Boström bekräftad & några avgöranden

Precis som bloggen skrev i morse vid ”Tankar om sjukstugan & skadeläget” presenterades #26 Boström under dagen som klar, i första hand oktober ut.

Följande från hemsidan:

Boström anslöt till laget i omgång fem mot Västervik och har spelat de efterföljande matcherna.

– Linus har hjälpt oss på ett bra sätt när vi haft skador i truppen. Från Linus får vi hårt jobb, i träning som match, och vi är nöjda med att han är med oss ytterligare en tid, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson till bjorkloven.com.

* * *

Helt klart breddar Linus vår relativt tunna trupp och löser det mest akuta problemen med vår skadelista just nu, jag hoppas dock man kommer försöka jobba vidare och även hitta en längre lösning med #40 Anton Toolanen. Anton är en lite annan spelartyp och tillför även än mer offensiv skills till vår trupp.

Nåja återstår att se vad som händer framöver.

* * *

Sedan två avgöranden från Disciplinnämnden i dag gällande HockeyAllsvenskan..

Första fallet..

Namn: Ricard Blidstrand, BIK Karlskoga

Matchdatum: 2016-10-11, HC Vita Hästen – BIK Karlskoga

Avstängningsperiod: 2016-10-12 – 2016-10-28 , 5 match(er)

Böter: 6 900:- betalas senast 2016-11-13

BESLUT

Efter match penalty i match mellan HC Vita Hästen – BIK Karlskoga, HockeyAllsvenskan, den 11 oktober 2016 åläggs Ricard Blidstrand, BIK Karlskoga, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 12 oktober 2016 t.o.m. den 28 oktober 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 6 900 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 5 matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Ricard Blidstrand och en videosekvens av händelsen.

Anmälan: I andra perioden tacklar BIK Karlskogas nr 5 Ricard Blidstrand, Vita Hästens nr 26 Gustaf Franzén. Tacklingen träffar Gustaf i huvudet.

Ricard Blidstrand: Jag uppfattar det som jag skulle sätta stopp för honom i spelet på väg ner i vår zon. Djupt olyckligt att tacklingen träffar huvudet. Jag har inget uppsåt till att skada nr 26 i Vita Hästen Gustaf Franzén. Farten när jag träffar honom är inte hög och han har en låg, ej upprätt, ställning när jag träffar honom.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Ricard Blidstrand utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen sker med kraft från sidan mot en spelare i en skyddslös position,

• All kraft sker mot huvudet,

• Tacklingen innebär stor risk för skada.

* * *

..och här kommer det andra avgörandet,

Namn: William Pethrus, Mora IK

Matchdatum: 2016-10-12, AIK – Mora IK

Avstängningsperiod: 2016-10-13 – 2016-10-28 , 5 match(er)

Böter: 6 900:- betalas senast 2016-11-13

BESLUT

Efter match mellan AIK – Mora IK, HockeyAllsvenskan, den 12 oktober 2016 åläggs William Pethrus, Mora IK, följande straff för tackling mot huvudet:

1. Avstängning fr.o.m. den 13 oktober 2016 t.o.m. den 28 oktober 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 6 900 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 5 matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från William Pethrus och en videosekvens av händelsen.

Anmälan: I den tredje perioden tacklas AIK:s nummer 45 i mittzon i samband med att han ska ta emot en passning. Moras nummer 3, William Pethrus kommer från sidan, s.k blind side och träffar Steen i huvudet med axeln. Bedömningen på isen var att tacklingen utfördes på ett schysst sätt. Men efter att ha sett händelsen på video efter matchen beslutades att tacklingen skall anmälas till bestraffning.

William Pethrus: Jag ser att Steen ska få pucken och då kliver jag upp i banan för att bryta anfallet. Jag har ingen hög fart när jag sätter in tacklingen och Steen sänker sitt huvud när han tar emot pucken, då har jag redan påbörjat tacklingen. Jag har inga höga armar när jag sätter in tacklingen och jag träffar honom inte bara i huvudet utan den tar också på stora delar av kroppen.

Eftersom att han sänker sig i puckmottagningen så blir jag automatiskt längre än honom, hade han varit mer upprätt hade tacklingen tagit i axeln eller bröstet. Min avsikt är absolut inte att träffa honom så som jag gör men eftersom jag är längre än honom och att han sjunker ihop så blir det tyvärr som det blir.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att William Pethrus utdelat en tackling mot huvudet på motspelaren. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen sker från ”blind side”,

• Tacklingen utdelas med en uppåtriktade kraft mot huvudet,

• Tacklingen innebär stor risk för skada.

Båda dessa situationer alltså 5 matcher och lite böter, när alla dessa löjliga avgöranden ändå kommer påminns jag ständigt om den 21 januari och den senaste riktiga matchen mot Leksands IF som #6 Kim Karlsson kunde spela. Iaf fram till den 52:a minuten och sju sekunder in i mathcehn. Helt åt helvette egentligen!

5 thoughts on “Boström bekräftad & några avgöranden

 • 15 oktober, 2016 kl. 01:29
  Permalänk

  De borde bli avstängda lika länge som den som blir tacklade är borta från spel (skadade). De vill säga, får någon hjärnskakning och blir borta ett halv år ska avstängningen vara ett halvår!

  Svar
  • 15 oktober, 2016 kl. 06:26
   Permalänk

   Dummaste jag hört…

   Svar
 • 15 oktober, 2016 kl. 01:36
  Permalänk

  Glömde att skriva att jag också hoppas vi får behålla Toolanen lite längre än imorgon. Å jag tycker Linus har spelat till sig en plats. Saknar VEJ ibland skulle inte de kunna vara en bra spelare att låna in?

  Svar
 • 15 oktober, 2016 kl. 01:53
  Permalänk

  Imorgon så gör LEJ mål

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: