Bötes-/Lönelistan HockeyAllsvenskan 17/18

Jag har tidigare säsonger listat en slags lönelista (länk) baserat på avgöranden från Lotteri.. flåt Disciplinnämnden. Men som jag skrivit tidigare definitivt ingen exakt vetenskap gällande spelarnas löner men det ger iaf ett hum och förmodligen det bästa ”hummet” vi kan få under pågående säsong.

Pressmedelande Hockeyförbundet

Sedan kommer vi inte heller framöver alltid återge de avgöranden som ”bara” renderar avstängning från match, även om de också så klart inverkar och påverkar hur lag kommer formeras etc. inför matcher.

Avgöranden så långt som gör att vi kan koppla ev. böter till löner, det är nämligen inte möjligt då spelarna ”bara” stängs av i ett visst antal matcher.
Västerviks #24 Conny Strömberg har både jublat och dömts till böter på 5 000 kr för en diving. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Nu då aktuell ”lönelista” i HockeyAllsvenskan sett till de böter som så här långt delats ut:

25 001 – 40 000 kr,

10 001 – 25 000 kr,

#12 Niklas Pavel (Björklöven), Robin Söderkvist (IK Oskarshamn), Robin Dahse (IK Pantern) , Lucas Sandström (Almtuna IS), Johan Andersson (IF Troja/Ljungby), Christian Kåsastul (HC Vita Hästen), samt Joakim Englund (Västerviks IK).

Månadslön upp till 10 000 kr,

Sedan kan vi då alltså lägga till att Västerviks Conny Strömberg dömts till böter om 5 000 kr för diving.

Bra så. Att vissa tjänar för mycket och andra för lite hör liksom till, på samma sätt som straffen från Lotteri.. flåt Disciplinnämnden ser så olika ut. Så är det bara.

Men så här ser det då faktiskt ut.

* * *

Hur beräknas då bötesbeloppen? Jo, indelningen bygger på spelarens totala månadsinkomst (kontant lön samt ev. pensionsavsättning). Och med tanke på böterna som delats ut baserat på inkomst, så har ni även den nu gällande trappan för böter här nedan:

Månadslön upp till 10 000 kr ger 1 000 kronor i böter för en match avstängning, på samma sätt som lönen ger följande böter per match:

Lön 10 001 – 25 000, böter om 3 000 kr.
Lön 25 001 – 40 000, böter om 5 000 kr.
Lön 40 001 – 80 000, böter om 8 000 kr.
Lön 80 001 – 120 000, böter om 13 000 kr.
Lön 120 001 – 160 000, böter om 17 000 kr.
Lön 160 001 – 200 000, böter om 21 000 kr.
Lön 200 001 – 250 000, böter om 25 000 kr.
Lön 250 001 och uppåt, böter om 30 000 kr.

Sedan ska jag dock nämna att spelarna, och ev. ledare som får böter, får ett ekonomiskt påslag på 15 % om:

 • När en spelare ådöms en avstängning motsvarande 7 matcher (5+2) eller mer, eller
 • Spelaren/ledaren bedöms ha gjort sig skyldig till återfall i samma typ av förseelse.

* * *

Kommentarer, reflektioner och tankar kring ovanstående.. ? Fältet som vanligt rätt fritt..

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

2 thoughts on “Bötes-/Lönelistan HockeyAllsvenskan 17/18

 • 9 januari, 2018 kl. 09:37
  Permalänk

  Såg att Oskarshamn igår tog in Felix Sandström på lån från Brynäs och Mikael Kuronen från Ilves för resten av säsongen samt att AIK tog in Michael Haga på lån från Mora. Vissa agerar ! Hoppas bara att Löven också agerar och jobbar på att tillföra nya spelare utan att det syns utåt. Men jag förstår inte riktigt hur SC / head coach Fagervall ska ha den tiden nu när matcherna duggar tätt man kan inte begära det orimliga av honom.

  Nej det måste snabbt in någon SC eller vad man nu väljer att kalla det för som enbart jobbar med att förstärka för nu och börja bygga för nästa säsong. Skulle gärna se att man redan nu skriver med Ottosson, Farley, Murphy och några till med utgående kontrakt. Att man sedan tappar någon till SHL typ Ottosson det kan man ju göra ändå då jag antar att alla har den typen av klausuler i sina kontrakt.

  Sedan kan jag inte hålla mig att kommentera Lyth, hans insats var återigen helt otroligt dålig ;-(
  Han tillät Grossman att agera brottare gång på gång utan att reagera och han missade även utvisningar på Lövenspelare men det gör ju inte hans insats bättre. Men den sista utvisningen på Hage var ju rätt i sak men att han tar för tripping visar ju bara att han inte har någon koll alls utan bara chansar. Hur länge ska förbundet / hockeyallsvenskan låta denna patetiska domare åka runt och förstöra hockeymatcher och dessutom får han betalt !

  Sedan kan man ju fundera över vad domartillsättarna håller på med när man sätter samma domare i det här fallet Lyth att döma samma lag i det här fallet Löven i tre matcher av fyra. Det är otroligt dåligt skött oavsett vilken domare eller vilket / vilka lag som blir drabbade av detta.

  Svar
  • 9 januari, 2018 kl. 13:42
   Permalänk

   Lyth, Schillken … domarnivån i allsvenskan har varit dålig i många år. Var domare själv som ung och då fanns ett system där man steg för steg fick döma divisioner uppåt. Först på linje etc. Det fungerar nog liknande nu. Hann aldrig uppleva hur det fungerar nedåt eller efter vilka kriterier som ”Dag Olssons” degraderar domare. Nu känns som om sämre domare fastnar i hockeyallsvenskan och blir kvar där evig tid … och en domare från Luleå får alla matcher inom 20 mils radie …

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: