Brandmannen som kom för sent

Tidigt tog SHL ett beslut att inte ta in spelare på korttidslån, i detta fall spelare med kontrakt med en NHL-organisation, något som de Hockeyallsvenska lagen tog fasta på. En spelare blev snabbt fler, men den Hockeyallsvenska ledningen förutspådde att bara ett fåtal spelare skulle hamna i vår liga. Nu när invasionen är ett faktum agerar ligan..

.. genom en rekommendation… Max fyra NHL-lån till och med den 15/11. Känns ju betryggande att de styrande i vår liga nu, över en månad efter att MODO startade invasionen genom att låna i Jesper Lindgren och Aleksi Heponiemi agerar i en fråga som redan svällt över all gränser. Tror ni sen att MODO, OM trion landar trion Adrian Kempe, Linus Ullmark och Victor Olofsson? Knappast. Det skulle jag då rakt inte göra. En stark ledning kan se in i framtiden, skönja förändringar och agera utefter dessa, beslutar, inte rekommenderar och kanske främst, inte slänga en hink vatten på ett redan övertänt hus. Varför blev då rekommendationen fyra spelare och inte 2-3 som man själv pratade om för tio dagar sedan? Jo, för att Södertälje den senaste veckan signat upp ytterligare två spelare och är nu uppe i just fyra spelare. Visst känns det tryggt med en ledning som inte fattar egna beslut?

Om det är någon som vill göra en parodi på denna säsongsinledning har jag titeln klar. Brandmannen som kom för sent.

* * *

Att spela på vilken ledning som har fler hönsgårdar än den andre är svårt, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Brandmannen som kom för sent

 • 12 september, 2020 kl. 17:07
  Permalänk

  Ja du,shl tog ju direkt ställning angående dessa spelare.Hockeyallsvenskan kommer med en ”rekommendation” Södertäljes sportchef tycker att det är ”irreterande”, med fyra spelare!Kommer att ta in fler ändå,verkar det som.Sanny Lindström tyckte inte om att Löven tog in Steen,men tyckte att det var förståeligt att Almtuna gjorde det!!Dom hade ju ett,enligt honom ett sämre utgångsläge!?!?Tycker precis som rubriken FÖR SENT!!
  Klantigt skött helt enkelt….
  Tror däremot att man bör nog inte ta in för många,men,det är min åsikt…

  Svar
 • 12 september, 2020 kl. 20:16
  Permalänk

  MoDo har varken Jesper Lindgren eller Aleksi Heponiemi på korttidslån!
  ”Vi har ju Lindgren och Heponiemi hos oss men har inga skrivna korttidskontrakt med dem.
  Vi har avtal med dem som gäller till sista april, säger Fredrik Glader” Källa: Örnsköldsviks Allehanda

  Svar
 • 12 september, 2020 kl. 20:28
  Permalänk

  Men klubbarna äger ju ligan tillsammans, det är väl då svårt att slå fast ett snabbt beslut med 14 st ägare med olika viljor 🤦‍♂️

  Svar
  • 13 september, 2020 kl. 08:41
   Permalänk

   Rekommedationen var tagit med alla klubbar utom 2,(aik,ssk),som av någon anledning valde att inte delta.Detta är endast ett tandlöst förslag,enligt mig.
   Med alla möten dom har haft,borde dom ha förutsett ett scenario liknande detta.
   Att det sedan finns massor av shl/allsvenska spelare på marknaden som lever på a-kassa är en annan femma.Antagligen väntar dom ”rätt” lön,eller på alpligan eller liknande.Många etablerade äldre ”shl-spelare” skulle aldrig gå ner så mycket i lön i allsvenskan.Dom flesta av nhl-lånen är ju på väg uppåt,dom kan ta en lägre lön ett par månader,för att få ett bättre utgångsläge i campen senare.En sak att vara på gym,träna med några polare,men matchträning går nog före allt detta….

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: