Dagen efter…

..i går men före i morgon. Målen från i går, stämningen går väl inte riktigt att återskapa, men det lär ha varit helt sjukt. Lövenbloggaren har skrivit att håret i handflatorna krullade sig, jag kontrar och säger att bara av målen reser sig håret på ryggen. Det var helt klart fel match att missa, lite av ett självmål.. men jag är inte bitter. Killarna verkar ha fått ny energi och det kommer fler hockeyfester i vinter, tro mig. Fick tag i Nils Andersson och Jens Ledin och så här säger de om matchen i går och att det numera är Jockes röst som hörs i omklädningsrummet och båset.

Stort jävla grattis till vändningen och 4-3 på Rödhökarna .. nöjd med 4-3 trots den inledningen?

Tack så mycket! Helt underbar vändning. Är grymt nöjd och stolt över hur vi efter 0-3 kan komma ut och göra två riktigt bra avslutande perioder och vända matchen. Mot Malmö dessutom, det visar karaktär! (Andersson)

– Tack! (Ledin)

Några korta ord till lagets och din egen insats?

Jag tycker vi blir utspelade i första. Vi är inte närvarande för fem öre. Sen kommer vi ut som ett nytt lag i andra spelar ishockey på ett riktigt bra sätt. Sedan fortsätter vi bara att mala på i tredje och får utdelning på allt slit. Min egen insats är jag nöjd med. Kändes rätt bra de gånger jag var inne, tekade helt okej och hade nåt bra läge. (Ledin)
– Vi måste komma ut bättre än vi gör i första. Dansken var fantastisk i mål igår igen och det är han som gav oss chansen att vända. För mig stämde inte mycket alls igår. Som tur är har vi många andra som kliver fram och gör ett jättejobb. Det blir min tur att göra det i morgon istället. (Andersson)

Matchens lirare i dina ögon..?

– Oj, svår fråga. Jag tycker att Martin "Kingen" Johansson var grym idag. Han var riktigt lugn och fin med pucken. Var säker matchen igenom. (Ledin)

– Dansken med hansken. (Andersson)

Största skillnaden med att Jocke står längst fram i båset?

Jocke är väldigt duktig på att få hela laget att fokusera på det viktiga och avgörande bitarna i spelet. Det gör att vi spelare strävar åt samma håll. Han ger också massor av energi till laget, hela tiden. Samtidigt finns Kari där i bakrunden, speiellt för oss backar, med sin spelarrutin och hockeykunnande vilket är en oerhörd trygghet. Det känns ett väldigt bra upplägg! (Andersson)

I spelet i sig är det inga större skillnader. Är lite mer energi och laddning i allt han gör och han får ut det till oss spelare på ett bra sätt tycker jag. (Ledin)

Hur bra bra är du på finska? Säg något och förklara gärna för oss andra.

Jag är väl inte bäst på finska direkt. Men några ord kan jag. Typ hieno mal(snyggt mål) och jolloporo(jultomte). (Ledin)

– Ha ha, miksi och siksi som betyder varför och därför. Två ord som alltid funkar när man ska komma in och lägga sig i ett samtal med finnarna. (Andersson)

I morgon lirar ni borta mot Västerås.. vad talar för er och hur tror du matchen slutar??

– Vi har två vinster I bagaget när i flyger ned så varför inte en tredje raka. Jag tror på vinst med 3-1! (Anderson)

– Västerås borta är riktigt tufft. Det brukar ofta gå väldigt fort där nere. Det som talar för oss är att vi har två raka segrar med oss dit, och fick ett litet lyft för självförtroendet efter gårdagens match. (Ledin)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: