Boström lägger av efter beskedet?

Till slut så lämnar alltså Linus Boström Björklöven efter att haft ett månad för månad kontrakt sedan han anslöt till laget inför matchen mot Västervik den 27 september.

Björklöven meddelande följande i ett pressmeddelande under eftermiddagen:

Linus Boström som haft ett kontrakt med Björklöven som löpt månad för månad lämnar nu Björklöven.

Linus har spelat 27 matcher med Björklöven under hösten och gjort 11 poäng sen han anslöt på ett korttidskontrakt i slutet av september.

– Linus har bidragit på ett bra sätt i såväl träning som match. Vi har erbjudit ett avtal över denna samt nästa säsong som Linus valt att tacka nej till. Vi tackar Linus för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

***

Vi har ju de senaste dagarna kört en omröstning där ni läsare fått tycka till om Linus ska bli kvar i Löven. 43 % tyckte säsongen ut, 28 % även över nästa säsong och bara 18 % på att kontraktet inte borde förlängas.

Bloggen tog kontakt med Linus för att bena ut det faktum att han i en intervju för bloggen under mellandagarna berättade att han ville ha ett kontrakt, inte bara för resten av säsongen utan även för den kommande. Det fick han alltså, men valde ändå att tacka nej. Vi kollade förstås varför.

-Med tanke på det kontrakt jag blev erbjuden så kände jag att det är dags att tacka för mig och göra klart skolan istället, berättar han för bloggen och fortsätter. -Är glad att jag fick avsluta i rätt färger. Kommer följa grabbarna och deras klättring i tabellen med stort intresse.

Om det nu är färdigspelat för Linus låter han vara osagt, men visst låter det lite så… -Ska väl aldrig säga aldrig. Men ja. Björklöven är mitt lag, finns inget annat alternativ. Inte i Sverige i alla fall. Kommer som sagt att prioritera min praktik i vår, förklarar han och avslutar med.-Tack för allt stöd genom åren!

Ja, väljer han hellre studiemedel än spelarlön i ytterligare en säsong så är det ett skambud helt klart. Vi har spelare i laget med samma uppgift som tjänar betydligt bättre än så och inte gjort samma goda arbete som Linus. Därför har Också andra spelare bänkats till förmån för just Linus. Vad tycker ni Lövens beslut? Skriv en kommentar…

 

11 thoughts on “Boström lägger av efter beskedet?

 • 2 januari, 2017 kl. 16:36
  Permalänk

  Nu har man inga uppgifter om vad Dalle erbjöd honom. Men är det så att ett skambud getts till förmån av vissa andra spelare vi har i laget så ser jag med glädje från emot Dalles avsked efter säsongen.

  Svar
  • 2 januari, 2017 kl. 17:11
   Permalänk

   Nä så är det ju men som jag svarade Mogge så kräver nog inte Linus allt för biffig lön. Samtidigt har vi ju spelare som har rätt hög lön som utför samma typ av spel som Linus så han kanske med rätta ville ha lite bättre?

   Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 16:38
  Permalänk

  Linus är en frisk fläkt och hårt arbetande forward. Han borde naturligtvis få ett anständigt kontrakt för denna och nästkommande säsong. / Lasse.

  Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 16:41
  Permalänk

  (Tack och) adjö Dalle

  Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 16:57
  Permalänk

  Oerhört tråkigt. Tyvärr är det väl lite så att den som är lättast att göra sig av med är den som åker. Det behöver inte ha vart ett skambud. Men det var inte tillräckligt för att satsa en och en halv säsong till och skjuta upp examen ännu längre. Bara att hoppas att nån tar ansvar och tar efter Boströms arbetsinsats.

  Svar
  • 2 januari, 2017 kl. 17:09
   Permalänk

   Nä vi vet ju inte utseendet på kontraktet, men vet också att Linus inte skulle kräva en monsterlön utan bara så han kan fortsätta och läser man mellan raderna i det han skriver så låg erbjudandet under det förstås.

   Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 17:42
  Permalänk

  Jag tycker ändå att Linus hade en lite annan roll än att bara köra. Han är grym på att jobba ut puckar från sargen och även av rätt storlek, men ändå inte en spetsspelare så det ”löser” sig nog ändå även om Linus varit ett bra mycket bättre alternativ till vad vi nu har.

  Tror att löven också sett värdet i Linus och att han därför även blev erbjuden en fortsättning, trots många forwards i laget.

  Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 18:04
  Permalänk

  Det bevisar ju bara vad Löven vill ha för spelare, snart åker väl Pavel o Sandström oxå

  Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 18:33
  Permalänk

  Förjävla dåligt av Dalle. Nickes och Granlunds kontrakt borde avslutas. Och Linus borde då kunna få lite bättre lön. Sveriges sämsta sportchef.

  Svar
 • 2 januari, 2017 kl. 20:38
  Permalänk

  Tack Linus, och lycka till med din nya karriär. Jättekul att se dig prestera igen. Det hade varit grymt om du fått ett vettigt kontrakt och stannat över nästa säsong också.
  Jag tycker det är viktigt med identitet i laget och spelare som dig, Lukas Ekeståhl/Jonsson och Jon Palmebjörk t ex med hjärta och attityd är viktiga för gruppen, kemin och omklädningsrummet. Självklart är spets utifrån en viktigt ingrediens men hjälper inte enbart utan den viktiga lokala kärnan som skapar lagets känsla och glöd…
  När ska vi få en ledning som känner likadant?

  Svar
 • 3 januari, 2017 kl. 13:28
  Permalänk

  Jag förstår inte er inställning i den här frågan. Björklöven vet att han pluggar och har det alternativet. Man går med på ett kontrakt även över nästa säsong. Samtidigt ska man alltså ge honom en riktigt skitlön, kanske lägre än studiemedel till och med? Jag tycker att det låter helt befängt.

  Det logiska är ju att Boström helt enkelt inte är så billig som alla förutsätter hela tiden och att Björklöven har erbjudit det man tycker att han är värd.

  Om nu Löven har gett honom ett sådant skambud, kan ni då inte försöka ställa dem mot väggen om det? Göra lite journalistik av det?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: