Dags för nytt kapitel i soppan Björklöven

Detta ger förstås nya negativa skriverier i vad man kan kalla soppan Björklöven. Än så länge är den grumlig,men nu tillför vi en ny ingrediens i form av en ny tränare och då får vi se vad som händer. Som vi sa tidigare så vann till slut förnuftet över prestigen. Björklöven kunde till slut inte offra fler människor till förmån för Tommy Jonsson. Det blev tillräckligt många efter fjolårssäsongen. En intressant detalj i dagens beslut är ju att man valde att behålla och flytta upp assisterande tränare Marcus Åkerblom som ju varit ansvarig för den lagdel som fungerat sämst, nämligen försvaret?

Det kan ju röra sig om en kostnadsfråga och kan vara förnuftigt, för vem som nu än rekryteras som huvudtränare, så kvarstår faktum: Det är fortfarande samma lag som i morgon ställs på isen. Detta beslut måste följas upp av förändringar även i truppen. Sen måste vi också se till vem som plockat ihop laget tillsammans med Tommy och det är vår sportchef Daniel Johansson. Han är ytterst ansvarig för rekryteringen och det är ingen hemlighet att vi har spelare som helt enkelt inte håller måttet.

På tal om rekryteringen av den nya tränaren så blir valet oerhört viktigt. Här måste verkligen rätt person in och jag har ju en favorit: Jonas Rönnqvist. Kan Joakim Fagervall med sin Luleåanknytning locka honom tillbaka till hockeyn?

Hur reagerade ni när ni fick beskedet? Själv satt jag och fikade vårt sedvanliga torsdagsfika på jobbet och de andra undrade varför jag helt plötsligt skrek ut -Tjohoo!! och tog några danssteg. Det är de små tillfällena som gör livet, eller hur?

Image result for dansande gubbe

***

Om vi återgår till Tommy Jonsson en sista gång. Pettersson på Hockeysverige.se har plockat fram rätt talande fakta om Tommy som coach.

På de 84 senaste matcherna han coachat lag i ligasammanhang har hans lag förlorat 53. 42 av dem på ordinarie tid. Han har 27-4-11-42 i matchkvot under den perioden som inkluderar 27 matcher i Brynäs i SHL och resten i Björklöven i HockeyAllsvenskan.

Under den här perioden har hans lag hunnit med flera mörka sviter. Säsongen 14/15 hade Brynäs sju nollpoängare i rad vid ett tillfälle. Senare under säsongen hade man nio raka matcher utan fullpoängare, vilket även inkluderade fyra raka nollpoängare. Ifjol i Björklöven hade man vid ett tillfälle åtta raka förluster, varan en svit på fem raka utan poäng och nu har det följts upp av den här säsongens dystra inledning med fem raka förluster.

***

Har från vissa håll hört att Tommy hade veckan på sig. Från andra en fjärdedel av serien. Nu blev det bara fem matcher, men fem matcher för mycket i min bok, men nu vänder vi blad och ser framåt! kan den nya ingrediensen få soppan att klarna?

Hur känner ni läsare om framtiden? Vem ska bli ny tränare, ska truppen förändras m.m. etc. etc. Fältet är som vanligt fritt…

 

16 thoughts on “Dags för nytt kapitel i soppan Björklöven

 • 29 september, 2016 kl. 17:02
  Permalänk

  Det var goda nyheter som dök upp under dagen givetvis!
  Det finns bara en sak att göra och det är att öppna plånboken.
  Truppen är skadeskjuten och nere i skorna och den behöver kompletteras.
  Den nya tränaren ska givetvis vara med i den värvningsprocessen så han inte kommer till ett ”färdigvärvat” lag som han inte kan göra något mer för hur man än vrider på det så har vi ett svagt lag som behöver förstärkas med en målvakt,någon back och någon forward och sedan får vi hoppas att den nya tränaren kan gjuta mod i våra grabbar och sätta upp en taktik som passar laget och som fungerar.

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 17:36
  Permalänk

  Bara inte Dalle kommer undan nu….

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 17:42
  Permalänk

  Vi får väl tro att Åkerblom coachar forwards imorgon! Kanske en nytändning och även en bättre lösning för honom?

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 17:45
  Permalänk

  I all den nya turbulens som råder efter dagens beslut verkar ingen reporter ha tänkt på att fånga upp Åkerblom och hans tankar om dåtid och framtid! Hade ju varit lite intressant att höra hur han upplevt tiden under TJ och hur delaktig han varit och vad konkret han själv vill förändra! Ska han nu vara kvar hoppas jag vi plockar in någon kollega med mycket rutin och stor portion pondus!

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 17:53
  Permalänk

  Har svårt att glädjas då mängder med problem kvarstår. Även om det var ett stort steg i rätt riktning.

  Ska bli intressant och se om man plockar in Kevin igen. Eftersom han fått frågan om han skulle kunna tänka sig och spela för Björklöven och svarat ja. Dock ställdes inte frågan av björklöven själva.
  Är långsyntheten kvar?

  Klart man kan gå ut och hitta en målvakt som har liknande statistik men frågan är ju: Hur bra blir den statistiken utan ett fungerande försva? Kevin hade ju trots allt över 92% med laget förra året och jag skulle vilja påstå att den är fenomenal och motsvarar egentligen en högre siffra i ett funktionellt lag.

  Nu kommer inte bara det räcka.
  Dom kan inte vänta 6-8 veckor på Emmerdahl. Den redan ihåliga backsidan klarar inte det. Det är många poäng det ska spelas om under den tiden.

  Hur kommer Björklöven agera?
  Fortsätta göra fel fast utan T.J eller ta sitt förnuft till fånga?
  Ska man kasta bort den positiva förändringen genom att ignorera faktumet att det här fuskats med lagbygget?

  Man har ju fått vad man betalar för.
  Kan inte kräva att massa spelar utan erfarenhet på nivån direkt går in och dominerar. Eller för den delen spelare som aldrig vart poängsprutor ska bli det huxflux.
  Kommer kosta en slant att fixa till men det kommer bli dyrare med en tom lada och ett ev negativt kval.

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 18:25
  Permalänk

  Det var väl Fredric Åkerblom som värvade Tommy Jonsson? Han var väl den ytterst ansvarige och ingen annan.

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 19:01
  Permalänk

  Hyfsad gåshud om man får se Kevin återigen skrinna in i Lövens gröna tröja. Den återkomsten skulle jag inte missa för någonting i världen. Jag förutsätter att han får ett kärleksfullt mottagande!

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 19:38
  Permalänk

  Jag har inte fått klart för mig varför Kevin fick gå (ursäkta en dåligt insatt en) men lovar att ge honom ett varm mottagande om han får komma tillbaka. Borde ju lyfta befintlig målvaktspark som då får börja kämpa för att slå sig fram. En tränare med pondus som någon skrev vore också bra. Men varför läggs inte tyngdpunkten av spelarkostnaden på backsidan? Att hålla tätt bakåt måste ju vara nr1. Målen kommer så smånigom ändå framåt. Att hålla nollan måste prioriteras framöver. Hälsningar från en som aldrig ger upp.

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 19:40
  Permalänk

  KL skulle kunna vara den gnista laget behöver! Alla vet vad Kevin är kapabel till.
  Kanske är det bara en liten förändring som krävs?

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 20:31
  Permalänk

  Åkerblom var väl ansvarig för att coacha backar under match. Fortfarande TJ som ansvarade för försvarsspelet

  Svar
 • 29 september, 2016 kl. 20:51
  Permalänk

  Kevin har allt för dålig personlighet , därflr han fick sparken och därför han inte spelar i något lag atm!! Ett ego är vad han är !!

  Svar
  • 30 september, 2016 kl. 07:30
   Permalänk

   Det kanske är så att han har en enorm vinnarskalle helt enkelt. Räddningsprocent och att hålla tätt när det gäller kan man ju i alla fall inte bortse ifrån.

   Svar
 • 29 september, 2016 kl. 21:19
  Permalänk

  Det räcker inte med att bara sparka Tommy! Sportchef är ytterst ansvarig och säkert många fler med han!
  Dock en intressant analys av Tommys resultat, kasst. Flera andra tränare i Björklöven verkar också ha varit anställda av och kopplade till fd VD Åkerblom. De sportsliga framgångarna i juniorlagen t ex verkar t o m ligga på en ännu lägre nivå än A-laget?. Lars Stenmark som verkar ha basat för J18 och J20 de senaste åren (har också varit tränare åt förra VD’s lag) verkar ju ha misslyckats totalt, men ändå får han vara kvar i föreningen som ungdomsansvarig? Hur kan en sådan tränare få vara kvar? Fagervall måste rensa upp i skiten och ta bort värdelösa tränare som inte bidrar till nåt annat än kostnader!

  Svar
  • 29 september, 2016 kl. 22:32
   Permalänk

   En tränare som snart är väck! Fagervall gillar inte Lars Stenmark och Lars har skaffat sig mäktiga fiender.

   Svar
  • 30 september, 2016 kl. 06:50
   Permalänk

   Kenttä har tydligen sökt jobb inom löven på kansliet men fått nobben, konstigt

   Svar
 • 30 september, 2016 kl. 08:31
  Permalänk

  Kevin är nog AS mest överskattade målvakt, mest bara björklövare som tycker han är bra, inte konstigt han är utan kontrakt

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: