Coach Jonsson inför VIK Västerås HK

Bloggen kollade läget med headcoach Tommy Jonsson dels om stämningen i gruppen trots de sex senaste förlusterna men även tankarna inför dagens match mot VIK Västerås.

VIK Västerås var likt oss själva topptippade inför säsongen och varför har de i större utsträckning kunnat motsvara förväntningarna?

* * *

Johan Löf / AXELLÖF

Coach Tommy Jonsson Arkivfoto: AXELLÖF

Hej Tommy, hur är läget egentligen trots sex raka förluster?

– Tjena.. efter omständigheterna så är det bra! Det klart att det är frustrerande och tufft i och med den trenden vi har, för det går ju ut på att vinna! Men man måste se framåt och se möjligheter.

Det är visserligen helt sant, men sporten går ut på mål och poäng. Och där har vi rätt svårt just nu.. är stämningen i truppen trots allt god?

– Ja precis det jag sa! Vi som lag måste stå bakom de resultat vi levererar, oavsett bra eller dåliga! Vi har helt klart vunnit för få matcher, inget tvivel om det. Ser vi på våra prestationer så borde vi vunnit fyra av de sex senaste matcherna, men som sagt det hjälper oss inte. Den stora anledningen är just det att vi gör för få mål sett till målchanser. Vi är inte tillräckligt effektiva och det är något vi behöver ändra på.

Men som svar på frågan är det ja, jag tycker stämningen i truppen är god. Det klart att resultaten påverkar oss negativt, men gruppen känns frisk och stämningen är bra, trots allt. Vilket är viktigt för att ta sig ur trenden och bli ett vinnande lag igen!

Det vill vi alla.. Nu väntar då VIK Västerås i kväll, serieledare men som likt er var topptippade inför säsongen.. vad blir viktigast till matchen?

– Vi måste fortsätta spela det försvarsspel vi gjort och bli mer heta när vi får chanserna. Göra flera mål. Samtidigt spela med ett mod och våga spela ut. För det blir lätt så att man blir tveksam när man är inne i en sämre trend. Lättare sagt än gjort.

Att vi är topptippade är ju något vi inte kan påverka och heller inte något vi kan stå till svars för. För det är inget vi själva ligger bakom. Att vi ska vara med och fightas om platserna till kval råder det inga tvivel om. Det här är ingen liga du vinner på någon typ av omröstning, utan du ska spela om det.

..det är sant men varför har Västerås på nåt sätt kunnat motsvara förväntningarna?

– Västerås är ett stabilt och bra lag och har gjort det bra hittills.

Någon som sett lite extra het ut på slutet som du hoppas kliver fram mot Västerås?

– Det som vi vill att någon ska göra, att sticka ut och få islossning, det som varit problemet att ingen fått det att lossna riktig än. Trion #19 Qwist, #6 Karlsson och #90 Hutching ser pigga ut.

Hur slutar matchen och varför?

– Vi vinner pga av att vi har en större hunger till det.

Det låter ju lovande, nu hoppas vi bara få se det på isen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: