– Bollen ligger inte bara hos mig!

Mrmadhawk skrev i går att han hade flera uppgifter att Rasmus Bengtsson ska vara på G tillbaka till Björklöven. Han skriver följande.

Flera olika uppgiftslämnare säger nu samma sak. Bengtsson är på gång ut i Hockeyallsvenskan igen. Även denna gången ska det handla om spel i Björklöven, som behöver förstärkning i sitt lag, efter en svag start. Dessutom har man endast sju backar på kontrakt och är sårbara för skador.

Vi har haft dessa uppgifter sedan i mitten av förra veckan, men inte velat gå ut med dom med hänsyn till processen och att spelaren ofta har sista ordet om vilken klubb de lånas ut till och det hänt att spelare ändrat sig i sista sekunden och tagit en annan klubb, fast man mer eller mindre varit klar för lån till någon annan.- Vi för en dialog med Rögle, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson i dag till vk.se.

Nåväl, våra uppgifter är dessa. Björklöven ska alltså varit i kontakt med Rögle om ett årslån, något Rögle ska vara OK med och man nu ska vara inne i förhandling om själva hyreskostnaden. Rasmus förklarade då för bloggen att han inte ville prata något om detta förrän klubbarna offentliggör affären. -Har börjat titta över min situation att få speltid, så hoppas hitta en bra lösning snart. Vi får se vad som händer här i veckan! Detta var alltså i förra veckan och eftersom klubben även gått ut med att han kan vara på väg bort så torde något hända snart. Därför tog vi i helgen i kontakt med sportchef Daniel Johansson om att vi fortfarande har kvar de 30 000 kr som våra auktioner inbringat, då saker fortfarande inkommer och därför inte överförts till GD:s supportinsamling som ju redan gått till värningen av Brock Trotter. Tog ett kort snack med Rasmus även i dag som inte kunde ge mer besked än tidigare.

-Vi får se vad som händer, bollen ligger inte bara hos mig! Hoppas allt löser sig denna veckan i alla fall.

Vad som kan vara stötestenen är att Löven vill ha säsongslån, men att Rögle vill ha möjligheten att ta hem honom vid ev skador. Det ger en osäkerhet och framförallt om Rögle skulle ta tillbaka honom efter deadline den 15 februari. Det skulle kunna innebär att vi skulle få avvara honom i ett ev SHL-kval eller gud förbjude ett negativt kval.

Vi välkomnar förstås ett säsongslån på Rasmus Bengtsson. Han visade tidigare att han är en back som förstärker vårt lag. Snabba stenhårda förstapass. Vågar fylla på i anfallen när läge ges. Bra på att läsa spelet och helt klart en tillgång. Sen är Christoffer Persson tillbaka i Frölunda efter kortlånet till BIK Karlskoga, men kommer han få speltid där? Tror det kommer hända en hel del grejer i SHL-klubbarna under det pågåenade två veckors uppehållet. Många strategiska beslut kommer fattas och vi behöver fortfarande en rejäl back som ser till att det gör ont att ta sig in på Lövens kasse. Tycker vi borde göra ett försök på CP. Sen har vi ju exlövet Christian Lechtaler som bas i just Frölunda. Kan vi dra nytta av det? Jag tror det. Skrev ju föresten följande på twitter under mötet med BIK Karlskoga.

CP tweet

Blir det eventuellt sanning rent av?

3 thoughts on “– Bollen ligger inte bara hos mig!

 • 2 november, 2015 kl. 16:31
  Permalänk

  Kan även tycka att Wikström från Piteå som var inlånad för 1 match gjorde ett riktigt bra intryck , har storleken , spelar enkelt och vad man såg den matchen så står han även upp ingen zon . Dessutom säkert hyfsad billig , där borde väl Dalle kunna vända sig till sin fd klubb. Ingår väl i deras 1:a backar och lär väl inte släppa honom , men vört ett försök iaf .

  Svar
  • 2 november, 2015 kl. 22:34
   Permalänk

   Nämen fy helv… Otto är en klassisk sopa. Aldrig i …

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: