Debatt: Drygt 41 min men 0%

Bloggen har i bland en förkärlek till små detaljer och för lite nörderi i siffror och så. Men nu börjar inte detta med special teams att bara bli en liten detalj utan ett rätt stort problem.

Sett till de inledande åtta matcherna ligger vi på riktigt låga 6,06 % i PP (14:e plats i ligan), eller blott två mål på 33 försök. Motsvarande siffra i PK är 70,37 % eller 19 stängda av 27 försök (plats 12). Jämför gärna med KHK som vi har på onsdag med tio påsar på endast 28 försök, eller 35,71 %. IKO är allra starkast i PK via 23 av 25 stängda BP eller motsvarande 92,00 %.

Skulle man här se till de senaste fem matcherna för Löven är det ännu värre med 0% på 19 försök eller 35 min och 2 sekunder, vi har däremot tappat in två mål i SH på dessa försök. Adderar vi sedan de tre fruktlösa försöken mot Vita Hästen kan vi summera denna rätt mörka streak till 22 försök eller 41 min och 2 sek, dvs. drygt två perioder. Det är inte bra. Det är tyvärr riktigt riktigt illa.

Ser vi till PK ligger vi här på är 66,67 % eller 10 stängda av 15 försök på de fem senaste. Så formen inte bra i denna spelform heller.

Båda dessa moment så otroligt viktiga och när målskyttet hackar en aning rent generellt gäller det sannerligen att få till dessa moment då vi just nu blöder en hel del poäng i båda dessa spelformer.

Det allra första är att hitta rätt gubbar och att en del ges förtroende att lösa gåtan i PP och att andra ska döda utvisningar och på så sätt ge laget chans att avgöra. Exakt vilka som ska göra vad har vi ännu inte sett, eller vi har iaf inte riktigt hitta nycklarna.

Mina tankar:

PP1

26 Stenqvist – 71 Stål Lyrenäs – 79 Lundberg – 13 F Andersson – 22 Peterson

PP2

52 Tornberg – 37 J Andersson – 40 Selin – 18 Goumas – 29 Wiklund

*

Här har bloggen redan tidigare varit inne på att vi borde kunna balansera left/right bättre mellan våra uppställningar och även om AIK körde Nunn ute till höger och Castonguay senast nätade till 2-1 från vänster så ska det vara en fördel med ex.vis Oskar respektive Sebastian ute till vänster. Båda har fina skott, det gäller dock att trissan hittar bladet perfekt så att det går att nypa direkt.

Sedan otroligt viktigt att vinna kampen vid buren och det uppdraget går till Lundberg respektive Wiklund, motorn i respektive uppställning ute till höger kan gott vara Jacob och Kevin, det gör att vi genom ex.vis kaptenen Andersson kan få ett lite friare hot högre i slottet i den första uppställningen.

Sedan har vi då fyra fw i den första uppställningen, men vi har snabba skridskoåkare nog att kunna haka på hemåt i fall vi skulle tappa pucken. I den andra en av vardera klubbfattning med backarna, dessutom en mer passande Tornberg och en vilt skjutande Andersson, en härlig mix.

Detta borde nog kunna vara två offensiva hot, lite olikt uppbyggt men med hot från flera olika håll. Det känns verkligen som en förutsättning och nyckeln i den spelformen. Här får man inte blir för lättläst eller för statiskt uppställda heller, då är det nästan så att bloggen själv kan briljera i boxen mot oss, om det enbart räcker att ligga i skottlinjen från backarna dvs.

PK1

7 Hellström – 49 Backman – 19 Söder – 14 Murphy

PK2

8 Pukka – 28 Åkerström – 20 Granlund – 33 Jonsson

*

Vårt kanske stabilaste backpar och givetvis är det i PK som Söder ska ha speltid, är dessutom en naturlig tekare (just nu 52%) vilket är en positiv faktor. Hellre att vi oftare vinner tekningen och kan skicka trissan till andra zonen än att motståndarna direkt tillåts ställa upp. Just nu används Cody inte i någon spelform (PP eller PK) vilket känns lite märkligt. Kan dock säkerligen växa av en roll i PK och lär dessutom kunna vara ett hot i SH med sin skridskoåkning och sitt fina skott.

Mikko får gå in i det andra paret och ifall #37 J Andersson orkar kanske han går före 28 Åkerström även i denna roll, här inte samma naturliga center men det kanske går att lösa då 53 Ericsson är tillbaka. Det gäller i vart fall att kunna ställa upp med en naturlig center för att i vart fall kunna teka. Ev. att kaptenen Andersson eller den som tekar bäst för dagen får ta den första viktiga tekningen i egen zon för att sedan direkt åka på byte.

Har sagt det förut, men nog tusan saknas det en specialist likt #42 Filip Riska som vann just djäkligt många tekningar. Ett så otroligt viktigt moment.

Hur går dina tankar kring spelformerna och hur hade du själv satt ihop killarna för just dessa moment?

Fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Debatt: Drygt 41 min men 0%

 • 16 oktober, 2018 kl. 07:38
  Permalänk

  PP handlar kanske (utöver själva grunderna som de säkert nöter mycket) en hel del om självförtroende och att väga för att få en positiv känsla.
  Men hur ser ni på att PK haltar REJÄLT samtidigt som man sällan, på gränsen till aldrig, gör jobbet framför mål?
  Är Löven anno 2018 bekväma? Tror man att man är bättre än man är?

  Svar
 • 16 oktober, 2018 kl. 09:41
  Permalänk

  Ja PP måste komma igång om dom ska kunna vända detta, om jag fick formera PP uppställningarna så skulle jag ställa upp med följande PP 1 A.Tornberg – H.H.Aktell – O.Stål-Lyrenäs – F.Andersson – E.Lundberg och PP 2 J.Stenqvist – S.Selin – J.Peterson – K.Goumas – A.Wiklund. Jag tycker att vi måste ge Tornberg och Aktell chansen nu går inte ha en back som J.Andersson som antingen skjuter i täck eller 2m över eller i helt fel läge,, nä han får vila, Lundberg i PP1 och Wiklund i PP2 står framför mål och krigar in puckarna sedan så får vi hoppas att Goumas kommer igång, han har sett lite osäker och stabbig ut tycker jag men han blir bättre och bättre, tror att när det väl släpper för löven så kommer puckarna att trilla in, även lite tur och skitmål som dom inte får med sig för tillfället…Förstår inte varför Fagervall ska spela K. Söder i PP och inte J.Peterson…Att inte spela J.Peterson i PP och i en Producerande lina tycker jag är att begå ett stort tjänstefel….Tror det lossnar imorgon och vi kör över Karlskrona:):):)

  Svar
 • 17 oktober, 2018 kl. 00:11
  Permalänk

  Alla vi som var totalt oförstående med Lövens värvningar i år var kritiska. Inte för att vi ville ha rätt utan för att vi var oroliga över att all kreativitet framåt var borta.

  Svar
 • 17 oktober, 2018 kl. 13:05
  Permalänk

  Spela 5 forwards i första PP.
  PP 1 Stål-Lyrenäs – F Andersson – Goumas – Lundberg – Peterson
  PP2 – H.Aktell – Stenqvist – Selin – Murphy – Wiklund

  Goumas och Peterson ska vara i första PP oavsett tycker jag. Man skulle också kunna switcha Murphy i första PP istället för Lundberg. Vi måste ha lirare som kan hitta andra vägar en bara backskott från J Andersson som visats sig inte fungera alls så här långt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: