Därför lirar Hästen i orange ikväll

På hemmaplan är Vita Hästen normalt rödklädda men ikväll blir det om Orange Hästen då man uppmärksammar ”Internationella dagen mot våld mot kvinnor” i mötet med IK Pantern.

vita hästen
Foto:TT och fotofabriken

– Vi vill visa att det går att göra skillnad och ta ställning även inom en tuff sport som hockeyn. Det har varit ett fantastiskt engagemang från hela laget och våra spelare tvekade inte en sekund på att ta ställning mot våldet, säger Yvonne Anglesjö, ordförande för Vita Hästen, i ett pressmeddelande.

– Vi har flickvänner, döttrar, systrar och mammor. Självklart står vi bakom något så viktigt, och att spela i Orange dressar under kampanjen är det minsta vi kan göra, säger lagkaptenen Jesper Samuelsson.

Den 25 november var det ”Internationella dagen mot våld mot kvinnor” som instiftades av FN 1999. 2008 startades förre generalsekreteraren Ban Ki-Moon kampanjen ”Unite to end violence against women” och valde 25 november till startdag för en 16 dagar lång manifestiation.

Under kampanjens ”Orange Day” lyses byggnader över hela världen upp i orange för att ta ställning mot våldet. Något som Vita Hästen alltså tagit fasta på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: