Centerlinjen!?

Hoppas och tror ni läst eller sett intervjun med Håkan Wirtala. Lövenbloggaren tipsade i morse och ifall ni inte spanat in den så är det hemsidan som gäller. På det sätt Håkan namngav centrar, men svävade på såväl wingers som backar känns det som att centrarna är lagets hjärta och ryggrad, men det är min känsla. Enligt Håkan är det Wikström, Ledin, Lundberg och Persson som är centrar även om nu truppen innehåller fler som prövat på och med bravur klarat uppgiften.

I mina ögon är Skägget Wikström given etta, hemvändande Ledin minst lika given två och vem av Lundberg eller Persson som tekar i den tredje saknar betydelse. Om nu dessa fyra är lagets hjärta, ryggrad och otroligt kloka så ska de givetvis vara med på tre femmor allihopa! Det ska bli intressant att se hur Håkan formerar kedjorna när serien drar i gång, men min centerlinje hade haft följande utseende; Wikström, Ledin, Persson & Ekestål-Jonsson. Vilka hade du lirat?

0 thoughts on “Centerlinjen!?

 • 3 juli, 2011 kl. 17:33
  Permalänk

  Wikström som given etta. Däremot håller jag inte med dig i att Ledin skulle vara en given tvåa. Han är tyvärr ingen vidare poängspruta, även om talangen finns där. Vi har en bättre playmaker (och hockeyspelare för den delen) i Jens Persson så jag ser honom som tvåa. Att man sen har sån pass kvalitet (div 1-mått) i Lundberg och Ledin för tredje-/fjärdeline får man se som ett plus.

  Svar
 • 3 juli, 2011 kl. 18:39
  Permalänk

  Svar till Samuel (2011-07-03 17:33)
  Kul och intressant med olika synpunkter, Samuel. Huvudsaken vi är överens om ettan och där känns Wikström rätt given. Jag står däremot fast vid att Ledin är tvåa, möjligen att skadan bromsat karriären.. Men Jens L var bra och mycket lovande i allsvenskan, läkarstuderande J Persson och Lundberg var i fjol producerande i TSK i div 1. Men vi kan väl vara överens om att centerlinjen tillsammans med målvaktssidan ser intressant och spännande ut?

  Svar
 • 3 juli, 2011 kl. 22:14
  Permalänk

  Håller inte med dig… Håller med Samuel om att 1:an är Wikström och tvåan Persson. Sedan tror jag Ledin kommer att spela i fjärde. Dock kommer det att göras förändringar framöver i säsongen beroende på vem vilka som presterar bäst, och då kan givetvis Ledin avancera uppåt, men om han ska fightas om en centerplats med Wikström, Persson och Lundberg då blir han tyvärr fyra för mig.

  Svar
 • 3 juli, 2011 kl. 22:22
  Permalänk

  Wikström etta är väl givet. Jens Persson som tvåa känns också givet. Ledin har för dåliga offensiva egenskaper för att spela i en topplina tyvärr. Jag är kluven på om man ska köra honom i tredje eller fjärdekedjan. Har inte riktigt bestämt mig för om jag vill att Lundberg ska gå som center eller ytter. Men Ledin är mer lämpad för en 0-0kedja än en kedja som ska producera.

  Svar
 • 4 juli, 2011 kl. 16:20
  Permalänk

  Körde inte persson å lundberg i samma kedja förra året i teg? Nån av dom borde väl kunna va å kanten, eller har ja fel.

  Svar
 • 4 juli, 2011 kl. 20:06
  Permalänk

  Svar till erik (2011-07-04 16:20)
  Som Brasse skulle ha sagt: FEL,FEL,FEL! Inte i att de inte skulle kunna ta en kant, men att de lirade ihop. De spelade faktiskt inte en enda match ihop utan centrade i varsin lina, vanligtvis med Lundberg som etta flankerad av Forssén och Sandström. Persson lirade mest med Zackarias Granlund och olika tredjegubbar som exempelvis David Muzito-Bagenda.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: