Debatt: – Hur borde Fagervall formera laget?

Efter hockeyfesten borta mot MODO i Fjällräven Center när vi vann med 3-2 har det tyvärr återigen gått rejält med grus i vårt gröngula maskineri, tre raka torsk där vi med rätt inställning och normal prestation i stället borde kunnat plocka nio poäng.

Nu var vi tyvärr ovanligt bleka hemma mot Vit Hästen, därefter en onödig utvisning av Pukka i slutet som kostade två pinnar mot Pantern och därefter då senast plattmatchen mot Tingsryd. Med åtta poäng till hade vi legat på plats tre i tabellen, nu har vi i stället bara tre poäng och fyra mål ner till Tingsryd på plats elva.

Coach Joakim Fagervall har i bland på slutet kört tombolan då laget ska formeras och under dessa tre matcher fick dessutom #31 Masiello två raka chanser för att återigen vakta dörren senast mot TAIF. Jag tänker vi hjälper Fagge att formera laget nu, nåt måste vi väl göra i detta läge?

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Hur hade då jag formerat laget om jag skulle få chansen?

Line up Björklöven

Målvakt

#35 Adam Werner (#31 Oscar Masiello)

Lite otacksamt för Masiello att senast återigen få vakta dörren efter sin insats mot topplaget Pantern, i grunden känns dock Adam som en stabilare målvakt som vi rimligen borde kunna plocka fler poäng med.

1:a

#8 Mikko Pukka, #26 Jakob Stenqvist – #20 Mattias Granlund, #13 Fredric Andersson, #90 Alex Hutchings.

Dags att återgå till en lina som en gång ändå fungerade, funkar den inte på nytt kanske dags att sära på kaptenen och Alex? Det håller inte i längden att ha en så pass blek (och dyr?) första uppställning som förväntas bära laget.

2:a

#49 Simon Backman, #12 Niklas Pavel – #14 Cody Murphy, #18 Axel Ottosson, #19 Austin Farley

Med bara sex backar i stället för sju blir det rotation i backparen och jag tror Simon kan vara en bra mentor till Pavel, med Cody dessutom lite mer fysiskt till denna kedja och jag vill minnas att duon Austin – Cody hade kemi redan i fjol.

3:e

#57 Stefan Andersson, #28 Simon Åkerström – #7 David Lindquist, #24 Tobias Hage, #16 Roope Talaja

Likt de övriga backparen en av vardera (left/right) och den här linan hade definitivt inte gått av för hackor, en klok Hage och sedan då en puckskicklig snidare som Lindquist som möjligen kommit bort en aning med Austin/Axel en aning och sedan då den rivige Roope.

4:e

Extra: #37 J Andersson, #21 Rainersson – #11 Andreas Vikström, #51 Lukas Ericsson, #33 Marcus Jonsson

Med bara sex i stället för sju backar hamnar Jacob på bänken i min bok, jag vill även se Rainersson som en liten joker där. Med Lukas som center i denna uppställning känns det faktiskt som vi har en ”rejält jobbig” fjärde.

* * *

Men det var mina tankar, hur skulle du själv vilja formera laget.. ? Fältet som vanligt fritt, vi ser som vanligt så konstruktiva kommentarer som möjligt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda säsongens matcher!

18 thoughts on “Debatt: – Hur borde Fagervall formera laget?

 • 27 november, 2017 kl. 07:21
  Permalänk

  Granlund dubblar…?

  Åkerström borde nöta bänk

  Svar
  • 27 november, 2017 kl. 08:31
   Permalänk

   Bra där Canoah! Näe, jag hade tänkt Granlund i första. Numer uppdaterat, det blir Vikström i fjärde.

   När det gäller vem eller vilka av backarna finns det nog möjligen fler alternativ..

   Svar
 • 27 november, 2017 kl. 08:32
  Permalänk

  Tycker som vanligt att du har ett väldigt klokt resonemang. Fagervall MÅSTE göra något som får laget att lyfta igen och börja producera framåt. Logiken i de senaste uppställningarna kan jag inte begripa, en av de mest producerande femmorna i hela hockeyallsvenskan ”Otto-linan” har han gett mindre?? speltid. Det går liksom inte ihop. Tillbaka till det som gick bra tidigare och prova med Granlund i 1:a igen. Om inget händer i 1:a måste väl för guds skull Fagervall våga splitta Andersson och Hutch likväl som han laborerat med andra formationer. Någonting borde kanske kunna hända då.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 09:31
  Permalänk

  Tror att det är viktigt att vi klargör vad som är källan till problemet. Ja laget gör en ovanligt dålig insats mot hästen hemma och skapar egentligen inget framåt. Men i övrigt så tycker jag inte att produktionen framåt är det stora problemet utan vi släpper in på tok för mycket mål för att kunna vara ett topplag. Som det är just nu så har bara 4 lag gjort mer mål än löven medans endast 3 släppt in fler. Vi har ett boxplay som inte liknar något och som i stort sett varje match släpper in mål. Motståndarna får varje match flertalet lägen som gör att det blir mål oavsett vem som vaktar målet. Näe ska löven börja vinna matcher så måste snittet på antalet insläppta mål minska och nyckeln till det är boxplay.

  Svar
  • 28 november, 2017 kl. 12:46
   Permalänk

   Håller med #33. Spel 4 mot 5 men även 5 mot 4 måste upp avsevärt. Sikta mot att bli ligans bästa där så kommer vi klättra. Hur man gör överlåter jag till Fagervall men den mentala inställningen är A och O. Att även försöka hålla ihop kedjor som fungerar bör vara rätt spår. Visst, våra motståndare har säkert spelat ihop sig bättre än i början på året men det borde även vi ha gjort. Jag tror på laget men frågan är om laget tror på sig själva?

   Svar
 • 27 november, 2017 kl. 10:16
  Permalänk

  Gillar dock idén ovan. Lukas Ericsson tekar i 4:e men lirar sedan på kanten. Tycker Vikström ändå gör ett bra jobb som center.

  3:e backparet får dock mig att få kalla kårar. När Emmerdahl är tillbaka så sätt honom med JA i 3:e och SA som extra. Åkerström kan lira några matcher med Teg.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 10:46
  Permalänk

  90# 13# 14#
  7# 18# 19#
  16# 24# 21#
  33# 51# Norberg?

  Backsidan kan kvitta så länge vi har de vi har. Kommer aldrig bli bra

  Svar
  • 28 november, 2017 kl. 08:13
   Permalänk

   Du vill alltså har såväl Granlund som Wikström utanför läget till förmån för Norberg? Hade varit intressant med en kortare analys där.

   Svar
   • 28 november, 2017 kl. 16:35
    Permalänk

    Ärligt talat vill jag inte ha någon av dem i laget men eftersom jag vill ge fjunisar mer speltid så blir det på deras bekostnad. I övrigt tycker jag alla andra forwards går före Granlund och Vikström

    Svar
 • 27 november, 2017 kl. 11:03
  Permalänk

  Bra tankar i det mesta, men jag skulle alla dagar i veckan sätta Åkerström på sidan och spela Jackob istället fast helst skulle jag vilja få in två nya backar men det lär inte ske. Och sedan skulle jag absolut spela Rainersson istället för Vikström, tycker Rainersson tillfört betydligt mer än Vikström. Men det absolut viktigaste av allt är att alla spelare och ledare verkligen stämplar in till att börja med på onsdag men givetvis till varje match. Så ointresserat, slött och handfallet som det såg ut både från spelare och coacher i fredags får det bara inte vara.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 12:41
  Permalänk

  Jag tycker att det är bra ihop satta femmor av er. Eventuellt kan man Hutching med Cody och Austin.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 13:09
  Permalänk

  Tycker det är rätt konstigt hur Fagervall med sin rutin inte tränar ihop ett första/andra powerplay. Laget har han ju byggt defensivt i huvudsak med två-vägs-spelare så det borde vara än mer viktigt.

  Till Fagervalls försvar så är Messy rena katastrofen och hade gärna sett honom lämna istället för Kim.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 13:12
  Permalänk

  Förstår inte varför folk vill se Granlund i första femma. Så ofantligt överskattade spelare (som så många andra i Löven). Visst, han sliter och krigar varje byte och vinner någon puck då och då.. men det är det han kan. DÅ han väl har pucken gör han sällan många rätt. Noll blick för spelet och ingen aning om vad han ska göra med pucken, mer än att dumpa och fortsätta jaga… Nä han hör hemma i en checking-line, Punkt.

  Såhär skulle jag satt ihop forwards:

  #7 David Lindquist, #13 Fredric Andersson, #90 Alex Hutchings

  #14 Cody Murphy, #18 Axel Ottosson, #19 Austin Farley

  #21 Rainersson, #24 Tobias Hage, #16 Roope Talaja

  #20 Mattias Granlund, #51 Lukas Ericsson, #33 Marcus Jonsson

  Två producerande femmor, en lite mittemellan och en fjärde som går in och gör skitjobbet.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 14:01
  Permalänk

  Dags att syna JFs tänkande när det gäller lagformationen. Hur är det möjligt att inte se liret på isen utan bara tänka namn. Detta kan bara JF själv svara på och ingen annan.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 14:39
  Permalänk

  Mitt förslag. Alex-Ottosson-Tajala. Cody-Andersson-Farley. Lindqvist-Hage-Granlund. Rainarson-Eriksson-Messy. Backparen. Pukka-Stenqvist. Backman-Pavel. Andersson-Andersson. Sen hoppas jag att Emmerdal kommer tillbaka snart och tar då S Andersson plats och spela honom i PP och BP.

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 16:50
  Permalänk

  Byt plats på linkan och Hutchings. Tror 1 kedjan skulle må bra av nån som kan hålla pucken och Hutchings av nån som kan sätta upp han för direktskott

  Svar
 • 27 november, 2017 kl. 22:54
  Permalänk

  Oavsett vem som spelar i vilken kedja ser jag stora problem med rollfördelningen i samtliga kedjor. Det är inte tydligt var vi ska spela pucken och vem som ska göra vad. Ex. En dump puck i diagonalhörn är mer motiverat på Talaja/Granlund/Messy än på Linkan eller Rainer.
  Tydligare roller, tydligare ansvarsområden.
  Och vart tog backcheckingen vägen? Vi tappar puck och nöjer oss med att småflåsa motståndaren I nacken tills vi kan byta. Inget ansvar. Inga krav.
  Sedan ska vi inte spela likadant med alla fyra kedjor. 1-2 spelförande, kanske 3e beroende på manskap. 4an måste få vara en checkingline. Då menar jag inte som nu att bara eliminera motståndarnas 1a lina, utan när läge ges klistra upp dom i defensiv sarg…
  Samtliga kedjor måste dessutom lära sig att spela 0-0. Har man ett stabilt grundspel kan det en dålig dag räcka med att vinna med ett mål. Som det är nu ger vi motståndet ett försprång på 3-4 varje kväll.
  Sluta med sossehockeyn, låt alla göra det dom är bäst på.

  Svar
 • 28 november, 2017 kl. 08:35
  Permalänk

  Många bra synpunkter och förslag på formationer. I princip ALLA ovan är ändå inne på att se två verkligen offensiva och producerande femmor och två linor som mer ”gör jobbet” däremellan. Att VÅGA ge killarna dessa ansvarsområden och då är det upp till dem att visa vad de går för. Har varit alldeles för mycket hattande i femmorna och TYVÄRR tror jag Fagervall kommer att göra oss alla Lövenfans besvikna än en gång. Han verkar tro på att smeta ut laget och försöka få så ”jämndåliga” femmor som möjligt. Vi får se på Onsdag om det blir något fall framåt i coachingen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: