Dåligt resultat, ny styrelse..

I dag har det valts styrelse och presenterats resultat. Vi börjar med det dåliga, nästan minus två miljoner för koncernen i rörelseresultat om vi ska tro de uppgifter som presenterats. Finns ingen anledning att misstro uppgifterna och de hade väl faktiskt kunnat sett ännu värre ut. Men att förklaringen ligger i..

"Uteblivna sportsliga framgångar, laget missade både play-off och kvalserien. Lägg därtill finanskraschen och den efterföljande lågkonjunkturen så har ni förklaringen enligt den för några minuter sedan officiella verksamhetsberättelsen."

…gör mig både irriterad och besviken. Om jag inte missminner mig var budgeten lagd så att varken play off eller ev kvalserie var inräknad. Skulle laget gå långt var det en ekonomisk bonus, sportsligt var däremot målsättningen att minst lira PO. Om man då missade det man inte räknat med kan väl aldrig det vara orsaken till resultatet??

Att laget däremot spelade en oattraktiv hockey och tappade beräknad och budgeterad publik det köper jag. Men då kanske man samtidigt måste ifrågasätta om det var för stora förhoppningar på publiktillströmning utifrån den produkt man erbjöd. Ekonomi är rätt enkelt egentligen, det gäller bara att inte ha för stora kostnader i förhållande till de intäkter man har. Eller tvärtom, du kan inte köpa för pengar du inte har utan bara hoppas få.

+++

Kirunaligan ut, Lundberg och näringslivet in.

Styrelsen fick ett lite nytt utsseende och utan att ha alltför god insikt känns det spontant lovande. Det hade spekulerats kring en sameordförande med Balticförflutet som ny ordförande. Det blev Mattias Lundberg och han fick med sig både Blom, Falk från NCC och Åström (f.d. Umeå Energi) in i styrelserummet.

Bedros och co ska ha all heder som jobbat dag och natt och till slut faktiskt rotat och rensat en hel del bland det förgångna. Men det vill att den nya styrelsen, ser till att ge Arto rätt förutsättningar för att kunna få till en bra sportslig produkt som attraherar både sponsorer och publik. Förtroendet för Löven har förmodligen varit bättre, den taskiga konjunkturen spelar Löven likt andra föreningar eller företag spratt, men på något sätt måste vi våga satsa för att kunna vinna.

Utan bra sport får laget varken publik eller sponsorer, så enkelt är det. Men i dag kan jag varken eller vill jag vara annat än positiv, det här kommer bli kanon.. som Christer så vackert sjöng "I morgon är en annan dag!"

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: