Bordshockey!!

I helgen är det SM i bordshockey och det är väl en sport som egentligen får på tok för lite uppmärksamhet? Eller är det en sport, och i fall det är en sport borde den då uppmärksammas? Jag läste i VK om Lars-Erik Svensson som med 27 mästerskap torde kunna räknas som en verklig veteran. Lars-Erik sammanfattar de skills som behövs på följande sätt;

För att bli en bra bordshockeyspelare krävs snabbhet och teknisk skicklighet så att man kan styra spelet och pucken dit man vill. Att snabbt kunna läsa sin motståndare är också en fördel.

För den som vill läsa mer om helgens turnering och följa hur det går rekommenderas följande sida, finns visst dessutom möjighet att betta på morgondagens mästarmöte. Bordshockey kanske är större än vad jag trots allt visste, eller så är det bara en gammal fritidsgårdsaktivitet med mycket nostalgi.

+ + +

Återstår att se ifall en annan kommer lyckas kommande helg, spelet ska i alla fall dammas av och det var säkert bortåt ett 20-tal år sedan sist. Jag hoppas och tror att bordshockeyturneringen kommande fredag med arbetskollegorna blir en perfekt uppladdning inför Sveriges match mot Vitryssland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: