Debatt: De återstående pusselbitarna

I går kväll en ny truppgenomgång (länk) och nu alltså tot. 16 spelare på kontrakt efter kontraktet med Pontus Andresson från Frölunda/Hanhals.

När vi träffade Per Kenttä i förra veckan pratade han om en trupp med 2-3 målvakter, 8 backar och 14 forwards. Han menade att alla kontrakterade sitter säkert, ett fullt förståeligt svar i detta läge och bara i april.

Sett till de olika lagdelarna så pratade han om ytterligare en eller två målvakter, Per pratade vidare om 2-3 spelskickliga backar och resterande backar som komplement sett till de redan kontrakterade. Kenttä ville sedan ha två spetsforwards till första linan och utöver Andreasson som redan presenterats ev. någon kompletterande forward.

Vi kunde i förra veckan även läsa i VK (länk) att Kenttä jobbar på att hitta en Lösning med Frölunda för talangen Filiph Åström.

– Vi tittar på en fortsättning i Frölunda för hans del. Han har haft en bra utveckling där och kanske skulle må bra av att fortsätta där också, säger sportchef Per Kenttä.

Men hur skulle då laget kunna formeras med de namn som sportchef Kenttä jobbar på? Trots de svar som Kenttä gav i intervjun kring ifall alla spelare med kontrakt sitter säkert är det nog rätt rimligt att anta att i vart fall någon spelare ev. kan försvinna eller möjligen få inleda säsongen hos någon av samarbetsklubbarna.

Men i detta inlägg inga spelare med brutna kontrakt eller utlånade till samarbetsklubbarna eller övriga klubbar..

*

Det laget jag tror kommer gå på is 5:e augusti (prel. ispremiär) skulle kunna se ut något som detta:

Målvakter

x (etablerad) – #30 Pettersson – x (ung, lovande 3:a)

Även om Kenttä svävade lite på svaret gällande vikten av att hitta en klar etta så är det bloggens fasta övertygelse. I någon intervju nämnde han tidigare att en målvakt är halva laget, vi tror han kommer gå för en riktig kanon och sedan lät det intressant ifall man säkrar upp med en tredje och då säkerligen ung och lovande målvakt.

1:a

x (offensiv, spelskicklig, 1:a PP) – något defensiv 2:vägsback

x (sniper) – x (förstacenter) – #79 Lundberg

Per pratade om 2-3 spelskickliga backar, en av dessa ska vara utpräglat offensiv och gärna med bra karaktär. Tänk en ”Oskar Nilsson”-typ som tuggar ca 22-23 min och är god för +30 poäng. Som partner en ”Dahlroth”-typ, den gångna säsongen +23 och en perfekt kombo med förstabacken.

Vår nya leadingline ska verkligen få i gång ett fungerande PP, utöver de två spetsforwards som Kenttä vill addera truppen så tänker jag att Emil Lundberg kan agera nyttig tredjelänk. Men forwardsduon som ska in för att leda laget ska verkligen vara ren klass. Centern och playmakern ska även vara en god tekare och duon får gärna vara ledande likt Meyer – Dyk för SSK.

2:a

x (spelskicklig, 2:a PP) – #7 Hellström

#71 Stål Lyrenäs – #13 F Andersson – #29 Wiklund

Vi har trots allt tappat trion Jacke, Åkerström och Stenqvist, så genom det mycket poäng från backar. Även denna back måste vara både producerande som spelskicklig, sedan addera det med Hellström med formen från 14/15 som gav ett SHL-kontrakt. Då ett riktigt stabilt andra backpar.

Även den andra kedjan har potential, här tänker jag att Wiklund som nyttig framför mål och vid sargerna borde kunna skapa utrymme för både Fredric Andersson som Stål Lyrenäs. För att få en ännu mer offensivt balanserad lina skulle man kunna tänka sig ex.vis Linkan i stället för Alexander.

3:e

#5 Häman Aktell – x (skridsko- och spelskicklig 2:vägsback)

40 Selin – #? Andreasson – #7 Lindqvist

Jag tyckte Hardy var spännande redan i fjol, då kom han ändå från två skadefyllda säsonger. Utöver poängstarka backar har vi tappat finsk sisu i både Backman och Pukka, som lite av en mentor för Hardy gärna en uppgraderad ”Backman”, etablerad och stark i båda zonerna.

Även denna tredje kedja känns rätt spännande, Andreasson såklart lite oprövad men de som sett honom säger att han är väldigt intressant och teknisk. Sebastian nyttig och ifall nu Linkan prövas i andra kan man tänka sig antingen Wiklund eller en stark sargspelare som Lukas Eriksson som komplement i denna kedja.

4:e

#52 Tornberg – x (ung, talangfull back)

x (ung, orädd Messy-typ) – #19 Söder – #53 L Eriksson

När Kenttä pratar om 2-3 både skridsko- och spelskickliga backar som ska adderas truppen, har jag lite svårt att se Tornberg på de tre första backparen. Men med skador och allt annat som hör till kommer han att få sina matcher ändå. På åttonde och sista plats gärna en ung och talangfull back.

Denna fjärde lina skulle innehålla både aggressivitet, energi och nödvändig rutin. På något sätt skulle jag verkligen vilja ha kvar Granlund till kommande säsong som faktiskt var fjolårets stora utropstecken, han skulle då kunna gå i någon av linorna 2, 3 eller 4. Men han finns det nog tyvärr bara plats för ifall man skulle bryta med någon. Som bredd- och komplementspelare annars i denna lina gärna en ung och orädd Mess-typ.

Extra: #11 W Eriksson, #21 Rainersson

På förhand och sett till föregående säsong är det väl troligt att båda dessa börjar utanför laget. Möjligen att den lurige Wille Eriksson som kom in från Vännäs med bubblande självförtroende och producerade kan vara ett alternativ för kedja 2 eller 3, Wille måste dock ges en sådan roll och skulle med självförtroende absolut ett potentiellt alternativ.

*

Sedan hoppas vi att du tar chansen i veckans omröstning gällande samarbeten, läser du inlägget på dator hittar du omröstning ute till höger och sitter du med mobilen hittar du veckans omröstning längre ner..

Kommentarer, tankar eller reflektioner… Fältet som vanligt rätt fritt.

*

Glöm inte heller vår silly-tävling (länk) där du kan tävla om biljetter till Bo Kaspers Orkester.

Återigen, stort tack till Brännbollsyran!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Debatt: De återstående pusselbitarna

 • 24 april, 2019 kl. 12:43
  Permalänk

  William Eriksson borde få en ordentlig chans i HA. Tror han kommer få det denna säsongen.

  Svar
  • 26 april, 2019 kl. 18:08
   Permalänk

   Kan helt klart hålla med Harre, och som sagt när han kom med självförtroende från Vännäs en klar injektion i vårt lag.. helt klart en joker. Men han måste i så fall in i en offensiv lina och även ges förtroende, samt speltid i PP.

   Svar
 • 24 april, 2019 kl. 20:11
  Permalänk

  Femmor är förvirrande, kör backpar och linor separerat.

  Svar
  • 26 april, 2019 kl. 18:13
   Permalänk

   Tycker du det Enrico? För min del känns femmor mer logiskt.. Men vi får se ifall det blir uppdelat på backpar och kedjor vid nästa inlägg, sedan när vi vet hur Kenttä vill att Fagge ska matcha laget. Möjligen med fyra enheter eller tre backpar och fyra kedjor etc.

   Svar
 • 25 april, 2019 kl. 14:22
  Permalänk

  Nu ligger Messy i kontraktsförhandling med MoDo… =(

  Skriv kontrakt med honom NU!

  Visst, det var kanske den minst trassliga ekonomiska lösnignen att låta spelare med utgående kontrakt dra vidare men man MÅSTE väl ändå se till vem som sitter på kontraktet, inte bara vad som står där?

  Pynta in till Karlskrona-maffian (bara Emil L som är värd att behålla) och köp ut deras kontrakt. Använd supporterspelarpengarna och låt någon sponsor stå för resten. Sedan har vi öppnat platser för nyförvärv och vi kan återsigna Messy!

  Svar
  • 26 april, 2019 kl. 18:17
   Permalänk

   Vi lär se vart det landar Olle, men helt klart låg alla (sedan tidigare skrivna) kontrakt Messy i fatet inför optionsåret.. skulle vara märkligt och kännas väldigt konstigt att se honom i MODO eller i något annat lag i HA kommande säsong.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: