De fem viktigaste att behålla

I förra veckan officiellt besked kring fem spelare, de båda målvakterna samt två backar i form av Ekelund, Wargh samt dansken #54 Maegaard-Scheel. Nu till de fem från fjolårstruppen jag anser det allra viktigast att försöka få till en förlängning med.

Johan Löf / AXELLÖF

#22 Johansson ingår definitivt i mina framtidsplaner. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Sedan så klart inte säkert att det lyckas, men följande fem spelare anser jag sportchef Dalle Johansson borde jobba allra hårdast på och försöka få till en förlängning med:

 • #5 Bengtsson, back, 22 år, visserligen -1 men ändå långa stunder den av backarna som iaf försökte hålla i hop allt.
 • #7 Trotter, forward, visserligen 29 år men motivering totalt överflödig. Överlägsen och egentligen för dominant för ligan.
 • #22 Johansson, forward, 31 år men numer med åtta säsonger i den gröngula tröjan samt 14:e i den interna maratontabellen.
 • #28 Sandström, forward, 25 år, lagets dr Jekyll & mr Hyde samt vinnare av interna poängligan. Vinnare och tjurskalle personifierad.
 • #90 Hutchings, forward, 25 år, kom rätt oprövad från tyska andraligan men slutade fyra i ligans målliga.

Dessa fem har under säsongen iaf under perioder visat sig vara de som bär laget, alla skulle oavsett tränare och nya lagkamrater kunna visa sig vara ovärderliga kommande säsong. Det är i varje fall de jag skulle försöka skriva fast så fort som möjligt..

Vem eller vilka från fjolårstruppen skulle du själv föröka skriva fast och till vilket pris? Risken med ex.vis #90 Hutchings som man kom över rätt billigt inför säsongen är att kontraktet inför kommande säsong kommer bli betydligt dyrare.. Ska man chansa på en sådan lirare med ett 1+1 eller rent av erbjuda två raka säsonger?

Det är skitlätt att utifrån kritisera sportchef Dalle Johansson, men hur skulle du själv tänka och agera i samma roll och med samma plånbok. Om allt vore obegränsat vore det busenkelt, nu ser dessvärre inte verkligheten ut så. Men ge mig en kommentar, vilka fem skulle du jobba hårdast på? Fältet som vanligt fritt..

Megazone

11 thoughts on “De fem viktigaste att behålla

 • 6 mars, 2016 kl. 09:24
  Permalänk

  Håller med till alla ni har nämnt

  Om det då inte går i lås med Trotter Hutchings så finns
  Quist och V- E – J kvar
  Wille är ju bra i vissa matcher för att bli helt osynlig
  Lika samma för Victor.En dålig säsong för båda och frågan är
  om det är tack och hej??

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 09:27
  Permalänk

  Hutchings
  Bengtsson
  D Persson
  N Johansson
  Trotter

  Andra att signa
  Maxim
  Acke
  Werner
  Bjurö
  J Lindgren
  Ytterligare en fysisk defensiv back

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 09:29
  Permalänk

  William quist måste man behålla han var ju grymt bra
  Brock Trotter
  Lucas Sandström
  Kevin Lindskoug, synd att man tappar tycker jag

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 09:51
  Permalänk

  Bengtsson är i en bra ålder att spela i Allsvenskan,frågan är om han tror att björklöven kommer att ligga på den övre halvan efter nästa säsong och vilket förtroende han har för lagets ledning
  Trotter skulle väl vara ettt lysande bidrag till nästa säsong men jag tror att blir alldeles för dyr och han vill nog själv spela i en högre liga
  Johanssson är en spelare som man skall ha i alla lag,trotjänare som jobbar hårt för laget skulle väl passa bra som kapten för laget med tanke på hans arbetsinsats match efter match
  Hutchings är en målskytt och det vill alla lag ha,behöver bygga på sig muskler med tanke på att han är alldeles för vek man mot man,där är det frågan om man skall erbjuda dyrt kontrakt eller chansa på att har bra koll och hittar en lika bra spelare som är billigare,För övrigt anser jag att den fysiska biten måste upp ordenligt på laget.när man har sett löven spela så ser laget trött och slitet medan motståndarna känns bättre tränade med högre fart och ork.

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 10:38
  Permalänk

  Thörnberg och Persson. Hutchings är inte värd enorma pengar så jag hoppas att vi inte överbetalar. Han var stekhet på andra halvan men ser man till den första delen så var det inte överdrivet imponerande. Det sagt så har jag gärna kvar honom men inte till vilket pris som helst. Vi har dock lärt oss vikten av att ha någon som kan panga direkt så min förhoppning är att antingen ha kvar Hutch eller hitts någon annan som kan ta den platsen om inte Jon får komma hem. På backplats så vore det viktigt att få in en ny rightback som kan ersätta Andersson och som kan skjuta direkt i pp. Nästa år så ska vi inte spela fyra forwards i pp utan vi ska ha rightspelare som kan spela med LEJ och Bengtsson/Persson för att kunna skjuta direkt.

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 10:47
  Permalänk

  Måste börja med att signa 2 bra målvakter. . Tack Dalle, där lär en hel del av budgeten att ryka.
  Hutchie ska erbjudas nytt kontrakt.
  Trotter om möjlighet finns.
  Andersson.
  Persson
  Bengtsson.
  Fit-Nicke (3e 4e lina)
  Kim ( försök få honom att stanna)
  Thörna
  Sandström

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 11:59
  Permalänk

  Quist
  Persson
  Hutchings
  Trotter
  Thörnberg
  (Lindskoug är ju tyvärr sumpad, annars etta på min lista)

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 12:33
  Permalänk

  Hutchings kommer självklart att bli dyrare nästa år, med all rätt. Man såg redan från hans highlights i Tyskland att han kommer göra mycket P. Han blev bättre och bättre ju längre säsongen gick och det är kommer inte vara någon skräll när han gör över 30 mål nästa säsong. Han bör förlängas så länge det inte blir till överpris. Men en av ligans bästa målskyttar är ju värd mycket i lön.

  Trotter är väl redan förlorad men man bör iallafall göra det man kan för att få behålla honom. Topplön i AS är han helt klart värd.

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 12:39
  Permalänk

  Helt klart är detta fem viktiga spelare som vi måste försöka behålla. Hutch måste vara nummer ett. Han kommer bli dyrare men har spelat till sig ett bättre kontrakt. Jag vill även lägga till Wille. Given i nästa säsongs trupp.
  Det är på målvakts- och backsidan vi behöver hitta nya spelare!

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 12:41
  Permalänk

  Dennis Persson före Bengtsson alla dagar i veckan, för mig är det obegripligt hur han inte platsar i modo

  Svar
 • 6 mars, 2016 kl. 20:25
  Permalänk

  Kevin (gör om gör rätt, dagis nivå annars)
  Trotter (om möjligt)
  Sandström (alla som visar hjärta verkar ju ryka, men ändå)
  Persson
  Bengtsson
  Lycka till att få kvar Kim om Quist ratas. Det som händer nu är ett exempel av vad som händer när en tränare inte kan hantera motsättningar i en grupp. Visst kan spelare som är ”proffs” agera som sådana, likt Trotter o Hutch (som nog redan är förlorade) Men att köra utrensning som Stalin efter en kasst genomförd säsong? Barnsligt. Patetiskt. Föreningen är i gugning, mycket prat och felbeslut. Dax att leverera. Sveriges mest älskade förening? Det verkar ju omöjligt att ens enas om hur spelet ska skötas i A-laget….Bra signaler nedåt?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: