Boström:-Enormt imponerande!

Björklövenprodukten Linus Boström är/var med sin osjälviska spelstil en solklar favorit när Björklöven tog steget upp i Hockeyallsvenskan 13/14, men efter 5 och en halv säsong i A-laget var det något oväntat färdigspelat mitt in i säsongen 14/15 och han hamnade i morgondagens motståndare Västervik under 27 matcher, då i division 1. Vi tog i går ett snack med Linus, som under samtalet fick beskedet att han idag skulle träna med löven. han går in på hur han ser på Västerviks resa och hans tankar om Björklöven just nu, men även om hans egen karriär.

Image result for linus boström

Redan när Linus hamnade i Västervik säsongen 14/15 var klubben ytterst nära att ta klivet upp till hockeyns finrum, men ett som Linus beskriver det ”Ett slarvigt poängtapp mot Sundsvall” som då skiljde laget från en plats i HA mot ytterligare en säsong i HockeyEttan. Att man sen tog klivet upp till i år kändes då logiskt. Ja, att VIK skulle vara med och slåss om allsvenska platserna ifjol var då ingen överraskning för mig. Sen är det alltid ett nålsöga att ta sig hela vägen, grymt starkt gjort! förklarar Linus.

Han har tyvärr inte hunnit se någon av Västerviks matcher i år, men håller med om att de inlett säsongen starkt med åtta raka segrar på försäsongen och tre av fyra i serien. Det är enormt imponerande så klart, säger Linus.

Om det sen kan gå så långt som att man gör en ”Tingsryd” (dvs. att som nykomling ta sig ända till hockeyallsvensk final) vill Linus avvakta med att förutspå. –Säsongen är dock lång så man få vänta lite med att utvärdera, de har i alla fall visat att det inte tänker bli någon slagpåse vilket är kul.

Linus har under sommaren varit fystränare för våra juniorspelare, en det är inget han kommer fortsätta med just nu utan nu ligger fokus på sin egen hockeykarriär, en karriär som inte varit spikrak de senaste säsongerna. – Nä, jag har haft ett par år av strul efter diskbråcket jag fick i löven, men känner mig fräsch i kroppen idag och är sugen på att spela. Han kör träning på is, men har ännu inte hittat en klubb som känns tillräckligt intressant än och det brinner lite i knutarna.- Ja, jag har satt sista september som deadline, annars blir det att gå in helhjärtat för andra grejer, håller på med examensarbetet uppe på universitetet bland annat. Mitt i allt det här så kan det alltså helt plötsligt bli match med sin moderklubb MOT sin gamla. – Ja, väldigt roligt att vara här igen och jag kör, sedan får vi se vad som händer, berättar Linus.

När jag ber honom ge sin syn på Björklöven av idag, där det blåser rätt frisk just nu bland fans och tyckare, så är Linus mer diplomatisk. – Det är ju många nya spelare i truppen så det kan ta lite tid att få ordning på grejerna, samtidigt lite olyckligt med ett par skador på spelare som varit här ett tag och ska sätta nivån. Tycker att det finns många spännande spelare som jag hoppas att man kan bygga en stomme kring på sikt.

Om matchen på onsdag mellan sina båda gamla klubbar så förutspår han en spännande match och trots att Västervik visar upp en bra form mot ett Björklöven som börjat knackigt så tror han på gröngul seger med tillägget…- om man får ordning på defensiven. Offensivt tycker jag att det sett ganska intressant ut, avslutar Linus ”Locas Hero” Boström och av bara slumpen kan just han bli tungan på vågen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: