Brännström ny tränare i Dam

Björklöven meddelade i dag (länk) att man kontrakterat Peter Brännström (närmast från Leksand) som sportchef och tränare för Dam-laget.VD Joakim Gustafsson kommentarer värvningen på följande sätt:

– Peter är en välutbildad hockeytränare med en gedigen bakgrund som ledare och ett stort intresse för att utveckla människor. Jag tror att han kommer passa bra i rollen som sportsligt ansvarig för vår damhockeyverksamhet.

Kontraktet löper på ett år.

Brännström själv säger bl.a följande: – Jag gillar positiv förstärkning. Spelare som gör misstag är de första som vet om det och då behöver de inte höra det från mig när de kommer till båset. Eller ute på isen. Man måste våga försöka. Vågar man inte så knyter det sig och det hämmar det konstruktiva, berättar Peter och fortsätter.

Jag är mån om att spelarna måste våga testa och misslyckas hellre än att säkra hela tiden. Våga prova. Det lyckas bättre i en tillåtande miljö. Alla ska ha respekt för alla i gruppen, ledare som spelare. Man behöver inte älska varandra men man måste respektera varandra. Tävlingar är bra men framförallt ska drivet vara att vinna mot sig själv. Slå personbästa. Jag vill jobba för samhörighet, delaktighet och ömsesidig respekt.

Peter har tillsammans med Björklöven inlett arbetet med att bygga organisationen runt laget. Inom kort kommer han även att samla laget och presentera sig och sina tankar samt samla in lagets förväntningar.

* * *

Bloggen hälsar Peter välkommen till den gröngula familjen och passar samtidigt på att önska till i jakten på SDHL för Dam-laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: