De rankas högst just nu!

I lördags släppte så Hockeynews (länk) en väldigt tidig ”så rankar vi lagen i HockeyAllsvenskan”. Vilka tre lag tippar de då i topp och vilka tror de får kvala för att försöka hålla sig kvar?

Headcoach Joakim Fagervall Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Ligan som vanligt väldigt svår att tippa och inte blir det lättare när så många lag inte ens har fulla trupper, så här rankar de hursom lagen just nu:

 1. AIK
 2. Leksand
 3. Björklöven
 4. MODO
 5. SSK
 6. Almtuna IS
 7. BIK Karlskoga
 8. Karlskrona HK
 9. IK Pantern
 10. Tingsryd AIF
 11. VIK Västerås
 12. IK Oskarshamn
 13. HC Vita Hästen
 14. Västerviks IK

En möjligen rätt väntat topprankad duo i AIK och Leksand där båda lagen rustat rätt rejält, sedan tippar de alltså vårt eget Björklöven på plats tre med följande motivering:

Femteplaceringen var lagets bästa i Hockeyallsvenskan på tio år. Efter den framgången laddar Löven om och med hemvändande backhårdingen Alexander Hellström blir det ännu jobbigare framför Björklövens mål. Laget består överhuvudtaget av många riktigt hårt jobbande spelare så visst har huvudtränaren Joakim Fagervall fått möjlighet att verkligen sätta sin prägel på en intressant trupp. Björklöven kan smyga lite bakom AIK, Leksand och Modo. Bra utgångsläge!

Utöver denna trio även slutspel för MODO, SSK, Almtuna, BIK Karlskoga och degraderade KHK om de nu får rätt.

Hockeynews tror vidare att bl.a. nykomlingen VIK Västerås hamnar i ingenmansland och att det blir Vita Hästen och rätt hårt brandskattade Västervik som får försöka kvala sig kvar i ligan.

Vi får väl se när bloggen återkommer med sin ranking, vi brukar väl traditionsenligt både bjuda på en tidig silly season-ranking och sedan en mer aktuell när lagen fått några träningsmatcher i benen och både trupper och kroppar är helt klara för nedsläpp.

Men vad tycker du själv om Hockeynews ranking där de alltså tippar oss som trea? Fältet som vanligt tämligen fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

One thought on “De rankas högst just nu!

 • 5 juni, 2018 kl. 13:24
  Permalänk

  Tycker Pantern borde vara lite högre upp. Alltid lågt rankade men bevisar motsatsen gång på gång. Dock ett lag som får svårt att räcka hela vägen såklart pga av olika naturliga anledningar.

  Kan vi bara få in några intressanta toppar i Löven så tror jag absolut att det kan bli en intressant höst först och främst.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: