Debatt: – Är Bergman verkligen rätt man?

Under förra veckan fick vi så tyvärr beskedet att Björklövens VD Joakim Gustafsson efter två år som VD väljer att kliva av, givetvis pågår spekulationerna rätt vilt om vem som kommer ta över hans gröngula kavaj och försöka axla manteln och rollen som Björklövens nye VD.

Arkivfoto: Löven4Ever

Redan i intervjun med Björklövens ordförande Mikael Salomonsson (länk) fick vi tydliga signaler kring hur klubben jobbar med att rekrytera ny vd. Sedan alltid lite intressant vilken konsultativ hjälp som kommer anlitas för att som Salomonsson uttryckte det ”hitta rätt kompetens, profil och egenskaper som ska matcha uppdraget som VD.”

Enligt ännu obekräftade uppgifter till bloggen består denna konsulthjälp i bl.a. dels en ännu så länge icke namngiven psykolog och därtill en väldigt mäktig man med i alla fall tidigare stort inflytande under signaturen Lelle H.

Enligt ”hyfsat säkra” uppgifter till bloggen (ännu inte vidimerade) kan den f.d. domaren David Bergman (numer lagt pipan på hyllan) som dömde matchen mellan Södertälje SK och Björklövens IF i Scaniarinken den 15 mars dock vara en huvudkandidat till posten.

Dessa uppgifter är så klart rätt känsliga med tanke på den pågående och rätt viktiga rekryteringsprocessen, det har därför tyvärr varit väldigt svårt att få några konkreta kommentarer från vare sig klubben eller den avgående VD Gustafsson i frågan.

Att Bergman dock har ett rätt passande CV för en VD-post för Björklöven inte så svårt att konstatera då han både jobbat inom nöjesbranschen, lite vid sidan av suttit i någon styrelse, har läst psykologi, dessutom lär han ha sålt mängder med schampo och telefoner och olika teleabonnemang genom åren. David sägs dessutom ha Blå som sin favoritfärg och även om det inte är någon av #derättafärgerna sägs det enligt rykten att Blå i det här fallet faktiskt kan vara en fördel.

När det gäller den omdiskuterade situationen (länk) i Scaniarinken den där kvällen (som möjligen bara kostade oss ett play off mot Leksand) verkar klubben enligt våra uppgifter sitta rätt lugnt i båten. Man har tagit det lite ”dag för dag” och i bland blir det två veckor. Det viktiga är dock att hålla ihop. Det gör man alltid utåt. Att Bergman däremot dömde helt fel verkar däremot inte vara så viktigt, man kanske resonerar som så att: – Alla är väl värda en andra chans?

Bloggen har sökt David Bergman som kortfattat meddelat att hans inställning är: – Olyckligt att det blev som det blev i Scaniarinken, men nu får jag ju iaf kanske chansen att göra rätt för mig.

Sedan rent ekonomiskt kan det vara en bra lösning för klubben när KRIS, enligt våra osäkra uppgifter, ska stå för Bergmans lön under de första 12 månaderna förutsatt att anställningen kommer pågå minst två år eller 24 månader.

Men vad säger ni läsare kring detta..? Kan det verkligen på allvar vara så att domaren David Bergman är en kandidat till att bli ny VD i Björklöven och är han i så fall rätt man för uppdraget? Fältet som vanligt rätt fritt, men skriv gärna en kommentar och delta i debatten.

* * *

Sedan kommer vi så klart framöver att fortsätta puscha för vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti när du ska tippa på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) blir valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på kontrakterade lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på sport i alla dess former? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds för just ditt lag eller dina favoriter.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

12 thoughts on “Debatt: – Är Bergman verkligen rätt man?

 • 1 april, 2018 kl. 07:36
  Permalänk

  Bergman? Ja har det inte varit för de bortdömda målet så har han varit given tycker jag ,vi lövare är ju rätt härdade så det här kan nog bli bra eftersom. 😉

  Svar
 • 1 april, 2018 kl. 08:29
  Permalänk

  Jag tycker det låter som en lysande idé. David Bergman kan ju mycket hockey och får ju nu chansen att göra något bra för Björklöven. Det gäller att vi inte är långsinta.
  Men min kompis polare sa att han hört att SSK ska ha erbjudit honom jobb som materialare men det tror jag inte på.
  Men å andra sidan så väljer han väl hellre ett bra betalt VD jobb före en materialartjänst. Jaja vi går se var det landar…

  Svar
 • 1 april, 2018 kl. 08:49
  Permalänk

  Kan vara topp 3 sämsta Första april skämtet någonsin i svensk historia.

  Svar
 • 1 april, 2018 kl. 11:10
  Permalänk

  Kanske namnet Bergman också är ett aprilskämt

  Svar
 • 1 april, 2018 kl. 11:17
  Permalänk

  Ja bergman hade varit vatit ett guldkorn. Hörde även att påskharen skulle ta över grönbergs jobb. 🙂

  Svar
 • 1 april, 2018 kl. 11:32
  Permalänk

  Det svider att läsa och det kommer nog bli en klump i halsen om detta offentliggörs men tror Löven på honom så kommer han att få mitt fulla stöd, efter jag är klar med sorgeprocessen.

  Svar
 • 1 april, 2018 kl. 20:37
  Permalänk

  Hur trovärdig källa har ni nu? ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: