Cruseman forward nr 15

Till sist blev han då presenterad Filip Cruseman (närmast från KHK) och med tanke på hur svävande sportchef Fredrik Grönberg varit i olika intervjuer kanske ingen högoddsare att han likt Lundberg till sist blev presenterad.

Så här sa sportchef Grönberg i dag till Björklövens hemsida när Cruseman presenterades: – Filip har en härlig fart och intensitet i sitt spel som gör honom till ett stort offensivt hot. Han skapar med det inte bara en oreda hos motståndarna utan även tid för sina medspelare. Filip har också värdefull erfarenhet från kval och SHL-spel att bidra med.

Cruseman har fostrats i Djurgårdens ungdomsorganisation innan han via några framgångsrika säsonger i Enköping i Hockeyettan hamnade i Karlskrona. Han var med och bidrag bland annat med 20 mål under säsongen 14/15 då Karlskrona gick upp i SHL.

Kontraktet löper över kommande säsong och bloggen hälsar så klart Filip välkommen till Umeå och Björklöven.

Cruseman sa själv detta till hemsidan: – Som många brukar säga så är Björklöven en anrik förening med tradition och historia. Jag har ju varit med och mött Björklöven en del gånger och det har alltid varit kul spela i Umeå. Snygg arena med bra atmosfär. Den berömda väggen har man j känt på. Kul att ha den med sig i stället för mot sig. HÄR en intervju med Filip signerad Björklövens hemsida.

Med även Cruseman på kontrakt just nu 15 forwards och det är väl att anse som en full trupp i dagsläget, sedan återstår det att se hur det blir med skador och i fall truppen om möjligt kan komma att kryddas med en företags- eller supporterspelare vad det lider. Forwardssidan ändå sammantaget rätt intressant och vi ser klart både tyngre och jobbigare ut, men som det skrivits på både denna blogg och diskuterats på forum och runt middagsbordet är det viktigt att fler kliver fram och bidrar. Vi vet alla vilka spelare som vi tappat och längre fram under sommaren, men innan seriestart kommer jag likt i fjol att försöka ge mig på en uppskattad poängprognos på individnivå för att ”topp 4” ska vara möjligt.

Lite intressant ändå hur många f.d. Karlskrona-spelare i form av Granlund, Söder, Wiklund, senast Emil Lundberg och i dag då även Filip Cruseman.

Kommentarer, reflektioner eller tankar kring Crusemans signatur? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Cruseman forward nr 15

 • 29 juli, 2018 kl. 20:49
  Permalänk

  Tycker det ser riktigt intressant ut med lite flyt på produktionen hos vissa kan det blir bra.

  Svar
 • 29 juli, 2018 kl. 20:51
  Permalänk

  Välkommen Filip till Björklöven!

  Svar
 • 30 juli, 2018 kl. 06:32
  Permalänk

  Jättekul med Cruseman i laget. En otroligt rivig spelare som alltid ger järnet. Gör inte alltid de snyggaste målen men är på nåt sätt alltid i gröten runt målet och lyckas ofta peta in pucken! Behöver dock återfå självförtroendet som han hade under det år då KHK gick upp! Rätt roll så är han en kanonvärvning!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: