Bortaspöket äntligen borta

Till sist seger med 4-2 i kväll borta mot Timrå IK i Timrå Isstadion efter periodsiffrorna (0-1, 0-0, 2-3) inför 2 229 åskådare.

Sviten till sist bruten då vi äntligen efter 88 dagar äntligen tar en ny trea på bortais, senast alltså Sundsvall borta den 7 oktober år 2015. Det Sundsvall vi för övrigt ska möta i övermorgon på just då bortais.

Skotten totalt 37-26, vi vann för övrigt momenten tekningar 38-37, men när man kollar blockade skottt och tacklingar inser man att tomtarna nickat till. Totalt en enda registrerad. Rätt så pinsamt. Dessutom 33% i PP och 100% i BP

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #16 LEJ, #22 Johansson samt #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Edström. Rasmus..

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #10 Thörnberg, #90 Hutchings, #19 Quist och #28 Sandström.

23497723576_b12ef4e018_z

Coach Jonsson har alltjämt en hel del att fundera över. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Vi kom för övrigt till spel med följande manskap i kvällens möte med Timrå IK:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#42 Emil Wikström – #57 Stefan Andersson

#4 Jonas Emmerdahl – #8 Kalle Ekelund

#24 Jesper Lindgren – #86 Tommy Wargh

#32 Rasmus Edström

Forwards

#28 Lucas Sandström -#6 Kim Karlsson – #10 Jesper Thörnberg

#19 William Quist – #7 Brock Trotter – #21 Fredrik Hetta

#54 Felix Maegaard-Scheel – #15 Pär Edblom – #90 Alex Hutchings

#11 Gustav Grundström – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

* * *

Matchen som sådan då?

Första perioden var vi inte riktigt med i rent spelmässigt, som Thörnberg pratade om i paus-intervjun var vi på tok för passiva och åkte för lite skridskor. Sedan då avsaknaden av något som helst fysiskt spel, vi ska nog tacka Jesper och Timrås ineffektivitet för ledningen så långt. Visserligen ett slumpskott i ribban från #86 Wargh men på det stora hela måste vi upp i så mycket bl.a uppspel och även passningskvalitén rent generellt. På tok för kladdigt. Sedan fick väl Jesper i ärlighetens namn väl mycket yta i samband med målet då Strömberg släpper skottet till Reideborn och i stället fokuserar 100% på #28 Sandström framför kassen.

Skotten: 11-6

Period 2 blev betydligt bättre sett med gröngula ögon, vi hade rätt snabbt ännu en ramträff denna gång från #26 VEJ och efter den sämre inledningen på matchen blev perioden klart roligare att se på.Efter några minuter var vi helt inne i matchen och började tom. vinna lite närkamper. Timrå inte alls lika allerta och lite på hälarna men som Wille var inne på i pausen är Timrå ett väldigt skridskostarkt gäng så det gäller att inte bjuda på nåt. Trots spelövertaget och skotten hade vi dock lite svårt att fullt ut komma in på kassen och kanske skapa de riktigt heta chanserna. Ännu en ramträff dock från Ekelund (tre tot) innan hesa Fredrik ljöd.

Skotten: 4-9

Avslutande rundan blev rätt märklig, först blev vi lite avvaktande som det ledande laget av outgrundlig alltid ska bli. Varför inte gå för det fullt ut i stället för att försöka försvara? Sedan då ett väldigt fint hockeymål från #90 Hutchings bara 50 sek efter vår time out då #15 Edblom magiskt serverat Alex. Därefter kladd i egen zon och en rätt onödig reducering i matchprotokollet innan Timrå dessutom tillåts kvittera i den 56:e minuten. När man då fasar för ytterligare Timrå-mål kliver så #7 Trotter återigen fram och bär in pucken i zon som det så fint heter och därefter serverar #19 Quist pucken. Härligt av Wille att därefter trycka sig in på kassen. Dessutom då 4-2 i tom kasse från #28 Sandström sedan #6 Karlsson väldigt kallt och kyligt hållit trissan i egen zon och på så sätt bjudit Lucas på kassen.

Skotten: 22-11 (tot 37-26)

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Målvaktsmatchen. Det är nu Kevins ska kliva fram som han gjorde i fjol
 • Inga onödiga utvisningar och att vi vinner kampen i special teams
 • Seger till varje pris

Sedan skrev jag redan i det HÄR inlägget (Summeringen av December) bl.a. att..

Men det är bara med hårt och konsekvent jobb på varje träning, i byte efter byte och med de svettigaste tröjorna efter varje match som vi kan bryta trenden och börja vinna fler än enstaka matcher.

Gör vi inte det kommer vi i bästa fall ligga kvar där vi är, det var inte direkt vi hoppades på inför säsongen. Fyllde bl.a på med detta..

Det behöver inte alls se vackert ut men puckarna måste tryckas in och poängen måste börja bärgas. Det får se ut lite hur de vill, men jag vill se desperation och hänsynslöshet vid båda kassarna, vilja känna energin och glöden från killarna och gärna att någon kryper in under skinnet på motståndarna.

..och hur gick det?

Kevin vann absolut kampen mot inlånade Adam Reideborn i Timrå, och även om vi vann kampen gällande special teams tog vi några onödiga utvisningar vilket hade kunnat kostat än mer ifall Timrå varit lite mer effektiva. Men vi fick en seger och även om vi inte betalade priset fullt ut tror jag segern kommer betyda mycket.

Sedan då det jag klippte in från summeringen.. jag vet inte om jag vare sig såg det där hårda jobbet eller desperation/hänsynslöshet som jag egentligen efterfrågat. Men vi tog tre pinnar och det tror jag var helt nödvändigt, hur långt det sedan kommer bära får framtiden utvisa.

* * *

Matchens Björklöv

vi valde till sist målvakten #47 Lindskoug och forwards #7 Trotter samt #19 Quist.

Matchens?

Var det här möjligen vändningen, som sagt 88 dagar sedan vi sist vann på bortais.. Kunde vi nu följa upp detta med tre poäng mot Sundsvall och därefter en seger hemma i T3 Center mot Mora IK börjar jag nästan tro på slutspel på allvar.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

15 thoughts on “Bortaspöket äntligen borta

 • 3 januari, 2016 kl. 19:26
  Permalänk

  Hur tänker ledningen angående backsidan???
  Man går ju på nålar!!!
  Kommer Lukas tillbaka??
  Lånas Lindgren fler matcher???
  Ska vi värva spetsback eller inte???
  Tommys skada sätter oss i prekär sits!!!!
  Kommer väl en intervju med Dalle snart hoppas jag!!!

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 19:31
  Permalänk

  Det som oroar är, precis som i matchen mot AIK att vi börjar dutta i försvaret. Vet inte hur många gånger vi har pucken under kontroll utan att lyckas få ut pucken. Reduceringen är ett typiskt exempel. Kalle E och Stefan A är värst. Det måste trots allt vara enkelt att fixa till. Sedan blir man verkligen orolig när Dalle inte verkar ha någon back på gång. Wagh skadad och vi har 5 backar igen. Jesper L? Rasmus E verkar inte ha förtroende att spela just nu.
  Är det något som Dalle ska ha kritik för är att han inte lyckas fixa en vettig backuppsättning.

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 19:35
  Permalänk

  Skönt med 3 poäng men Kalle Ekelund…… Det räcker så va?
  Nästa anmärkning: det tar Tommy Jonsson drygt 8 minuter att ta en time out när vi varit tillbaka tryckta sen minut 1. 8 MINUTER!!!!!!!!! Varför i hela helvete ska man vänta på en kvittering??? Att han ledde Brynäs till SM guld är en större skräll än miracle on ice, säger kanske mer om materialet han fogade över än den egna kompetensen.

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 19:41
  Permalänk

  Underbart med en borta 3a till slut.
  Quist är bara bäst just nu.
  Tyvärr hönsgård igen som i sista perioden bakåt.
  Som andra skriver,ett par stabila backar behövs ..nu!
  Man begriper inte att det inte landar en eller två backar,istället för en forward som inte är nåt spetsförvärv ?
  Finns de ingen bra back ..ar att tillgå eller vad är problemet?

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 19:41
  Permalänk

  Fortfarande väldigt stor skillnad från en period till nästa. Tycker inte vi ännu hittat nån kedja som funkar tillsammans, kan ju i och för sig bero på de ständiga ändringar både innan och under match. När 2-2 målet kom då var jag säker på förlust. Mycket starkt av laget att ändå kunna plocka 3 poäng i det läget man befinner sig. Måste dock ställa mig mycket frågande gällande Kalle E, kan han vara den sämsta och mest meningslösa back vi nånsin haft. Han tillför ju absolut ingenting. Det bara måste finnas hur många unga lovande som helst i detta avlånga land som skulle göra det bättre, jag vägrar tro annat. 3 suveräna poäng men nu hoppas jag laget är fortsatt ödmjuka, jobbar stenhårt så får vi se vart det hamnar. Nu möter vi Sundsvall, Mora, Asplöven och Almtuna de närmaste matcherna och dom kommer avgöra var säsongen tar vägen.

  Svar
  • 3 januari, 2016 kl. 20:38
   Permalänk

   12p på dom 4 skulle ju smaka fågel men då måste vi höja oss flera snäpp från denna match

   Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 19:53
  Permalänk

  Wargh drog till med 25e?? skadan i lövendressen. Undra hur länge karln blir borta denna gång?

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 20:31
  Permalänk

  Tycker faktist att Grundström tar chansen idag och visar några dina intentioner!

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 20:41
  Permalänk

  Fy fan vilka negativa människor som hänger här alltså. Vi tog 3 poäng borta vilket vi inte gjort på hur länge som helst ändå ska det gnäggas. Ni skriver om människor glöm inte det. Fattar ej hur man som vuxen (jag hoppas alla som skriver här är det) kan skriva så mycket skit om en spelare (Kalle) karln gör ett misstag i dag, vart bland dom bästa backarna sen ohamn borta, kan ni snälla bara tagga ner lite ochnjuta av segern.

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 21:11
  Permalänk

  Var det TJ som värvade detta lag?

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 21:16
  Permalänk

  Håller helt med Stefan ”Kil ” . Bra sammanfattat !

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 21:39
  Permalänk

  Missade inlägget med Dalle-intervjun
  Får hoppas på en back snart då

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 22:57
  Permalänk

  Simon: är väl ändå tj som är tränare! Måste ju få igång grabbarna och kunna sätta ett vettigt spel. Annars är det väl onödigt med tränare eller?

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 23:00
  Permalänk

  Ni som försvara Ekelund! Karln gör ju minst ett grovt misstag per match. Idag först en indianare sedan på returer är han två meter ifrån Molander. Värdelös i uppspels fasen

  Svar
 • 3 januari, 2016 kl. 23:53
  Permalänk

  Psn sluta vara en sån moral kärring, bara för att vi tar 3 poäng så behöver man fan inte vara nöjd, Ekelund föranleder till att det höll på att bli 0 poäng eller glömde du att Timrå höll på att avgöra? Kalle Ekelund har tillsammans med sparkade Banwell varit den klart sämsta backen iår gör flertalet allvarliga misstag varenda förbannade match.
  Största besvikelsen i detta lag som jag ser det.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: