Därför stannade klockan!

Exakt fem minuter in i den första perioden mellan Björklöven och Leksand bestämde sig Hesa Fredrik att visa sig från sin bästa (eller kanske sämsta) sida, då det var mitt i ett lövenanfall. Nu har vi tagit reda på vad som hände.

Om vi alla drar oss till minnes så har många av de tidigare förlängningarna så länge vi kan missas ofta slutat med att klockan dragit över någon sekund och i bland även två. Det har berott på att man skött den tiden manuellt eftersom ingen vetat hur man ställer in så att Hesa Fredrik går av exakt vid 5:00. Det har inte heller funnits någon instruktion hur det ställs in. Ingen har heller mått speciellt illa av det.

MEN, när Teg och Vännäs i veckan möttes i HockeyEttan var det någon i speakerbåset som knäckte nöten. Dessvärre var den ingen som tänkte på att plocka bort inställningen och där har ni orsaken. I pausen mellan den första och andra perioden tog man dit samma person och man jobbade in i det sista för att lösa problemet och det gjorde man, men ni kan tro att det var nervöst i speakerbåset 4:59 in i den andra perioden.

Nu var det inte bara där det strulade utan vissa utvisningar fick köras manuellt och resultattavlan fungerade inte heller och det är oklart varför.

Inte heller visade sig vaktmästarna på sin bästa sida då de efterfrågades under matchen och dröjde å det längsta. Det gick så långt att leksans Anton Karlsson helt sonika tog broomaskinen från vaktmästaren och skrinnade över isen för att fixa hålet där röret som håller målet på plats ska ned. När allt var över och han lämnat tillbaka borrmaskinen sökte huvuddomare Filip Sandstedt upp honom och ifråga satte varför det tog sån tid att dyka upp: -Det är ditt jobb! hördes tydligt upp på läktaren.

 

7 thoughts on “Därför stannade klockan!

 • 22 september, 2017 kl. 23:55
  Permalänk

  Skor vs skridskor, vem vinner?
  Helt rätt av vaktmästarna enligt mig, det är domarens jobb att hämta borrmaskinen, förbannat nochalant av att bara stå där med ryggen vänd och knappt signalera något till vaktmästarna, fick lite översittarskänsla.

  Svar
  • 23 september, 2017 kl. 00:16
   Permalänk

   Känner att det torde vara vaktmästarens jobb att finnas tillgänglig och hänga med vad som händer i hallen under matcher. Hörde även att man ett par veckor påpekat att bägge dörrarna till utvisningsbåsen inte funkar korrekt samt att ström fattas i vissa uttag för både statistikpersonal och pressläktare, utan att något händer. Nä, känns slappt på något vis…

   Svar
 • 23 september, 2017 kl. 01:18
  Permalänk

  Utan att på något som helst sätt informera om det har förbundet bestämt inför denna säsong att domarna inte skall åka och hämta exempelvis en borrmaskin när en sådan behövs. Som synes så funkade den iden inte särskilt bra, något som domargruppen instämde i. Av vilken anledning skall jag ( ja ) gå 60m för att fråga vad det är för problem och sedan gå tillbaks när det finns 3 domare med skridskor på fötterna som varit fullt kapabla att klara av dylika sysslor under de 40 år jag varit på hallen så här långt ? Fullkomligt idiotiskt och jag förutsätter att den här iden läggs till handlingarna som något vi provat och sedan ratat. Vad som sas på isen har jag tveklöst bättre koll på än du som skriver den här bloggen och du har för övrigt helt fel. Om man tror att vi i personalen inte har annat att göra än att se varje enskild minut av matchen som pågår så misstar man sig gruvligt, får jag se halva matchen så är jag rätt så nöjd. Vi är två som tjänstgör men trots det så händer det att vi inte är på plats under varje enskild minut. Dörrarna till utvisningsbåsen fungerade helt felfritt direkt innan matchen (ca:18.00) men då då ”lexan” (plexi/polycarbonat) sväller väldigt mycket vid ökad temperatur (det var 26 grader varmt i hallen) och vi haft en besiktning av förbundsrepresentanter så sent som i förrgår som påpekat att glipan mellan plexiglasskivorna vid utvisningsdörrarna varit för stor, så åtgärdades det till ett mått om 5mm ( enligt gällande regelverk) under överseende av nämnda besiktningsman, när matchen var slut gick skivorna om lott. Jag har jobbat under hela veckan och har inte sett eller hört något som helst om strömlösa uttag. Vi går inte omkring och letar efter sånt men får vi en felanmälan så löser vi eller fastighetsservice det så snart vi kan.

  Svar
 • 23 september, 2017 kl. 08:44
  Permalänk

  Har kollat nu på morgonen och det finns ström i alla uttag på både pressläktaren och vid platserna ovanför mittgången, vad är problemet ? Felet som orsakade att den ena utvisningsbåsdörren krånglade är nu åtgärdat (igen) och skall i fortsättningen fungera som tänkt.

  Svar
  • 23 september, 2017 kl. 09:01
   Permalänk

   Pratade med statistikfolk efter matchen som förklarade detta, men då står väl ord mot ord då?

   Svar
 • 23 september, 2017 kl. 09:50
  Permalänk

  Skall jag bli kallad för lögnare också nu ?

  Svar
 • 23 september, 2017 kl. 12:15
  Permalänk

  Jag tror bestämt att bloggen trampade på en öm tå 😉

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: