Debatt: Får Ottosson börja på en kant?

I går presenterade (länk) Björklöven forwarden Axel Ottosson (tidigare Linköpings HC) som klar för resten av säsongen och bloggkollegan började spekulera.

Direkt började ju även mina tankar att snurra dels var ska man placera Axel och även först ifall han möjligen bör användas som center eller får gå på en kant.

Om vi först tar den biten med centerlinjen, så ser den ut så här för närvarande.. eller i vart fall senast mot Mora IK.

15 Vesel – 13 Andersson – 22 Weigel och 19 Söder, där har i vart fall de tre första varit tämligen fasta och man i stället för Söder körde Lindquist/Andreasson vid någon match eller max ett par matcher.

Om ni minns när Fredric Weigel kom in så fick han inledningsvis under några matcher ”låna” Alexander Wiklunds ytterplats för att komma in i det berömda systemet, tror därför det är rätt troligt att Axel i vart fall får börja på en kant. Men frågan är bara vilken och även i vilken lina.

Sedan vet vi ju inte i vilket skick Axel faktisk är just nu och hur snabbt han är redo för match, men skulle det vara redan mot Karlskrona HK i morgon lördag så måste vi ju fortsätta gnugga geniknölarna nu direkt.

*

Spontant och på uppstuds skulle jag nog sätta Axel på en kant inledningsvis, och skulle han vara redo för spel redan i morgon hade det varit intressant att se honom med Hutchings och Vesel.

Nu är det visserligen sista matchen som Justin är avstängd, kedjan har även varit rätt ograverad sen start men jag tycker det hade varit intressant att se honom i den miljön. Dels för att tre rightare känns som en för mycket, men även för att se hur Alex och Tyler skulle reagera.

Alex spanar efter något, möjligen Axel? Foto: Lucas Norlin

Ett alternativ är så klart med Liss och Weigel, men här har Lundberg på något sätt ändå både höjt sig själv och den linan en aning med sitt inträde. Visserligen finns det mer att ta av linan och vi har inte på långa vägar sett hela linans fulla potential, men i det här läget hade jag nog gett dem lite mer tid.

”Kaptenslinan” som numer förlängt hela bunten tror jag inte man rör på, det alternativet tror jag därför vi kan släppa.

Då återstår den ”fjärde” linan, oftast alltså med Kristoffer Söder i centerrollen som gjort ett kanonjobb både defensivt och i PK. Vill man ha en defensiv prägel på den linan borde väl Söder centra.. annars kunde vi ju kunna en rätt skaplig fjärde på isen ifall vi tänker oss Lindquist på en kant, Andreasson på den andra och Ottosson som center.. eller möjligen tvärtom. Sedan vore det märkligt att gå från SHL ner till ”fjärde” i HockeyAllsvenskan.

Det är svårt faktiskt.

*

Men det är helt klart ett mycket delikat problem, lite svårt att direkt se var han ska in bara. Men presentationen av Axel har i det här läget vi trots allt är oavsett ett väldigt högt signalvärde till både fans och partners, alltid viktigt med några umepöjka i laget.

Så är det bara!

*

Men vars skulle du själv sätta Axel och varför? Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Debatt: Får Ottosson börja på en kant?

 • 24 januari, 2020 kl. 08:57
  Permalänk

  I Linköping fick han spela på ytterkanten, något som han inte är van vid då han spelat center i stort sett hela sitt liv.

  – Jag kunde väl inte riktigt få ut max av mitt själv som ytterforward i Linköping så det är klart att jag helst vill spela center, säger han…Vi får väl tro på de…

  Svar
 • 24 januari, 2020 kl. 09:02
  Permalänk

  Tycker det känns klockrent att i sin första match får lira med Hutch och Vessel. Annars så ser jag honom med Söder och Lindquist på bekostnad av Andreasson. Andreasson har väldigt fin teknik men hans teknik ger inte så mycket poäng. Lundberg tycker jag med sitt inträde i tredje har lyft den samt en intressant mix där Lundberg får rollen som den obekväma framför mål.

  Svar
 • 24 januari, 2020 kl. 09:18
  Permalänk

  Jag håller med dig i allt du skriver… finns det någon av våra forwards som skulle gå att matcha på backplats? Söder?

  Svar
 • 24 januari, 2020 kl. 11:21
  Permalänk

  Söder har ju på senare tid agerat extraspelare då 4e linan varit Wille E Andreasson och Link.
  När Crandall blev avstängd blev Andreasson upp i den kedjan och söder har fått centra i 2 matcher.
  Givetvis ska Söder vara ombytt så vi kan spela honom i BP.
  Men jag tror att antingen hamnar otto i 3e på Emil L bekostnad.
  Eller hamnar han i 4:e som center
  Andreasson Otto Link.

  Jag skulle dock vilja se
  Wille E Otto Link.
  Den påminner lite om Link otto Farley kedjan.
  Och ska vi vara ärlig så är bara benämningen 4:e kedjan just det… en benämning.
  I löven i år har vi ingen riktig 4e lina hårt arbetande checkade jobbig 0-0 lina.
  Det närmaste vi kommer är Freppea kedja.. men även om de har alla kvaliteter en 4e lina har så producerar de poäng som fan.
  Skulle nog säga att Löven har 2 st 1a linor och 2 st 2a linor.
  Men va fan den som lever få se.
  Det är ju ändå ett angenämt problem, själv är jag mer oroad över backsidan. Med Deilert och cooper borta blev bristerna ganska synliga. Stenvall är tyvärr inte redo han hinner helt enkelt inte med. Skulle gärna se att det kommer in en back.
  Något annat om vi liks surrar otto. Ska han in i Pp (det tycker jag) i vilken lina och på vems bekostnad?

  Svar
 • 24 januari, 2020 kl. 20:41
  Permalänk

  Missförstå mig inte, jättekul att vi får tillbaka Otto, väldigt kul. Men hade de inte smakat ännu bättre om Rahimi kom tillbaka nu?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: