Chockbeskedet! (Uppdaterad)

Spekulationerna har varit kring vilken dag beskedet om elitlicens skulle komma från den allsvenska nämnden. Det har varit många olika bud men trots ledning med två eller kanske tre noll, tappade vi en till synes klar ledning i matchens slutskede. Även om ingen match är över innan den feta damen sjungit måste jag säga att jag är chockad och uppgiven. Att vi inte kunde knyta igen säcken eller stänga matchen känns otrolig snöpligt och förbannat bittert.

Björklöven fick i dag alltså ett negativt besked från den allsvenska nämnden och beviljas inte elitlicens till nästa säsong i allsvenskan. Läs hela beslutet här.

– Vi ska först läsa igenom beslutet och gå igenom motiveringen innan vi beslutar om vi ska överklaga med det spontant talar det mesta för att vi kommer att göra det, säger Mattias Lundberg, ordförande i Björklöven.

Johan Björk strider vidare och meddelade enligt VK på stående fot att Björklöven kommer att överklaga beslutet till hockeyförbundets styrelse.
– Vi kommer att driva det här vidare. Rent juridiskt sett har vi uppfyllt villkoren, vi tänker verkligen inte ge oss, säger Johan Björk.

– Alla vi i Björklövens vänner är beredda att jobba vidare. Allsvenska nämnden har fattat ett rent godtyckligt beslut. Det kan vi inte acceptera, säger Johan Björk. Allsvenska nämnden menar att det finns mycket stora brister i Björklövens organisation och att de åtgärder som Björklövens vänner åstadkommit har kommit för sent. 

+ + +

Tidigare har vi haft treårsraketer, femårsplaner och det har varit snack om "Top of the line" och att bygga en organisation för elitserien. I dag har vi alltså inte ens en organisation duglig nog för allsvenskan.. när gick allt så fel och varför signalerade ingen i tid? Hur stora möjligheter Löven har vid en eventuell överklagan låter jag andra spekulera i.

Just nu känns allt bara så otroligt tungt och det finns ett gäng frågor som gnager; hade nämnden fattat ett annat beslut ifall Lundberg & co arbetat med handlingsplanen ända in i kaklet? Har nämnden påverkats av Sundsvalls smutsiga kampanj? Visst borde vi ha klarat oss ifall styrelsen skrikit i tid? Kommer vi klara oss ekonomiskt i ettan med dyra tränare och ett par finnar? Usch, fy fan vilken djäkla start på den här veckan…

Vad har du själv för tankar kring beskedet?

0 thoughts on “Chockbeskedet! (Uppdaterad)

 • 7 juni, 2010 kl. 18:19
  Permalänk

  Är superknäckt för typ 3-4e gången detta året.. inte roligt att va lövenfan nuförtiden. Men ett fan kommer man ju alltid att va. sitter ju i hjärtat

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 18:47
  Permalänk

  såhär tror jag.
  något är ruttet i löven, det är därför man ville gå i KK. För många skelett i folks garderober som man hade hoppats skulle försvinna.

  sen så skulle denna nedflyttning aldrig skett om det handlat om ett stockholmslag

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 18:55
  Permalänk

  Var på dotterns fotbollsträning när jag fick beskedet. Är i totalchock. Träffade Jörgen Wikström som givetvis blev lika chockad när jag berättade chocknyheten. – Går det att överklaga? var han spontana kommentar och det är ju självklart. Det måste göras. Skulle verkligen vilja se det där beslutet. Usch vilken usel måndag. Först förlorade man kaffeklunsen på jobbet och sen det här.

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 18:56
  Permalänk

  Svar till erik (2010-06-07 18:19)
  Självklart sitter hjärtat på det rätta stället, men satan vilka prövningar man utsätts för.

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 20:11
  Permalänk

  Att Löven inte har en organistaion för allsvenskan är väl ganska klart då man inte har en styrelse klar inför nästa säsong, det känns som moment 22, eller?
  Sen tror jag att förbundets agerande at göra klart för sundsvall att de skulle få platsen i allsvenskan har förvärrat saken. Man tycker säkert att man sätter exempel med detta beslut även om det inte är enligt reglerna men säkert enligt de moraliska regler man vill ska bli verklighet efter detta. Jag säger bara ”Bedros & styrelsen”, tack ska ni ha för ert fruktansvärt dåliga jobb.
  Tyvärr är de

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 20:45
  Permalänk

  Tack för att ni har förstört mitt lag. Dags att tala nu Bedros din jävla sopa.

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:00
  Permalänk

  Ja det känns lite som att de blev tvungna att ta det här beslutet, reglerna skriver de om i efterhand. Fast löven har ju satt sig i denna sits helt själva trots allt.

  Känner inte alls att jag är tillfredsställd med infon om hur det kunde gå såhär. Kommer Bedros uttala sig när allt är klart? Kommer vi bli klokare av det?

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:13
  Permalänk

  Svar till ja du (2010-06-07 18:47)
  ja du.. knappast bara något.

  Det känns som att allt är ruttet för närvarande. Har hela tiden känt att det luktat surt om den här historien och det har smakat bajs i munnen. Lik eller annan skit i garderoberna? Jag har aldrig förstått varför någon, några eller något skulle räddas på vår klubbs bekostnad. Jag förstår det inte.. men det är helt fördjävligt, det kan jag säga.

  Någon eller några borde stå till svars.. sanningen för bövelen!

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:20
  Permalänk

  Svar till Lövenbloggaren (2010-06-07 18:55)
  Känns inte som att kaffet var det värsta va? Men nog har veckan börjat illa… Överklaga, ja visst kan vi göra det.. men jag känner mig uppgiven.

  Jag tror knappast vi lyckas vända den här matchen ännu en gång. Slaget är förlorat, det spelar nu ingen som helst roll att President Björk samlat krafterna och hyggligt med kapital. Hjälpen kom för sent och vår usla organisation kostade oss en plats i allsvenskan. Man tror inte det är sant, men när jag nyper mig blir armen iaf blå..

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:29
  Permalänk

  Trist. Men man kan ju fråga sig hur man kunde kontraktera tränare och sportchef när man visste hur ekonomin såg ut. Det är för mig en allvarlig brist. Nu får vi titta framåt, se till att bli av med Molla/Helgren, kasta ut styrelsen och sättan in en ny med Björk i spetsen. Varf
  ör inte Slettvoll. Målet borde vara Allsvenskan 11/12. 1: ragga sponsorer och sälj årskort 2: Bygg ett lag med egna produkter – nu är vi nära korpen så vi kan inte locka med fantasilöner – och de som redan har sådana borde själva gå med på att sänka eller sluta.

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:44
  Permalänk

  Svar till Patrik S. (2010-06-07 20:11)
  När krisen uppdagades har allt blivit stiltje och visst ger det ena det andra, i det här fallet har det, precis som du säger Patrik S., blivit lite av moment 22. Sedan var det ju såklart svårt att hitta kandidater till en styrelse, när man inte visste ifall konkursen kunde/skulle hävas och i vilken serie laget skulle lira i.

  Jag känner lite samma vad gäller beslutet, oavsett hur de skulle besluta skulle det vara kontroversiellt. På något sätt känner jag att de ville tydligt markera och statuera exempel…

  Många har genom året misskött vårt lag, jag frågar mig som alltid varför??

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:46
  Permalänk

  Svar till Rille (2010-06-07 20:45)
  Känner samma sak Rille, inte vill man applådera direkt… undrar när Bedros eller ”No Comments” Lundberg ska ta bladet från munnen?

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 21:52
  Permalänk

  Svar till Hmmm (2010-06-07 21:00)
  Jag är varken nöjd med beslutet eller infon Hmmm, men visst är det sant att vi själva, eller våra styrande, som verkligen satt oss i skiten.

  Sedan kan man ju genom beslutet läsa att vi misskött oss tidigare, men det känns lite luddigt och lagomt flummigt att degradera oss för den dåliga organisationen.

  Svaret på varför får vi nog aldrig av de styrande, tyvärr…

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 22:02
  Permalänk

  Svar till Clabbe (2010-06-07 21:29)
  Verkligen trist Clabbe. Vad gäller tränarna har det känts märkligt från dag ett, varför i IF? Varför bryta med Serben? Ville man vara säker på att sänka föreningen också, eller vad var tanken egentligen?

  Sedan hoppas jag iaf att de sett till så samtliga kontrakt bryts eller ska omförhandlas vid en eventuell degradering. Men jag blir inte förvånad över något längre, ersättningen kanske blir högre i ettan, kontrakten kanske blir längre.. inget, precis inget förvånar mig längre.

  Klart det ska in folk med grön-gult hjärta nu, bort med de gamla och unkna. Men vem vill eller törs kliva fram?

  Svar
 • 7 juni, 2010 kl. 23:03
  Permalänk

  Efter att ha läst beslutet från allsvenskanämnden funderar jag på varför detta beslut dröjt till nu. Beslutet har fattas utan beaktande av det material som Björklöven levererat in till nämnden i form av handlingsplaner, budgetar mm och skulle därför ha kunnat fattas för flera veckor sedan. Det var i praktiken troligen klart redan när förbundet lovade platsen till sundsvall i april

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 01:16
  Permalänk

  fan in med janne josefsson eller nåt!

  Spontant så tycker jag inte att ett aktiebolag som skötts som Björklöven AB ska tilldelas licens för spel i allsvenskan av just dom anledningarna som man tar upp i dokumentet. hur mycket jag än älskar Björklöven så har det liksom gått upp för mig sakta men säkert.
  MEN det är samtidigt min upfattning att det juridiskt inte finns stöd för det i regelverket. Det rätta hade ju varit att ge löven licensen och sen täppa igen kryphålet. Men nu blir det ju svårt, ändrar man på reglerna idag så erkänner man ju att det inte fanns grund för beslutet.

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 07:56
  Permalänk

  ”Sundsvalls smutsiga kampanj”? Så du menar på största allvar att detta är Sundsvalls ”fel”? Vad less man blir på inskränkta personer som er. Jag håller också på Löven, men inte till vilket pris som helst. Som man bäddar får man faktiskt ligga.

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 09:06
  Permalänk

  Visst är det tragiskt. Men ge nu inte upp på mållinjen. Det var som bekant unikt att ett konkurs-faktum vändes till en upphävning. Om alla rasar och slutar att tro och kämpa så finns det definitivt ingenting att bygga på. Hoppet är det sista som lämnar människan och nu behöver vi positiv anda, jag pratade med min fader för några minuter sen och han sa bara, -än är inte sista ordet sagt eller kortet lagt. Han har inte gett upp.

  Jag vet att det ser knepigt ut, men snälla fortsätt att tro!

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 15:41
  Permalänk

  Svar till Jan-Åke (2010-06-07 23:03)
  Kan inte annat än hålla med Jan-Åke, det känns absolut inte som beskedet behövt dröja…

  Björk och hans vänner har liksom slitit i onödan, visserligen räddades namnet och tillfälligt hävdes konkursen. Men det ska bli spännande att se vilka sponsorer som står vid sitt ord eller kliver fram nu när det blir ettan…

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 15:46
  Permalänk

  Svar till Olle (2010-06-08 01:16)
  Nog skulle man vilja ha hit Josefsson Olle, eller skulle man det förresten? ..så mycket skit han skulle hitta i våra garderober. Usch, näe… tyvärr får vi nog aldrig veta allt eller varför det gick som det gick.

  Jag hade nog trott att vi skulle få licensen och en sjudjäkla utskällning. Att de sedan framöver skulle tydliggöra reglerna är en annan femma. Oavsett hur nämnden beslutat skulle några ropa högt och hur grön-gul man än är så har styrelsen tabbat sig å det grövsta. Vi var väl helt enkelt inte värd vår licens..

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 15:53
  Permalänk

  Svar till Stefan (2010-06-08 07:56)
  Näe, Stefan.. felet är absolut inte Sundsvalls.. det har jag knappast heller påstått. Felet har vår styrelser och vår VD tillsammans fixat.

  Men det förändrar inte det faktum att jag tycker Sundsvall agerat oprofesionellt och möjligen försökt påverka nämnden i sitt beslut. Jag tycker de inte är part i målet, sedan är de så klart påverkade i och med att ifall vi uteslöts skulle de få vår plats. De borde bara ha avvaktat nämndens beslut och inte försökt dra upp andra gamla mer eller mindre irrelevanta case som i många fall inte liknade vårt.

  Inskränkt? Tja, då får du väl tycka så.

  Svar
 • 8 juni, 2010 kl. 15:58
  Permalänk

  Svar till Lariza Björk (2010-06-08 09:06)
  Det ser mörkt ut Lariza, mycket mörkt. Många har jobbat stenhårt för att rädda vårt lag, tyvärr ser det ut som kampen började för sent…

  Men visst är hoppet det sista som överger en och nog ska vi hålla våra grön-gula, men det ser baske mig tufft ut… Jag tror knappast presidenten kan plocka fram något ur kavajärmen som ändrar nämndens beslut.

  Brant uppförsbacke minst sagt, men Löven har ju kommit igen förut!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: