Dags för Hockeyfestivalen

Äntligen drar då Hockeyfestivalen igång där Löven får mäta sig med elitserielagen Luleå, Modo och Skellefteå. Löven inleder med match mot Luleå ikväll medan Modo tar emot Skellefteå. Löven-bloggaren och The Sandwich kommer underveckan att på matchdagarna presentera Lövens motståndare och vi inleder då idag med Luleå:

löven-luleåLuleå har haft en rejäl omsättning på spelare inför den här säsongen. Hela 10 spelare har lämnat och 11 har tillkommit: Störst tomrum lämnar helt klart firma Omark/Harju. Succéparet som ifjol mäktade med hela 104 poäng i elitserien har sy som bekant dragit till den ryska ligan. Laget har dock värvat intressant och tvillingarna Cam och Chris Abbott har redan visat att målet är beläget på precis samma ställe i Luleå som i Ängelholm. Tillbaka i laget är Jonathan Hedström som återvänder efter 7 säsonger på vift. Från Västerås har han hämtat de allsvenska poängmaskinerna Pär Arlbrant och Niklas Olausson. Landslagsmeriterade backarna Robin Jonsson (Timrå) och Johan Fransson (Lugano) har tillkommit, Fransson återkommer, likt Hedström, i Luleå-tröjan efter något 3 struliga säsonger. Ny är även Österrikaren Thomas Raffl, som ifjol gjorde 23 mål på 41 matcher i Villacher i den Ötserrikiska ligan. Klubben har även lyft upp 3 spelare ur J-20 laget i vilken målvakten Anders Nilsson lär göra störst väsen av sig. De övriga är backen Fredrik Styrman och forwarden Johannes Thornberg.

I Luleå hittar vi ju även exlöven Kristofer Berglund och Mats Lavander, den senare huserar numera i Lueås fruktade förstalina, ifjol med Omark/Harju, i år med Abbotts. Kristoffer är inte sämre han utan anses nog som en av Luleås viktigaste spelare och lär bli erbjuden NHL-kontrakt efter den här säsongen. Laget innehåller också Lövenbekantingen Mikael Lidhammar som gjorde ett godkänt gästspel som lån i Löven härom säsongen med 4 poäng på 5 matcher (2+2).

Laget har hunnit med tre träningsmatcher hittills där man besegrat Leksand (4-1) och Mora (4-3 s.d.). Förlust med 2-3 blev det dock i den mycket tuffa matchen mot ryska Salavat Yulaev eller som Jonathan Hedström sammafattade det: ”Dom är sjuka i huvudet”.

Ikväll smäller det kl. 19.00 i Umeå Arena.

Löven-bloggaren tippar: Löven-Luleå 1-5

The Sandwich tippar: Löven-Luleå 2-4

Läs mer om Hockeyfestivalen här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: