Cannatas & Petterssons ersättare?

Slutet på juni och nu går grabbarna på lite välförtjänt ”semester” eller individuell träning som fystränare Stefan Öhman skulle kalla det. Fortfarande ingen målvakt presenterad, hur resonerar sajten kring denna målvaktsjakt?

I går uttalade sig sportchef Per Kenttä till HockeyNews och sa då bl.a. följande: – Vi vill ha in en tydlig förstemålvakt, som kan bära oss hela vägen och uppfylla vår målsättning. Kenttä fortsatte: – Just nu är det väldig stiltje på marknaden ute i Europa. Många sitter och väntar och vet inte riktigt vart de ska ta vägen i och med att det är den här coronasituationen. Då har vi också valt att vänta med en del namn samtidigt som vi har en del krokar ute.

Per berättar vidare att: – Vi tittar främst i utlandet just idag. De är väldigt nyfikna på vad som händer i AHL, om den kommer igång och när den kommer igång. Det är väl det som folk väntar lite på.

På den direkt frågan: – Är det utländsk nationalitet på de målvakter ni är intresserade av? – Det är både och, men först och främst så tror jag att vi får söka oss till utlandet.

*

Detta uttalande klargör ändå en del, vi vet sedan tidigare att det ska ha varit riktigt nära med bomben Joni Ortio och det visar ju hur viktig man tycker att målvakten är.

När Ortio var på tapeten bekräftades också Markus Svensson och Linus Söderström som intressanta av Kenttä, av dessa två torde då möjligen Söderström finnas kvar i resonemanget. Linus vore helt klart ett otroligt spännande namn med en djäkla uppsida, men Söderström har de facto bara spelat fyra matcher på två säsonger.

Enligt uppgifter till sajten är det utlandet som är prio 1 för Svensson och det kändes ärligt aldrig riktigt som en klockren Kenttä-värvning.

*

#35 Joe Cannata Foto: Lucas Norlin

Redan tidigare när det stod klart att Joe Cannata skulle lämna för Oskarshamn gjorde jag en liten spaning på EP för att försöka hitta lämpliga eller kanske möjligen troliga kandidater på andra sidan.

Här utgick jag mer utifrån den profil som Cannata visade upp, kontra att studera matcher och specifikt målvaktspelet. Men i den jakten stötte jag på ett mycket intressant namn i Parker Milner. Då utgick jag från bl.a. ålder, vandrat lite mellan AHL och ECHL, målvaktens statistik, mest spelat i Nordamerika och kanske skulle vara sugen på ett äventyr i Europa.

Det namnet var lite för bra för att vara sant och eftersom de båda dessutom spelat i hop hade Kenttä genom Joe Cannata möjligen även kunnat fått bra referenser gällande hur Milner är så väl i omklädningsrummet, i bussen som på isen.

Jag blev därför lite lätt nedslagen när jag i går inte kunde hitta honom bland övriga free agents och det efter en stund visar sig att han valt att sluta med hockeyn.

Med tanke på att det till sist ändå var så nära som det var med Ortio känns det ändå inte lätt att i dag scouta fram en trolig lista med olika lediga namn, om man nu söker både svenska som utländska målvakter och främst blickar mot utlandet.

Men när Kenttä nu så tydligt pratar om en klar etta litar vi på de uppgifter vi fått från olika håll att Isak Mantler kommer presenteras som den ena målvakten. Isak är en ung målvakt som gjort det väldigt bra i HockeyEttan under några säsonger, registrerades dessutom som trea i Löven i februari och på så sätt borde man ha haft chansen att även se honom lite in action som i omklädningsrummet.

I går bekräftade Kenttä till Hockeysverige.se att Isak är ett av de namn de tittat på. – Ja, han är en av de vi har diskuterat. En av många, säger Kenttä i intervjun och utvecklar: – På förhand ska det vara någon som är yngre och har framtiden för sig. Han ska också ha viljan att slåss om förstaplatsen och se det som en stor utvecklingsmöjlighet att få komma till Björklöven.

För ca två veckor sedan pratades det på hockeynews om Löven eller Lindlöven för Mantler, här torde även tiden tala för att det blir Löven till slut. Om något kontrakt sedan är skrivet eller inte, sajten skulle nog sätta en större slant på att vi ser i Isak i Löven kommande säsong.

Men det återstår samtidigt att se vem som blir vår förstakeeper och även om då våra uppgifter kring Mantler stämmer. Törs sedan Kenttä satsa på Söderström som etta, eller är det någon som stått lite mer de senaste säsongerna han lagt ut betet för..?

*

Dina kommentarer och tankar kring sajtens spekulationer.. vem vill du se som vår målvakt etc. Fältet som vanligt rätt fritt.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Cannatas & Petterssons ersättare?

 • 27 juni, 2020 kl. 11:44
  Permalänk

  Ska bli fantastiskt intressant att se vem vi landar som förstekeeper. Söderström var ju helt enorm i Jönköpingslaget, däremot så är ju de få matcherna under de senaste säsongerna ett rejält minus, vågar man verkligen chansa denna säsong. Kanske hittar PK ännu ett okänt fynd. Hursom så vore det najs att landa en nu.

  Svar
 • 27 juni, 2020 kl. 12:58
  Permalänk

  Jag har hört att Per Kenttä har en målvakt på G från AHL som är från samma stall som Joe cannata var

  Svar
  • 27 juni, 2020 kl. 15:40
   Permalänk

   Låter intressant Daniel.. skulle det då möjligen kunna vara Coreau, Tokarski eller kanske Delia..? De finns iaf i samma stall som Joe..

   Svar
 • 27 juni, 2020 kl. 17:01
  Permalänk

  Jag såg faktiskt Parker Milner live i två matcher förra säsongen. När han kom in på uppvärmningen trodde jag att han måste ha glömt sätta på sig kombinatet för det är den minsta målvakt jag någonsin har sett. Men stoppa puckar, det kunde han. Jag minns inte exakt, men jag tror han släppte 3-4 mål på tre matcher. Och i echl skjuts det från alla lägen hela tiden.

  Svar
 • 28 juni, 2020 kl. 08:06
  Permalänk

  Mantler är väl inget att ha som 1.a eller 2.a målvakt. Vill ha 2 bättre som båda slåss om 1.a spaden.

  Svar
  • 28 juni, 2020 kl. 12:08
   Permalänk

   Svårt att få det att gå ihop ekonomiskt med 2st ”första målvakter” i dessa tider. Dessutom funkar inte det upplägget för en hel del målvakter heller… I allsvenska får vi nog riktiga in oss på att ha en riktigt bra målvakt och lägga slantarna på andra lagdelar, när vi går upp så kan vi fixa 2 likvärdiga målvakter 👍

   Svar
  • 29 juni, 2020 kl. 12:45
   Permalänk

   En budget fråga om man vill ha två BRA målvakter på pappret.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: