Boston Bruins inför yran 2019

Ett annat brännbollslag vi ofta följer är Boston Bruins årgång 79. Vi tog ett snack med lagledare Anton Edlund inför årets yra.

Tjena Anton. Återigen dags för ny Brännbollsyra. Hur är känslan i laget?
-Känslan i laget är bra! Tycker det har sett bra ut på slutet, vi går in med en bra känsla i Cupen.

När drog årets träning igång?
-I början av maj svingade vi igång.

Laget har ju ur Björklövensynpunkt ändrats lite de senaste åren då såväl Patrik Nevalainen som Daniel Wälitalo (väl, eller?) fått kasta in handduken. Hur ser Björklövenkopplingen ut i laget numer?

-Stämmer bra! Killarna du nämner har haft lite problem med kropparna tyvärr, men bägge finns kvar kring laget. Tidigare Lövare i laget är Jag, Joakim Törnqvist, Jesper Ericson, Jimmy Andersson, Jens Ledin och Christoffer Forssén.

I övrigt har ni ju en kanonvärvning i Oskar Nilsson och för det inbitne är det inte IK Oskarshamns back utan i brännbollstermer en än bättre värvning, då han väl är en fd världsmästare i brännboll? Utveckla gärna.
Stämmer bra! Otroligt roligt att Oskar valt att spela med oss, det är en grym förstärkning. Oskar skulle först inte spela i år, men vi tyckte det var värt att ställa frågan. Det hjälper så klart att hans Pappa Jörgen redan spelar med oss. Oavsett så är det en kanonförstärkning för oss.

Ni lottades i år mot exempelvis Loco Bob. Något du kan säga om den lottningen? Har du koll på något av dom andra lagen?
-Loco Bob är ett rutinerat lag som spelat Yran samt varit seedade massor av år. De har vi bra koll på. Dnipropetrovsk är karismatiska på sociala medier, men vi har inte lika bra koll på dem som brännbollslag. Mr Skellefteå vet vi inget om på förhand.

Hur ser ert ”träd” ut och vad kan tänkas komma framöver om ni går vidare, för den som inte har järnkoll på lottningen? Ni är exempelvis inte seedade detta år.
-Stämmer bra. Vi skall reda ut avancemang från gruppen först, sen får vi se vad vi får möta om vi gör det. Brännbollsyrans app eller vårt Instagramkonto @bostonbruinsargang79 är bra att hålla koll på för att se vart vi spelar vid eventuellt avancemang.

Vad blir då årets målsättning?
-Målet är alltid guld på Ängarna!

Ni har som vanligt en trogen följarskara och även en hel del namnkunnigt hockeyfolk som brukar dyka upp. Vet du idag vilka som kan tänkas dyka upp i år?
-Lite oklart i år faktiskt! Är en del sena beslut som tas angående resa till Umeå eller ej.

Boston har ju länge varit en dröm om framgång, hashtaggen #thisistheyear, rök, fest och glädje, men för ett par år sedan hintade du om en mer tillbakalutad stil framöver. Vad kan vi förvänta oss detta år?
-Stämmer bra! Jag och vi kände att vi tömt all energi och tid kring arrangemangsdelen. Det tar otroligt mycket tid att rådda ihop allt och vi kände att ingen av oss har den tiden. Allt har sin tid och vi tyckte att 10 år med den delen fick räcka för vår del. Vi vill heller inte göra det bara för att, utan om det skall göras skall det göras med kvalité. Nu satsar vi bara på brännbollen men vill lika mycket att folk skall komma och kika på oss!

Ni har ju tidigare varit duktiga på att sprida souvenirer till era fans, men det har lyst med sin frånvaro i år? Vad har hänt?
-Samma sak där. Det tar otroligt mycket tid om man skall göra det bra, och vi känner inte att vi har den tiden.

Blev det genrep på Ekvägen även i år?
-Genrepet regnade tyvärr bort i år, det blev i onsdags på Ängarna istället.

För dom som vill se er redan i gruppspelet. När och var spelar ni?
-Vi spelar på Bana 18 (The Camp Area), klockan 13.30 på fredag!

Någon hälsning till alla era fans därute?
-Ta på er era Bostonkläder, ta med solstolar, filtar, varma kläder och kom och stötta oss!

Något mer du vill tillägga?
-This is the year!

***

Just kring bana 18 är det från 13.30 mycket sevärd brännboll. Utöver Boston och Loco Bob på 18, spelar regerande mästarna BK Rel på bana 19, Bränn inte Bullen (Med Niklas Johansson o Oscar Molin) och Traktor MS på bana 20 och Booyaka (Jon Palmebjörk) på bana 16.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: