Dags att promota Palmebjörken?

Lagom till att våren börjar spira här i norr får bloggen veta att hemvändarnas hjälte Jon Palmebjörks hockeyresa i norden inte bara var rent hockeymässig. -Nä, jag hade även en annan agenda i och med mitt spel i norska Sparta och danska Rungsted. Nu är det arbetet klart och det är även lite därför jag flyttat hem till Umeå.

Det visar sig nämligen att Jon i framtiden är tänkt att vara ansiktet utåt i Skandinavien för ett nytt typ av framodlat exotiskt nordiskt träd, kort och gott kallat Palmebjörken. -Ja, det är en smått hockeygalen amerikansk dendrolog, alltså trädforskare på ren svenska som heter Michael Dirr som tydligen under rätt lång tid försökt att korsa en palm med en björk och nu kommit fram med en typ som ska kunna klara sig i vårt skandinaviska klimat, berättar Jon för bloggen och fortsätter. – Jag träffade honom faktiskt av en slump förra hösten en gång när jag var Baggböle och vi började snacka och när jag presenterade mig blev han eld och lågor och på den vägen är det. När det inte längre blev Löven hjälpte han mig till Sparta och sen till Rungsted för att sprida nyheten om hans nya träd i Skandinavien.

Att han sen inte förstår mycket av trädens olika egenskaper tar han med en nypa salt. -Ja, visst har han försökt förklara att den här björktypen är medelhårt och rätt segt och palmen är en variant som tål svalare klimat typ i Kanada, men jag är hockeyspelare, hallå? Rätt kul dock…

Planer finns även längre fram för en lansering i andra länder som exempelvis Storbritannien, men då med brodern Daniel som ansiktet utåt. -Ja, nu har jag gjort mitt. Visst är det kul, men nu ska jag ta hand om min familj och förhoppningsvis kan jag stanna i Umeå, kanske med en Palmebjörk att skugga min nyfödda? Sen är ju Daniel stjärnan i de brittiska öarna. Tror det kommer svaja många Palmebjörkar där framöver, avslutar Jon och flinar.

6 thoughts on “Dags att promota Palmebjörken?

 • 1 april, 2017 kl. 09:32
  Permalänk

  Vad hade ni tagit för olämpligt för att komma på den ? 😉
  Oavsett vad det var så var den bra, tummen upp !

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 09:47
  Permalänk

  Joooråsåtte vahettere

  Svar
 • 3 april, 2017 kl. 07:42
  Permalänk

  I dagens samhälle är det viktigt att poängtera att detta så klart var ett aprilskämt, men visst vore det coolt? 🙂 Vi tackar givetvis Jon Palmebjörk för godkännandet av skämtet och för hans genomläsning.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: