Debatt: Hur skulle du formera kedjorna?

Förra veckan en debatt om hur backparen kan eller kanske borde formeras ifall vi på läktarna fick bestämma, i dag kör vi på samma tänk en variant på hur coach Fagervall kan eller möjligen borde formera kedjorna.

Coach Fagervall in action. Foto Erik Sandin / Frilansforgraferna

Eftersom vi redan nu har 13 forwards på kontrakt och två till ska adderas kommer så klart någon eller ett par hamna utanför matchtruppen, men om du vore i Fagervalls kavaj eller skor hur skulle du sätta samman kedjorna?

De här namnen har vi alltså just nu i truppen att tillgå:

#10 Norberg, #11 W Eriksson, #13 Andersson, #14 Murphy, #19 Söder, #20 Granlund, #21 Rainersson, #22 Peterson, #29 Wiklund, #33 Jonsson, #40 Selin, #51 Eriksson, samt #71 Stål Lyrenäs.

Om vi kollar in den sista matchen för säsongen mot AIK i Slutspelsserien så ställde vi upp enligt följande:

#19 Farley, #13 F Andersson, #16 Talaja

#14 Murphy, #18 Ottosson, #90 Hutchings

#20 Granlund, #42 Riska, #33 Jonsson

#7 Lindquist, #54 Peterson, #51 Eriksson

Extra: #22 Johansson

Jag tycker som jag skrev redan i Silly-kollen gröngula forwards (länk) att vi har en klart bredare forwardssida jämfört med i fjol, jag tycker att vi även genom lite attityd, muskler och kilon tillfört en del skills jag tycker vi saknat de senaste säsongerna. Sedan går det inte att komma ifrån de spetsspelare vi trots allt tappat jämfört med i fjol, då var vi för beroende av en kedja och nu krävs det i stället att minst tre linor kliver fram för att ersätta dessa poäng.

Den främsta skillnaden som jag ser det, även om det nu ska adderas cirkus två namn, är att några av poängspelare från i fjol ersatts med hårt jobbande hockeyarbetare. Jag gillar att vi på 13 kontrakterade har fem med rightfattning, nu kommer inte alla att bli startspelare med i grunden ett bra tänk. Jag vill minnas att sportchef Grönberg i någon tidig intervju menade att centrarna var prioriterade, utifrån det bygget som så här långt presenterats känner inte jag att vi spetsat den delen ett par snäpp. Bra förlängning på Peterson, nyttigt tillskott i Söder men här har vi alltså tappat bl.a. Ottosson.

Men nu leker vi med tanken att Fagervall skulle läsa bloggen och även lyssna på oss fans, hur sätter vi då samman linorna?

I mitt förslag kommer jag utgå från att två namn tillkommer, jag tror utifrån vad som kommunicerats utåt om att ex.vis #51 Eriksson kan användas som center att det tillkommer två forwards, dock ingen center. Möjligen att den positionen under säsongen i form av antingen en Företags- eller supporterspelare kan komma uppgraderas.

Spontant skulle jag i dag kunna tänka mig något sånt här:

#29 Wiklund – #13 Andersson – 1 nyförvärv

#40 Selin – #22 Peterson – 1 nyförvärv

#71 Stål Lyrenäs – #19 Söder – #14 Murphy

#33 Jonsson – #51 Eriksson – #20 Granlund

Extra: #10 Norberg, #11 W Eriksson alt. #21 Rainersson.

På det sättet är kaptenen kvar i första linan där Wiklund på något sätt rakt av ersätter Talaja, i fall den tredje länken oavsett vem det blir hittar kemi med förstnämnda duon sammantaget en uppgradering jämfört med i fjol. I fjol fick vi tyvärr aldrig riktigt till den där första linan, delvis dock pga. skador.

I den andra linan har jag så klart stora förhoppningar på att unge Peterson ska kunna axla, iaf delvis, den gröna manteln som Axel Ottosson bar i fjol. Med en stor tung högerfattade Selin på ena sidan och ett förvärv i klass Lundberg/Cruseman på den andra sidan skulle även denna kedja som jag ser det vara rätt intressant.

Även den tredje helt okej med dels den spännande hemvändare OSL, som center den SHL-meriterade Söder och ifall Murphy skulle kunna tillbaka från sina skador under föregående säsong nästan ett nyförvärv även han. På något sätt en rätt intressant trio, med stor potential även den.

Svårt att inte sätta nyttiga duon Granlund och Jonsson i den fjärde linan även om de tillsammans med Riska i fjol avslutade som tredjelina, här tror jag som sagt att Eriksson kommer inleda som center men att det möjligen kan komma att ändras under säsongen. Möjligen ett ologiskt resonemang när Lukas i fjol ersatte den skadade Hage (som center!) som i sin tur dessutom därefter ersattes av Riska.

Som jag ser det om det nu tillkommer två till truppen är det denna unga trio som inledningsvis lär få agera extraspelare och inledningsvis kanske främst matchas hos någon av samarbetsklubbarna.

Men det var mina spontana tankar, hur skulle du själv formera kedjorna och inte minst varför? Fältet som vanligt tämligen fritt.. Skriv gärna en kommentar om du känner för det och bidra i debatten.

* * *

Har du tänkt dig till Hedlundadungen den 17:e augusti? Klicka på bilden nedan för all info om U Rock.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

5 thoughts on “Debatt: Hur skulle du formera kedjorna?

 • 28 juni, 2018 kl. 10:45
  Permalänk

  Jag skulle nog satsa på Wiklund-Söder-Granlund, en kedja som fungerade bra när dom spelade ihop i Karlskrona. Stål-Lyrenäs- FA – Murphy är en annan kedja som känns intressant. Övriga kedjor är svårare att sätta ihop då man hoppas att dom 2 nya ska vara producerande spelare.
  Märkligt att Jocke säger att han vet vilka 2 som kommer in och Grönberg mörkar att det skulle vara något klart. Har ni hört några rykten.

  Svar
 • 28 juni, 2018 kl. 13:26
  Permalänk

  Nyförvärv – FA – Nyförvärv
  Selin – Peterson – Murphy
  Jonsson – L Eriksson – OSL/W Eriksson
  Granlund – Söder – Wiklund

  Förmodligen blir det Cruseman och Lundberg som nyförvärven. De borde ju ha någon form av kemi eftersom de spelat i samma lag, vet hur de fungerar osv. Selin Peterson Murphy blir en producerande gnuggar kedja som alltid ger allt. Granlund Söder Wiklund spelade i samma kedja förut och de kompletterade varandra helt perfekt, därför flyttas Jonsson upp till kedja 3, alternativt byt plats på kedja 3 och 4.

  Svar
 • 28 juni, 2018 kl. 13:47
  Permalänk

  Precis som du är inne på så känns det som bredd på.forwardssidan. Jag kan se Rainersson ta en plats i 3:e om han väljer att utvecklas. Sedan kommer skador, men det känns inte så farligt.

  Svar
 • 28 juni, 2018 kl. 18:58
  Permalänk

  Nyförvärven måste ju vara toppspelare då.
  Kanske Granlund Murphy Andersson i första.
  Ja hursomhelst en rolig ekvation när vi har så många alternativ
  Selin känns som han kan bidra med mycket poäng, kanske han kan flyttas upp ett snäpp

  Svar
 • 28 juni, 2018 kl. 23:14
  Permalänk

  Selin är ju rightare så han borde vara perfekt i pp

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: