Debatt: Detaljerna i spelet…

När säsongsinledning närmar sig med stormsteg och idag spelas den sista träningsmatchen, så hoppas man ju att alla detaljer mer eller mindre sitter i spelet.

Om vi skulle välja att grotta ned i de olika detaljerna i spelet, vilket av följande skulle du vilja satt bäst? Visst är det bäst om alla sitter lika bra, men här får du bara välja en. Vilken och i så fall varför? Motivera i en kommentar…

 1. Powerplay (minst 25 %). Powerplay är det enskilt viktigaste i en match, då det alltid kommer tillfällen och kan ge en hel del gratismål.
 2. Boxplay. Vi håller rent match efter match. Vi hindrar motståndarna att få ”enkla” mål och det är så man vinner matcher.
 3. Målvaktsspelet. Kevin spikar igen. Mål gör man alltid framåt.
 4. Alla kedjor levererar. Med fyra levererande kedjor blir vi svårlästa och omöjliga att stoppa.
 5. En förstalina som jämt levererar och som gör oftast ett par mål/match. Ett vinnande lag måste ha en förstalina av dignitet. Så enkelt är det.

8904402108446_1051163_75875_jpg

Har jag missat något? Då skriver du om det i en kommentar och delger de andra så debatten fortgår…

5 thoughts on “Debatt: Detaljerna i spelet…

 • 5 september, 2015 kl. 13:20
  Permalänk

  Om vi fick all 4 kedjor att leverera så skulle det vara bäst. Om motståndarna försöker stänga en formation levererar en annan.

  Svar
 • 5 september, 2015 kl. 13:37
  Permalänk

  Svårt men en blandning mellan fyran o femman vore det bästa

  Svar
 • 5 september, 2015 kl. 13:38
  Permalänk

  Sen sker väl förändringar i matcher som femman är första valet

  Svar
 • 5 september, 2015 kl. 14:30
  Permalänk

  Som jag ser det har vi tre riktigt vassa kedjor, som kommer att leverera, man kan redan nu se vilken offensivt skicklig trupp vi har. Många som kan och kommer att göra poäng, men givetvis behövs det lokomotiv för tåget. Sprider gärna poängskörden, några säkra kort kommer vi ju att ha ändå. Spridningen gör ju som sagt oss mer svårlästa. Fjärdelinan kommer att glimta till även, men ska vara till för att jobba ner motståndarnas topp lina. En punkt ni glömt är backspelet, defensiven är ju inte bara boxplay och målvakten. Någon fler än Andersson måste steppa upp (8:e backen?) poängmässigt för att vara riktiga hot. Men backarna kommer också att sättas under många snabba omställningar om inte det snabba spelet sitter på bladet. Kan sakna tuffheten i backarna i år, men hoppas det tar sig. Har hellre smarta snabba backar som kliver in rätt, än överåriga 120 kg hockey mongo broilers som mest sitter utvisade eller är skadade. Med det sagt säger jag målvaktspelet. Inte kul känsla att vara nervös så fort motståndarna tar sig över blå. Lätt att glömma den känslan efter Kevins fjolår.

  Svar
 • 5 september, 2015 kl. 14:47
  Permalänk

  Är inte jätteorolig för offensiven. PP på 25% känns tufft men kanske. Mer fundersam över defensiven och tendenserna till nonchalans och slarv med detaljerna. Långa byten och hafs runt linjerna försvann ifjol. Har återkommit under försäsongen och effekten fick vi se mot Asplöven bl a. Hoppas den käre Tommy markerar att det inte är ok.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: