misslyckas i en serie som HA, om han får vara hel. ”För bra för AHL” som en tränare i W Jets sa, låter ju helt surrealistiskt, men samtidigt är det väl ett bra sätt att komma upp på hästen igen efter skadan. Vad kan ett snitt på 0,8 i AHL göra i HA? Spännande…

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 12:05
  Permalänk

  Visst lät det såhär om Jack Combs, Hurtubise mfl? När ska det upphöra med att hylla det spelare gjort i backspegeln? Tror knappast att SHL missat honom om han varit något att ha.
  Dock underhållande att läsa den hybris lövenbloggar vältrar sig i.

  Svar
  • 19 oktober, 2015 kl. 12:33
   Permalänk

   Hurtubise levererade precis enligt förväntan. Han hade högre ppg under säsongen i Löven än hans tidigare snitt i HA.

   Jack Combs var en billig värvning från ECHL, han fick knappt lira AHL. Detta kan du inte jämföra med Trotters meriter, det är inte ens på samma planet.

   Väldigt underhållande att läsa vissa kommentarer.

   Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 12:24
  Permalänk

  Simon: haha hurtubise var ju kanonbra i löven. Men har man ingen koll så kanske man tror det.

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 15:56
  Permalänk

  Jäkligt roligt att det händer något i truppen! Jag hoppas att vi får Hurtubise effekt som i fjol……
  Hutchings-Edblom-Trotter
  Palme-Öhman-Sandström
  Willie-Kim-Sheel
  Thörnberg-Nicke J-Hetta
  Defensiv kjedja med Grundström-VEJ-Lavander
  Så hoppas jag det blir om nu Trotter är i form och inte dras med någon skada……
  Bra blogg!

  Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 16:54
  Permalänk

  Utan att veta vad han går för, eller vilket skick han är i, dessutom oprövad på stor rink med skandinaviskt spel är det väl nästan omöjligt att på förhand peta in honom i en kedja. En sak är dock fakta – han är högerskytt. När hade vi så här många såna?

  Svar
  • 20 oktober, 2015 kl. 02:04
   Permalänk

   200 matcher i KHL räcker inte för att lära sig spela på stor rink? 😉

   Svar
 • 19 oktober, 2015 kl. 17:12
  Permalänk

  Spelat i KHL.Dom har stor rink

  Svar
  • 20 oktober, 2015 kl. 02:08
   Permalänk

   Just det ar val ett litet fragetecken till, han har gjort friskt med poang i liten AHL rink men de fa matcher han lirat i stor rink (KHL) gjorde han knappt en enda poang. Fast det kan ju berott pa massor av olika orsaker som speltid mm.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: