Calle Möller!

Visserligen matchar seniorerna mot lokal- eller stadskonkurrenten TSK i något form av ett light El Classicó (son någon lokalblaska en gång uttryckte en match) i kväll, just nu väljer vi dock att presentera ytterligare en junior utifrån lite närmare. Nästa junior att presenteras lite närmare blir Carl-Johan Calle Möller som närmast kommer från Timrå J20.. håll till godo!

Tjena Calle! Välkommen till Umeå och har du hunnit installera dig på allvar här uppe i björkarnas stad? – Tack tack. Yes det har jag. Har haft några matcher och en hel del träningar så nu är man inne i grejerna.

Vad var det som lockade med Löven och vad tycker du hittills om stan och hur är stämningen i laget? – Löven visade stort intresse vilket jag tyckte lät väldigt bra. Plus att jag visste vem coachen (Serben) var sedan tidigare. Staden Umeå verkar vara en väldigt trevlig stad. Tyvärr så har jag inte sett så jättemycket av den ännu. Stämningen i laget är bra och blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Det är kul.

Serben Vikström då, vad har du fått intryck av honom och vad tycker du om hans hockeyfilosofi? – Väldigt bra intryck. Han brinner för det här och har en glöd som inte många andra har. Serbens hockeyfilosofi är en fartfylld hockey med mycket skridskoåkning och rakt på mål. Det gillar jag. 

Det låter positivt, men hur går dina egna tankar kring säsongen? Har du som målsättning att kvala in i A-laget eller är det enbart fokus på J20? – Först och främst ska jag fokusera på J20 och spela den bästa hockeyn jag kan eftersom det är där jag spelar. Men självklart skulle det vara ett stort lyft om man fick en plats i A-laget. Det gäller bara att man ger 100 procent, kör på och gnuggar.

Matcherna hittills då? Jag har bara hört goda vitsord, vad har du själv för kommentar till både lagets och din egen insats? – Matcherna som varit har varit bra för laget. Skönt att vi hinner komma in i grejerna direkt. Jag tycker att vi gick ett steg i rätt riktning från första matchen till den sista. Spelet i sig kanske inte var det mest strålande men vi har fått en känsla av hur grunden i vårt spel är och lagsammannhållningen har blivit bättre. Vi har tagit ett steg närmare det vi vill att laget ska vara. Mitt spel var väl si så där. Finns mycket mer att jobba på men jag får väl vara nöjd med att målskyttet gått bra.

Är det enligt din mening någon lagkamrat som stuckit ut lite extra och överraskat positivt? – Anton Kling har visat stort hjärta och Anton har hittills spelat snabbt och enkelt.

Annars då? Vad kännetecknar Calle på isen, vilka är dina styrkor och vad vill du helst förbättra? – Jag ska försöka bidra med skridskoåkning, skott och passningar. Ska bidra med både gnugg och samtidigt kunna vara en spelande och kreativ forward. Allting behövs alltid förbättras.. mhm.. skridskåkningen, skottet och klubbtekniken.

Det låter ödmjukt och ambitiöst.. Vi sidan av isen då? Vad pysslar du med förutom hockey och kännetecknar dig som person? – Eftersom det blir mycket hockey på en elitnivå så hinner man oftast inte med så mycket annat. Utanför hockeyn brukar jag ta det lugnt. Jag gillar att fiska, käka god mat och umgås.

Det låter trevligt, tack för intervjun Calle! – Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: