Debatt: Den åttonde backen?

Jag var inne på det i förra veckan, men vill botanisera mer i följetongen ”Den åttonde” backen, snart stoff nog för en bok.

Redan när säsongen inleddes med sju backar stod det ju klart at man skulle ta in en åttonde back. Så långt inga konstigheter. Det lät också som så att man skulle avvakta de inledande omgångarna för att se vilken typ av back som skulle tas in. Fallerade defensiven kunde man förstärka med en försvarsgeneral. Hittade man brister i det offensiva spelet kunde det istället bli en offensiv kraft. Sen satte säsongen igång och vi inväntade med spänning vad som skulle komma. Här är några kommentarer från sportchef Daniel Johansson från säsongsinledning tills nu gällande den åttonde backen.

1 September

-Vi har krokar ute, dock inget klart.

22 september

Inget klart svar i dagsläget men vi jobbar på det och hoppas inom en snar framtid hitta en långsiktig lösning.

8 oktober

-Vi väntar lite besked, vi kollar ganska brett, beroende på vad som händer i andra klubbar med skador och sånt.

22 oktober

– Tittar fortfarande på olika alternativ. Händer med största sannolikhet inget under kommande veckan.

Det har dragit ut på tiden. Frågan är då varför? Ja, en förklaring är ju att vi dragits med skador vilket fått Dalle att ta till kortsiktiga lösningar för att lösa den närmaste krisen, MEN sen beror det givetvis på att han inte alls fått de svar han velat av den befintliga truppen. Han trodde nog på att lagets kulle gå ganska bra och att det skulle utkristalliseras en liten brist någonstans som den åttonde backen kunde fylla. Tyvärr är det ju så att ingen back har tagit något som helst kliv i någon riktning. Ingen har tagit en tydlig defensiv roll, vilket gör att vissa ropar efter en kraftfull, närapå hänsynslös backbjässe åt Alexander Hellström hållet. Samtidigt har det offensiva backspelet lämnat mycket att önska och därför ropar andra efter en Stefan Andersson 2.0.

Däri tror jag Dalles dilemma ligger. Han inser att det behövs en defensiv OCH en offensiv back. Inte bara en åttonde utan även en nionde. Samtidigt har han sju backar där alla mer eller mindre skrinnar runt i mellanmjölkens land. Tar han in någon/några ska någon/några bort? Borde vara en tämligen lätt uppgift. Behåll Stefan Andersson och kasta sen tärning. Sen är det givetvis en kostnadsfråga. En kvalitétsback kostar pengar. Två kostar ännu mer. Förmodligen har vi inte de pengarna och där i ligger dilemmat. Vilken typ ska han välja? En som kan leverera ett första pass och fylla på i offensiven eller en backbjässe som ser till att det gör ont att ta sig in på lövenkassen? Eller (hemska tanke) rent av en ledartyp som hjälper laget kvar i hockeyallsvenskan?

Vad tycker ni? Skriv en kommentar…

6 thoughts on “Debatt: Den åttonde backen?

 • 27 oktober, 2015 kl. 20:47
  Permalänk

  Kostar med spelare men kostar med publiktapp. Gissar på mellan 2500-3000 mot Karlskoga men hoppas naturligtvis på fler för Björklövens bästa och ekonomi

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 21:04
  Permalänk

  behåll andersson wargh edström( förtjänar inte att bänkas till förmån av banwell, lej, ekeblad) behåll emmerdahl.
  Låna ut Lej till teg.
  1-3 på banwell 4-6 på ekelund.

  Köp in en stabil defensiv back och en offensiv back!

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 21:27
  Permalänk

  Behåll Stefan Andersson och kasta sen tärning? Nog för att backsidan har en hel del kvar att bevisa innan de är uppe på den upphausade nivån som många i media hjälpte till att skapa inför säs, men lite väl okonstruktivt. Måste sägas. Det här är ändå bloggen som hittade ljusglimtar under Öhmans rekord förlustsvit, så även under Waltins mindre roliga period. När inte många andra gjorde det. Blir lite förvånad.

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 22:43
  Permalänk

  Här kommer lite statistik över backarnas prestation sorterat efter+/-
  (matcher,plus,minus, +/-, istid):
  4 Emmerdahl, Jonas 9,2,1,+1 141,20
  32 Edström, Rasmus 15,6,6,0 232,44
  16 Ekeståhl-Jonsson, Lukas 16,6,9,-3 273,23
  8 Ekelund, Kalle 16,4,8,-4 234,27
  57 Andersson, Stefan 16,11,15,-4 393,21
  24 Banwell, Mike 14,9,13,-4 245,11
  86 Wargh, Tommy 11,6,10,-4 188,18

  Svar
 • 27 oktober, 2015 kl. 23:08
  Permalänk

  Har Löven överhuvudtaget någon som tränar med backarna?
  Nu är de ju gamla nog för att förstå att ishockey är en kontaktsport precis som fotboll där du måste gå på kropp annars blir du bortfintad. Men någonstans på vägen så är det som bortblåst hos våra backar…. bortgjorda om o om igen.
  Sen deras avslut är ju ett skämt oxå, fattar inte hur det kan bli så illa hos samtliga.
  Ni höjde ju bla Edström till skyarna innan säsong, ”han smäller in skotten i kryssen osv”

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 14:00
  Permalänk

  Är ganska säker på att den 8:e backen är klar men inte presenterad ännu.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: