Debatt: 8:e backen i vårt bygge?

Vi som följt Löven de senaste säsongerna vet (tyvärr!?) att vi som vanligt brukar inleda med bara sju och därigenom på tok för få backar. Efter det att vi i måndags sajnade #20 Mattias Granlund är det, vad det nu verkar, bara den där åttonde backen som fattas lagbygget. Sportchef Daniel Johansson sa i en intervju med VK att det finns en plan för åttonde backen och att forwardsbutiken genom kontraktet med nämnde Granlund var stängd. Det finns så klart fler frågor kring det som Johansson senare får svara på, men nu tänkte jag fritt få spåna kring den där åttonde backen.

Först hur backuppsättningen just nu ser ut..

#4 Jonas Emmerdahl
#12 Niklas Pavel
#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#51 Christian Bull
#57 Stefan Andersson

Totalt bara 810 matcher från HA/SHL och även om vi genom Pavel fått in lite mer muskler tycker jag nog att vi saknar såväl lite erfarenhet som skills i egen zon när det gäller att hålla rent vid kassen och spela enkelt. Sedan egentligen inte bara enkelt, det går ju ut på att spela sig förbi och genom snabba spelvändningar etc. dels kunna slå sin gubbe men även snabbt kunna kontra och på sätt skapa offensiva målchanser. Sedan kan vi notera att #4 Emmerdahl och #57 Anderson tillsammans noterats för ca 85% av de ovan nämnda 810 matcherna.

Luleå Hockey ska enligt uppgift (bl.a. MrMadhawk) ha gjort klart med backen Gustav Bouramman som likt vår målvakt Adam Werner är aktuell för J-VM och med det har dom tio backar på kontrakt. Nu har de inte längre Asplöven HC som naturlig partner men genom vår GM Fagervall inte alls otänkbart att Luleå skulle kunna se oss som ett alternativ.

Här hoppas jag i så fall Dalle Johansson kräver säsongslån, för det håller inte att låna in kortsiktigt och att den ena spelaren ska ersätta den andra på det sätt jag känner att det var i Asplöven. Som lån från Luleå skulle då Själin eller möjligen förvärvet Bouramman kunna vara aktuell för utlåning, här torde båda spetsa vår backsida även om jag även gärna sett en Augustin, eller en Fredriksson och möjligen Dennis Persson (som vi lånade i fjol) som ett komplement som kunde få rehaba och köra i gång så smått för att under säsongen vara i full form igen.

Säsongskort 16_17 2

Klicka på bilden ovan för mer information om säsongskorten och för att spana in Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

* * *

Men inlägget var tänkt som en debatt.. Så vad tänker du själv kring backsidan, dels rent karaktärs- men även typmässigt och sedan då kring ev. lån och hur de borde vara utformade.

Fältet som vanligt fritt, vem vill börja?

11 thoughts on “Debatt: 8:e backen i vårt bygge?

 • 17 augusti, 2016 kl. 10:25
  Permalänk

  om det blir någon från Luleå så blir det almner eller själin tyvärr är de spelare som inte kommer att tillföra någonting. satsa på egna isåfall. om man väljer att låna skall man låna spelare på väg uppåt inte spelare på väg neråt. och tillsist eliteprospect är ett fint verktyg men skall inte användas till scouting, stats kan både vridas och vändas.

  Svar
  • 17 augusti, 2016 kl. 20:02
   Permalänk

   Jag håller det också för troligt att ifall det blir från Luleå Pirre, är nog Själin ett rätt troligt namn. Men att varken Pontus eller Viktor skulle tillföra vår backuppsättning något synar jag, nu har ex.vis 20:årige Själin noterats för 27 matcher i SHL och Amnér som vann backarnas poängliga i HA överlägset i fjol slutade med sina 46 p (17+29) även trea i totalen. Men visst har du rätt Pirre i att man inte bara kan scouta direkt av från eliteprospects.

   Svar
 • 17 augusti, 2016 kl. 11:46
  Permalänk

  Känns verkligen som att vi behöver en back med rutin, gärna från SHL. Har dock inget förslag på vem. Vill verkligen inte ha några korttidslån. Startar vi serien återigen med 7 backar då har ju inte ledning lärt sig nått av tidigare misstag, får bara inte ske vilket jag inte heller tror. Vi har ju totalt ändrat karaktär på truppen. Ungt, hemvävt med mycket vilja. En bra start på serien så kan det gå långt, en dålig start och det kan bli bottenplats. Därför vill jag ha in en rutinerad back som står emot när det blåser, inte nån JVM spelare. Det var mina tankar.

  Svar
 • 17 augusti, 2016 kl. 12:11
  Permalänk

  Varför inte säsongslåna Daniel Håkansson från LKNG som vi gjorde ifjol? Han gjorde då inte bort sig tycker jag.

  Svar
  • 17 augusti, 2016 kl. 15:26
   Permalänk

   Han är ju center. Det är väl backar vi behöver eller missförstod jag rubriken?

   Svar
 • 17 augusti, 2016 kl. 12:53
  Permalänk

  Vi behöver en defensiv back med rutin som en bra back i hockeyallsvenskan men känns inte så lätt att hitta

  Svar
 • 17 augusti, 2016 kl. 16:21
  Permalänk

  Ungt och billigt är melodin och jag tror även att den 8e backen hamnar i den kategorin.
  Jag tror ledningen hoppas på ett säsongslån av någon som gallras ut från SHL-lagen.
  Jag själv vill ha in en spetsback,en trygg,defensiv back som kan spela hur mycket som helst,som tar jobbet i närkamper men också kan slå en fin passning.
  Ni hör att jag drömmer men det kan man väl få göra:)

  Svar
 • 30 augusti, 2016 kl. 11:51
  Permalänk

  Kan ni inte ringa upp Dennis Persson och höra hur läget är? Vore grym som siste back in. Låna vad som helst som åttonde tills han är frisk!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: