Bortaseger (4-2) mot VIK Västerås

Till sist seger med 2-4 i kväll borta mot VIK Västerås HK i ABB Arena Nord efter periodsiffrorna (1-1,0-2,1-1) inför 3009 åskådare.

Skotten totalt 40-16, vi vann dock det så viktiga momente tekningar 36-25, men när man kollar blockade skott och tacklingar vann vi gren 1 (3-2) men vi föll däremot i tacklingar med 4-9. Dessutom 0% i PP och 100% i BP, men då hemmalaget fick vi fler lägen i PP kanske vi kan säga att vi vann special teams på poäng. Eller?

Samtidigt då 4-2 i spel 5-5 och det var ju inte i förra omgången direkt. Sedan hör det inte till vanligheterna heller att vi kommer igen och vinner sedan vi hamnat i underläge. Men det betydde ingenting i kväll. Kanske lever hoppet trots allt..?

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #8 Ekelund, #42 Wikström, #6 Karlsson samt #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Edström samt #21 Hetta. Här kan vi notera 4 byten för Hetta i första och 5 för Rasmus i sista enligt swehockey.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #7 Trotter, #90 Hutchings, #15 Edblom och #28 Sandström

23296125252_e70fabeffa_b#7 Brock Trotter i ett tidigare möte med VIK Västerås. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

Backar

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#4 Jonas Emmerdahl – #16 LEJ

#32 Rasmus Edström

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #94 Kelsey Tessier – #19 William Quist

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#11 Gustav Grundström – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #22 Nicklas Johansson

#21 Fredrik Hetta

Kvällens istider?

 1. #57 Stefan Andersson, 25:07
 2. #40 Dennis Persson, 21:51
 3. #5 Bengtsson, 21:16

Mest av forwards för #28 Lucas Sandström med 19:38 på klockan.

* * *

Matchen som sådan då?

Första perioden

Vi fick med oss en tidigt utvisning då Cutta manglade #10 Thörnberg redan efter 42 sek. skönt att det gick bra för Jesper. Det PP-läget dock väldigt kort efter en intern uppgörelse vid egen bur där #54 Maegaard-Scheel fick 2+2. Därefter det mesta och det bästa från hemmalaget som kom i våg efter våg, vi hade långa stunder svårt att ens spela oss ur egen zon. Ofta chipp ut eller vid några tillfällen åka upp till röd för att dumpa ned och byta. Hemmalaget tog ledningen i den 8:e spelminuten efter en snabb spelvändning och Fish trädde in trissan mellan #47 Lindskougs ben. Därefter trummade hemmalaget på och vi hade förvånansvärt få etablerade anfall och skapade ärligt inte mycket. Det gjorde vi inte heller på det PP-läget vi fick i slutet av perioden. Men när man var nöjd med ifall vi kunde hålla 0-1 slumpade det sig så att vi fick in ett riktigt skitmål i slutet på perioden. #7 Trotter fick raka in den i tom bur efter lite flipperstudsar både och dit, kul förresten att #94 Kelsey Tessier äntligen fick spränga poängnollan i sin sjätte match genom sin assist.

Skotten: 15-6

Period 2 fick vi inleda med BP då det återstod 53 sek på #90 Hutchings utvisning, men fter det att vi redde ut utvisningen hittade #47 Lindskoug på bortre blå när han klev ut frånbåset och från offensiv blå höll Alex undan från backen och satte pucken rakt upp i nättaket. Som man velat se så många fler gånger i liknande lägen under säsongen, men oftast kladdas det längs isen. Vi fick märkbart mer energi efter målet samtidigt som det satte lite griller på hemmalaget. Efter det att vi bl.a klarat av ett boxplay fick vi till det tredje målet sedan #90 Hutchings efter lite bök i hörnet hittat #15 Edblom uppe i slottet som nöp till direkt. Lika klockrent i taket det med. Med lite flyt hade vi satt ytterligare en balja sedan #10 Thörnberg serverat #94 Tessier ett fritt läge trots det spel i numerärt underläge. Otroligt att en match kan ha så olika ansikten, inte för att vi inte sett det tidigare den här säsongen men det är rätt fascinerande. Hemmalaget Västerås hade absolut chanser även i denna period, men Kevin bra i kassen och krönte perioden med att assistera till 2-1:målet.

Skotten: 11-10

Avslutande rundan tyckte jag inte alls var lika defensiv som vi blivit tidigare vid ledning. Då har vi tyvärr ofta blivit små och ängsliga, inte ens så att vi försökt gå över röda. Nu kom vi ut fyllda av energi, fick någon slumpchans från #94 Tessier som någon borde satt någon av alla sina chanser. Ju längre perioden gick så tryckte så klart hemmalaget på mer och mer, men närmare än en reducering från Fish (återigen) kom man inte. Ett vackert fjärde mål dessutom där backklippan #57 Andersson hittade #28 Sandströms blad som snyggt vann kampen mot sin motståndare eller slog sin gubbe som Lückner menade i sändningen. Pucken i nät och efter 4-2 med 2:11 kunde eller orkade inte VIK Västerås resa sig.

 

Skotten: 14-10 (tot 40-26)

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Stå emot Västerås inledning
 • Få igång powerplay
 • Spela enkelt bortaspel och ta vara på de chanser som ges.

Det finna inget annat än att återigen blåställ på gäller. Stå emot Västerås förmodade forcering och hoppas på förstamålet och bygg vidare på det. Vi måste också hitta tillbaka till det bra pucktempot vi hade ett tag i vårt powerplay.

* * *

Matchens Björklöv

Givetvis #47 Lindskoug i kassen, 95% och flertalet kvalificerade räddningar. Av backarna stack ut #40Persson ut, både stark i defensiven och fyllde även på i anfallen när tillfälle gavs. Till sist krigaren #90 Hutchings som dels distinkt satte friläget då han fick pucken på offensiv blå direkt efter utvisningen och sedan assisterade Edblom till tredje baljan.

Matchens?

Är väl möjligen om hoppet trots allt lever? Sedan då om killarna äntligen sett att krysset alltid är ledigt? Det kändes iaf som att vi vid fler tillfällen sökte högre avslut än att bara kladda längs isen.
* * *

Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

4 thoughts on “Bortaseger (4-2) mot VIK Västerås

 • 25 januari, 2016 kl. 22:24
  Permalänk

  Alltid nervöst när löven lirar, svettig som en gris där i 3e 🙂
  Tråkigt att LEJ gick sönder igen.
  3 fungerande femmor, tyvärr kändes det ju livsfarligt varje gång när vår 4e kom in. Måste förändras nåt där ( när blir Alex Sundström klar).

  Svar
 • 25 januari, 2016 kl. 22:44
  Permalänk

  Det var Dennis Persson som passade till 1-2, inte Lindskog.
  En sagolikt underbar seger ! Hoppas att Kim kunde följa matchen ! Hoppas verkligen att du så sakta börjar må bättre Kim !

  Svar
 • 25 januari, 2016 kl. 23:35
  Permalänk

  Tycker att jesper t borde få ett omnämnande.
  Har i flera matcher lyft omgivningen med sin energi, var väldigt tydligt ikväll

  Svar
 • 26 januari, 2016 kl. 08:31
  Permalänk

  Matchens du glömde:
  Lövenklacken på 20 personer som ägde Rocklundahallen igår!
  De omvände ungarna till Lövensupportrar så vi anslöt till klacken mot slutet!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: