Centersidan

I och med Fredric Anderssons intåg i Björklöven så börjar centersidan se ganska klar ut med Tobias Hage och Kim Karlsson som de två övriga.

Återstår att signa upp fjärdecentern, men där tänker vi att man lyfter in någon ung lovande och stämmer våra uppgifter med samarbete med Frölunda så kan ju det namnet exempelvis vara Joni Ikonen? Vore nästan för bra,va?

Bloggens tankar är att Fredric Andersson bör anses som vår förstacenter i dagsläget med Kim Karlsson och Tobias Hage i jämn kamp om platsen i andrakedjan. I och med detta så kan vi också avskriva Eric Castonguay som vi vet funnits på Björklövens lista över tänkbara centrar. När det gäller honom så verkar det pendla mellan två alternativ just nu och det är Örebro eller att stanna i Leksand enligt vad vi snappat upp.

När vi ändå är inne på Björklövens radar så är det ingen hemlighet att man likt resten av hockeyallsvenskan är intresserad av Luleås Jacob Legacé och förhoppningsvis, OM han kan tänka sig att välja hockeyallsvenskan har ett trumfkort i Joakim Fagervall som ju plockade honom från Asplöven till Luleå.

Era tankar kring centersidan, kring silly i övrigt eller kanske hur era planer är i helgen? Själv var planen att utbringa en skål för Lövens lagbygge, men det satte sig förstås i halsen efter eftermiddagens fruktansvärda terrordåd i Stockholm. Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga.

 

6 thoughts on “Centersidan

 • 7 april, 2017 kl. 19:36
  Permalänk

  Härligt med en kompetent spelare!

  Svar
 • 7 april, 2017 kl. 20:27
  Permalänk

  Han verkar bra. Gillar 3-årskontakt på spelare i rätt ålder. Nu har jag ingen insyn i Björklöven men det känns som båda parter bjudit till. Kanske lite lägre lön för en långsiktig trygghet. En stor roll i ett lag som Björklöven måste ju smälla högre än att lira i fjärdekedjan 6 minuter per match och byta lag med jämna mellanrum. Här gör många spelare bort sig. Tack och lov finns det inte något kvar att locka med sig LIF med högre lön osv.

  Kul och intressant med Åkerblom i LIF. Det var inte hans fel att det inte fungerade i Björklöven. Det får lagbyggarna ta på sig.

  En intervju med Åkerblom och gratulationer samt tankar inför framtiden vore ju intressant?
  Tycker man kan tacka Åkerblom, utan poängen han drog in så vet man aldrig vart det hade slutat.

  Sedan tänkte jag lite på Pär Edblom när jag såg att ni ställde upp MoDo. Tänkte att han hade skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Modo men dom övertog ju tydligen bara kontraktet.
  Skulle vara intressant att lyssna på honom och se hur framtiden ser ut.
  Verkar ju gått illa det där och han kanske behöver lite uppmuntran?

  Svar
 • 7 april, 2017 kl. 20:30
  Permalänk

  Såg att texten hade hoppat runt lite.
  Det där med att locka med sig satt ihop med Åkerblom. Ni får ursäkta.

  Svar
 • 8 april, 2017 kl. 10:42
  Permalänk

  Åkerblom är en rätt medioker tränare faktiskt ,får väl se vad han kan uträtta i Leksand. Han får väl kanske lite bättre förutsättningar. Jo lagace vore fint kan han tänka sig HA ligger nog löven bra till gillar fagge, och fagge gillar lagace

  Svar
 • 10 april, 2017 kl. 10:17
  Permalänk

  I resonemanget om ”centersidan” vet jag inte om ni glömt bort Lindquist och Ottosson eller….
  ”I och med Fredric Anderssons intåg i Björklöven så börjar centersidan se ganska klar ut med Tobias Hage och Kim Karlsson som de två övriga. ”
  Även om Lindquist bara gjorde några matcher när det var skadedrabbat på centersidan så gjorde han det med bravur. Sen har vi Ottosson som trots en skadedrabbad säsong var den bäst producerande(8+12) av de ovan nämnda. Han är också en ung egen produkt som med en ”hel” säsong säkerligen har betydligt mer kapacitet.
  Tror nog att vi kommer få se någon av de av er ovan nämnda centrarna gå kant i vinter istället.
  Hage en duktig tekare men ingen player eller sniper.
  Kim en duktig player men som inte fick till det i vinter, skulle behöva en nytändning på en kant.
  Centersidan har vi nog inga problem med utan vi skulle behöva någon fler sniper som kan göra mål.

  Hoppfull LÖvenfan som litar på att Fagge har koll på sina killar.

  Svar
  • 10 april, 2017 kl. 10:44
   Permalänk

   Nja, min tanke var att inte ha dessa som centrar då jag vill ha de högre upp i banan, exempelvis Ottosson i hög fart längs högerkanten för att sedan dra sig inåt med sina härliga finter. Lindqvist är ju grym kring deras mål, hal som en ål och som center kan han inte husera där.

   Klart han har koll, men tittar man över forwardssidan så är ju alla positioner fyllda i topp tre kedjorna, om vi inte ska sätta Granlund och Messy i fjärde igen, men det är ju brunk de luxe som är en onödig kostnad.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: