Dagen efter ny nolla

Daniel Wälitalo fick för andra dagen i följd hålla nollan när Hudiksvall besegrades med 3-0. matchen var en märklig tillställning som ur publikperspektiv nog vra den kanke inte roligaste, men mest händelserika. Mycket att det som skede på isen måste tillskrivas domartrion. Aldrig föreut kan dessa haft en lika usel eftermiddag som idag. Inte nog med att huvuddomare Åström fullständigt tappade kontrollen över matchen i ett tidigt skede, så var alla tre domares placeringar banan rena katastrofen. Vet inte hur många gånger de var i vägen, stoppade puckar, hamnade mitt i tacklingar och jag vet inte riktigt vad.

Huvuddomare Åström var jag inne på och får dessvärre ta på sig att matchen blev så grinig som den blev. Otaliga tjuvnyp och många fula tilltag tilläts, mest utdelade av Hudiksvallspelare med forne elitseriespelaren Magnus Nilsson i spetsen. Snacka om att den killen kom fel in i matchen och man väntade bara på det stora slagsmålet och det hade säkert kommit om inte herr Nillson snackat till sig ett matchstraff och vips var den griniga stämningen nästan bortblåst.

Rent spelmässigt var Hudiksvall helt ok och vårt Björklöven söker fortfarande förtvivlat efter sitt spel, men så länge man håller nollan så räcker ju faktiskt ett mål framåt.

När det gäller effektiviteten så blir man nästan vansinnig. I ett anfall i den andra perioden får Joni Lindlöf två frilägen och missar målet på bägge skotten. Sekunderna efteråt får Marcus Waldehagen ett liknande läge, samma resultat. Sånt håller inte i ett eventuellt kval. La för övrigt märke till att många spelare tittar på pucken när de skjuter istället på målet. Hur ska man då hitta luckan?

Hudiksvall fick många lägen att komma tillbaka i den tredje perioden exempelvis spel 5 mot 3 i inledningen av den tredje perioden med då visade Daniel Wälitalo att han håller god klass och borde nu tystat eventuella kritiker. Sen förstörde ju Hudiksvall läget för sig själv genom att slå bort en tappad Lövenklubba vilket givetvis inte är tillåtet. Att dom sen klagade att Löven gjorde samma sak lite senare är smått komiskt då det handlade om en egen Lövenklubba, men var det något som Hudiksvall var bra på så var det att skrika och klaga från båset.

Nåja, tre nya poäng och som Anders grönlund sa redan i förrgår, det är poängen som är poängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: