Bra att ligan krigar vidare!

Under veckan lite besked lite kring vad som händer och hur ligan jobbar mot kommande säsong.

Här väldigt skönt att bl.a. vår VD Anders Blomberg sitter med i arbetsgruppen som jobbar med lite olika scenarios. De övriga i gruppen är Gabriel Monidelle (Kommersiellt ansvarig), Erik Ryman (Sportchef HA), samt och Modos VD Johan Widebro.

Ligans VD Stephan Guiance sa bl.a. följande till HockeyPuls: – Vi är inne i en process och kommer att ta fram en plan. Vi har en arbetsgrupp som jobbar med det här. Sedan har vi ett ägarmöte den 26 maj där vi ska titta på vad SHL gör, vad Svenska ishockeyförbundet säger och hur vi som liga kan agera utifrån olika restriktioner i samhället.

Ägarmötet är ett sammanträde med en representant från varje klubb i hockeyallsvenskan, och fler möten kommer att följa framöver. Den 24 juni kommer ligan att tillsammans med Svenska ishockeyförbundet diskutera olika alternativ. Guiance fortsätter: – Svenska ishockeyförbundet har tidigare sagt att de efter midsommar vill veta hur vi som ligaorganisation ställer oss till en ligastart som planerat.

Det är alltså troligtvis först senare i juni som ett besked kan komma om hur nästa säsong kan påverkas av coronakrisen.

*

Apropå Corona.. otroligt viktigt att HockeyAllsvenskan parallellt med att planera inför 20/21 även fortsätter försöka föra en dialog kring föregående säsong. Hur ligan på något sätt kan kompenseras för att man avbröt säsongen mitt i finalserien samt slutspel och att inget lag därigenom ens fick chansen om att ens spela om avancemang.

I det fallet gynnades så väl Leksands IF som IK Oskarshamn i SHL och på samma sätt AIK och Kristianstads IK i HockeyAllsvenskan.

Trots ihärdiga försök vägrar dock de styrande inom svensk ishockey att lyssna på klubbarna i HockeyAllsvenskan: – Vi driver fortfarande frågan men känner att vi inte får något gehör, säger Björklövens ordförande Mikael Salomonsson till VK.

Salomonsson upplever att de visserligen lyssnar, men i det närmaste med döva öron. – Man är inte intresserade!

*

Ett av de förslag som har cirkulerat i media är att utöver den garanterade platsen i SHL ska även ytterligare ett lag ges chansen till kval om en plats till SHL 21/22. Inte alls något orimligt förslag, klart genomförbart och är i praktiken väldigt lätt att greppa.

Det enda med förslaget är att ytterligare ett lag i vår högsta serie skulle riskera att åka ur, SHL brukar tyvärr ha rätt mycket att säga till om.

Men både för klubbarna själva och inte mins alla hängivna fans viktigt att man står på sig och fortsätter att kriga för lite upprättelse.

*

Men ge oss nu era tankar i dessa frågor, alltid intressant av andra fans synpunkter och tankar.

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Bra att ligan krigar vidare!

 • 24 maj, 2020 kl. 17:52
  Permalänk

  Är det inte intressant att kolla upp vad planen är för avslutet av säsongen 20/21?

  Om det visar sig att corona-19 tar ny fart igen til våren, ska man då avsluta på samma sätt igen, ingen upp ingen ner?

  Eller kan man att ha en kris plan den här gången?

  Exempel avsluta serien tidigare och spela en tidigare final utan publik? Eller redan nu säga att den som leder serien, vid ett eventuellt avslut på grund av corona -19 blir laget som går upp. Om det skulle hända så sent att man hunnit spela 70% av serien eller mer? Något som säkrar minst en plats i SHL den här gången!

  Vem orkar med ännu ett dåligt och tragiskt besked av Svenska ishockeyförbundet, bara för att man igen ska kunna säga; ja skit happens, ingen kunde förut säga detta, ledsen grabbar ingen upp och ner igen, ni vet att vi bestämmer även om det inte är rimligt beslut!

  Nu borde man rimligtvis kunna lägga in en corona -19 krisplan redan innan seriestart, så slipper man upprepa dåliga besked från Svenska ishockeyförbundet, som en gammal LP-skiva!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: