Danne i buren..

Löven4Ever fortsätter att ta pulsen på våra killar, näste lirare ut är Daniel Wälitalo som efter ett kortare utlandsäventyr är tillbaka i fadershuset. Uttrycket att en målvakt är halva laget har aldrig någonsin stämt bättre, hade inte Jimmy ritat på strax innan hade Löven med Dannes underskrift bestått i Kinen och just Wälitalo. Daniel berättar bl.a. att han gärna skulle se Ramstedt i truppen kommande säsong och inget ännu är klart med det tänkta halvtidsjobbet.
Hej Daniel. Otroligt kul att du ritat på, hemlängtan, brist på alternativ eller var det ditt grön-gula hjärta som bultade?
 
– He, he.. ja det var väl många faktorer som spelade in. Det fanns andra alternativ men det kändes väldigt rätt att komma hem i det här läget. Men självklart så är man ju grön-gul!
 
Man brukar ju säga att en målvakt är halva laget, uttrycket har väl aldrig någonsin stämt bättre? Hade inte Jimmy ritat på hade det varit du och Kingen, hur oroad var du över att truppen var så pass tunn som den ändå var.. nog hade ni varit lite känsliga för skador?
 
– Ha,ha.. ja, just äget när jag skrev på ville vi inte ha några längre skador… Nä, men truppen kommer ta form på ett bra sätt, det är jag inte orolig över!

Nyligen fick vi besked från det förbannade förbundet att beskedet gäller, det skrämmer dig kanske inte för div 1.. men ärligt hur känner du inför den kommande säsongen?

 
– Jag ser fram emot säsongen, tror det kommer bli bra säsong för oss.

20 tävlingsmatcher på de två senaste åren (7 i allsvenskan och 13 i Norge), vad kan vi förvänta oss av Daniel i ettan och hur tycker du själv det gått på de matcher du stått den gångna säsongen i Storhammar?

 
– Jag hoppas och tror på en bra säsong för min del. Jag känner att jag framförallt senaste året i Norge utvecklats väldigt mycket. Säsongen i Storhamar var upp och ner i spelade matcher för min del. Före jul spelade jag mycket och hade bra hugg på förstaspaden, men efter jul fick jag mindre istid och då är det svårt att hålla en jämn nivå.

Okej, du har kritat på och Jens har tidigare sagt det kommer krävas sysselsättning vid sidan av.. vad kommer Daniel göra vid sidan av?

 
– I dagsläget så är det inte klart vad jag kommer att göra vid sidan av, men ett halvtidsjobb är tanken.

Som supporter och sjukt inbitet fan lider man, det känns inte som det var SÅ länge sedan vi var i Elitserien, i höst blir det ettan. Ni lirare hur känner ni, hur stora glapp är det mellan divisionerna och har avståndet minskat eller ökat?

 
– Svårt att svara på, men om man kollar på allsvenskan så blir den nästan bättre för varje år. Jag tror också att Div 1 serierna blir bättre så dtär mycket möjligt att avståndet mellan serierna minskar…

Försäsongsträningen då, har du kört med Höög och hans gäng eller har du tränat på egen hand?

 
– Jag har tränat på med Höög och grabbarna sedan jag kom hem från Norge, så träningen har varit bra.

Björklöven var i konkurs, nu blir det visserligen ettan, vid sidan av förstår man ingenting..  spelarna då, vad har du som säkert haft kontakt med killarna i laget hört. Hur gick snacket och hur påverkade tror du de blev under den gångna säsongen?

 
– Ingen aning faktiskt, kan tyvärr inte svara på det!

Förstår det gamla känns historia och tråkigt, vi blickar framåt istället.. Vilka från fjolårstruppen hoppas du blir kvar och varför?

 
– Jättekul att det är fler som vill stanna och lira med löven, men det var ju synd att så många hade hunnit söka sig vidare innan lagbygget kunde börja. Men jag tror det kommer bli en bra trupp.

Har du något annat namn som du gärna skulle se i truppen kommande säsong? Kanske någon spännande lirare från den Norska ligan?

 
-Jag spelade förra säsongen med Johan Ramstedt i Storhamar… Han hade jag gärna sett i truppen till nästa år..

Vad tycker du Löven ska ha för målsättning för 2010/2011?
 
– Självklart så vill vi ju att lövens vistelse i Div 1 ska vara så kort som möjligt, men samtidigt så tar det tid att bygga upp ett slagkraftigt lag, så vi måste ha tålamod. Men målet är alltid högt!

Har du någon hälsning till alla misströstande grön-gula fans runt om Sverige?

 
– Nu blickar vi framåt!

Stort tack Daniel, nu blickar vi som sagt framåt!

 
– Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: