Alltid rock ´n roll iaf!

På något märkligt sätt slår det aldrig fel, det händer alltid något kring Björklöven. Ibland känns det lite som den lettiske spelaren Alexander Semjonov sa en gång.. googla för den som inte minns eller vet.

När vi till sist äntligen lyckades landa 100% sportslig kompetens i form av Per Kenntä som ny sportchef för tre år så redovisar vi därefter ett uselt ekonomiskt resultat för räkenskapsåret 18/19.

Banken är tömd och vårt egna kapital för hela koncernen ynka cirkus
300 000 kr. Och att det är koncernens egna kapital som gäller för att beviljas licens är rätt tydligt och måste ha varit känt även för ledningen. Allt annat genant och faktiskt rätt pinsamt.

Därtill då att det resultatet gör det än svårare för trollkarlen från Haparanda, alltså Björklövens sportchef Per Kenttä att hitta de sista pusselbitarna.

En för optimistisk och på gränsen till aggressiv budget menade ordförande Mikael Salomonsson efteråt.

Naivt, horribelt och rätt ansvarslöst att sätta klubbens framtid på spel.. att sedan i slutet på mars som ordförande Salomonsson sa till VK och påstå att:

– Ekonomin har vi sedan några år tillbaka haft god kontroll på och den känns väldigt stabil. 

..visade sig ju vara rent nonsens och ett rejält hån mot främst partners, men även alla gröngula fans och Björklövens publik. Detta då det är alla vi från botten som ser till att denna gröngula skuta allt jämt puttrar vidare.

Efter det att stämman hållits och vi fått en delvis korrigerad styrelse, där bl.a. Jonas Grundström inte ens föreslagits (länk), har det därefter enligt samma ordförande Salomonsson blivit nya försättningar och även hänt en del.

Salmonsson sa nyligen följande till VK (länk).

Varför ställer hela styrelsen sina platser till förfogande? – Vi har gjort en samlad bedömning att det i nuläget är rimligt att vi gör det här. Det är nya förutsättningar nu och har hänt en hel del sedan årsstämman. Vi har både konsekvenserna av det ekonomiska resultatet och behovet av en kapitalgaranti. Så det är både rimligt och klokt.

Därför har då Björklöven utlyst ett extra årsmöte (länk) och styrelsen har alltså dessutom ställt sina platser till förfogande.

*

Visst, bättre sent än aldrig.. men i mina ögon borde styrelsen varit mer transparent långt tidigare och flaggat sin rätt huvudlösa satsning mot SHL (vi runt omkring visst ju inte ens att vi gick för det?!), samt genom att förbereda partners för ett så pass dåligt resultat kanske fått effekt i form av ekonomiskt tillskott eller garanti långt tidigare.

På det sätt resultatet, orsakerna samt effekterna förklarats efteråt blir jag ärligt ändå lite förskräckt. Om nu helt plötsligt styrelsen är beredd att ta sitt ansvar och ställa platserna till förfogande borde kanske detta skett långt tidigare.

Sedan kan man bara spekulera kring varifrån dessa pengar kommer och även varför de kommer just nu?

Ännu inget officiellt kring vem eller vilka som sätter garantin.. men det viktiga som jag ser det är att ha en så kompetent och komplett styrelse som bara är möjligt. Detta då oavsett vem eller vilka som lovat pengar.

Jag ser i denna styrelse bl.a. naturlig vana från styrelsearbete och en stark samt erfaren ordförande, erkänd erfarenhet från just styrelsearbete med en verksamhet med idrott, därtill självfallet en ekonomisk och juridisk kompetens. På något sätt är detta bara basen.

Jag skulle gärna addera kompetens i form av marknadsföring och gedigen kunskap kring sälj, affärsutveckling samt utöver en plats för en kompetent person från supporterklubben Green Devils skulle jag ge plats för mer mjuka värden och tankar kring ett fortsatt arbete kring CSR.

Som sagt alltid gröngul rock ´n roll.. men hur tänker du som läsare kring ovanstående? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Du som inte redan bidragit till Supporterspelaren, du kan ju alltid sätta in ditt bidrag direkt till insamlingen som du hittar genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sedan har du väl inte heller missat tävlingen då du ska gissa på bloggens eget bidrag till Supporterspelaren 19/20. Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen.

* * *

Bloggen vill även uppmana till att lösa säsongskort inför kommande säsong om du nu inte redan gjort det. Antingen på denna länk eller via bilden nedan.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på sport m.m.? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll eller kommande matcher.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Alltid rock ´n roll iaf!

 • 8 juli, 2019 kl. 08:40
  Permalänk

  Det har ju löven fått nu i och med Per Kenttä som är ekonom i grunden. Så han har nog koll på ekonomin också.

  Svar
 • 8 juli, 2019 kl. 09:45
  Permalänk

  Aggressiv budget och satsning mot shl? Efter alla dessa år av inkompetens och sportslig ökenvandring trodde man i sin enfald att det var stabilt åtminstone ekonomiskt och kompetensmässigt.
  *smack* vilken jävla käftsmäll… Nu om någon gång gäller väl uttrycket AVGÅ ALLA? Styrelsen måste väck, och in med folk som fattar och bryr sig.

  Svar
 • 8 juli, 2019 kl. 15:55
  Permalänk

  Känns rätt kasst att man som medlem i björklöven få veta ett år efter att det varit en satsning föra året? Efterhandskonstruktion? Kan det ha med Grönberg att göra? Eller Trottergate? Känns sjukt dåligt att styrelsen inte haft koll på ekonomin.

  Svar
  • 8 juli, 2019 kl. 18:22
   Permalänk

   Finns ju bara en sak och det är att göra sig av med styrelsen som fört alla fans och medlemmar sponsorer m.m bakom ljuset. Helt sinnessjukt att dom gjort en satsning utan att berätta det för någon och sen vad fan la dom pengarna på? sina egna löner och överbetalda 4e line spelare, man blir inte klok på hur förening sköts nån gång borde väl dom fan lära sig

   Svar
   • 8 juli, 2019 kl. 22:12
    Permalänk

    Låt Kenttä ta hand om ekonomin också, han har koll.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: