Blytung lördag

Skojade i går om en helbra fredag kring Tsimis musche. Vem anade att vi skulle mötas av en blytung lördag? Jag talar givetvis om Bertil Hammarstedt och Ulh Hjertstedts avhopp från styrelsen. Avhopp är kanske magstarkt ord, de är ju kvar fram till sommaren, men när man äntligen hade började andas morgonluft, ekonomin var stabil och organisationen skulle börja ta form, så kommer det här. Vad händer härnäst? Klubben har ju vetat detta en längre tid och har förhoppningsvis kommit långt i sökandet efter ersättare, men jag kände spontant som att Bertil var mannen som skulle lutsa upp fram emot en ljusare framtid. Nu vet jag inte längre. Visst finns det kompetent folk där ute och det finns väl inget som inte säger att man hittar någon som kan göra det lika bra, men det känns som att ta ett steg tillbaka och börja lite om från början igen. Var är kontinuiteten som man pratat om sedan konkursen? Sen ska vi bara glada för dessa mäns jobb för klubben. De har sett till att vi gått från krishantering till vardagsarbete och det är få som trodde det var möjligt. De har gjort ett kanonjobb och ska givetvis ha en stor klapp på axeln när det kliver av.

Trots allt, återigen sätts det redan hårt beprövade Lövenhjärtat för ännu en stömstöd. Här är några spontana uttalanden från fans från forumet TCIM:

Det här med löven och kontinuitet är som vanligt två oförenliga ting. (BlindboyGrunt)

Helvette va less och uppgiven man är. Kärleken till Löven förstörde ens eget liv! (Stefan)

Suck :( Att han inte skulle bli väldigt långvarig misstänkte jag nog med tanke på hans övriga åtaganden, men detta…Björklöven är klubben som gör sina supportrar till ytterst trasiga människor. (Frog)

Katastrof – igen…(Palt1)

Kändes spontant inte bra. Första tanken var i stil med: Jaha, konkurs på g igen då… Men efter att ha läst artikeln känner jag mig lugnare igen. Synd, men troligen ingen fara. (Boullboull)
 
Trist! tror han är den rätte… (Om Hammarstedt) (Cookie Dough)
 
Sist men inte minst kommer denna kommentar. Sanningshalten i detta garanterar jag dock inte för:
 
Björk är också osäker på sin framtid. (Batmobile)
 
Vad anser du som läsare? Är detta bra för klubben? Nu när vi har hela huvudet över vattenytan kanske det är bra att någon annan tar vid eller kommer det att gå käpprätt åt fanders nu?

0 thoughts on “Blytung lördag

 • 26 februari, 2011 kl. 12:20
  Permalänk

  Nu är det ju så att VK har smaskat upp en rubrik som vill visa att det ser ut som om han(de) lämnar direkt, nu är det ju inte så,,,årsmötet är…i juni tror jag….så till dess är de ju kvar.

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 12:44
  Permalänk

  Svar till john (2011-02-26 12:20)
  Visst är det så, John. Avhopp är lite magstarkt ord att använda, så jag uppdaterade inlägget lite, med trots allt, jag hade hoppats att detta var en lösning som skulle innebära lite kontinuitet. samtidigt har jag förstått att ingen i styrelsen vågat göra ett jote utan Hammarstedt Okejande och allt inget hänt under den tiden har varit utomlands.

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 12:51
  Permalänk

  Det jag inte heller förstår är ju att Bertil valdes ju in på två år, så då är det ju inte ett omval? Eller gick det inte att genomföra en tvåårslösning?

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 14:36
  Permalänk

  Svar till john (2011-02-26 12:51)
  Ja, jag vet faktiskt inte. Hade uppfattat det på samma sätt som du.

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 14:39
  Permalänk

  Svar till john (2011-02-26 12:51)
  Sen var ju Hammarstedt ett krav från Krister Olsson för att han skulle gå in med pengar i Löven. vad händer nu med Balticgruppens intresse i klubben?

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 18:00
  Permalänk

  Björklöven är ett aktiebolag, det går inte att välja in en styrelsemedlem på två år, bolagsstämman måste välja en ny styrelse varje år. Möjligtvis sa Bertil att han skulle stanna i två år men måste fortfarande bli omvald. Anledningen är ju onekligen ingen konflikt, det är ju snarare att han inte hinner med sina andra uppdrag och då är det bättre att någon som har tiden jobbar vidare.

  Skillnaden från tidigare är att Björklöven idag har en affärsplan som man följer. Kontinuiteten sitter inte i Bertil, den sitter i affärsplanen och de som kommer finnas kvar och de som kommer in kommer säkerställa att den följs. Det finns en generell övertro på diverse forum gällande Bertils insats i hela den här processen. Som det alltid varit med Löven så är det de som inte syns som har gjort det största jobbet. Självklart är hans kontakt med Baltic viktig men bara för att han inte hinner jobba vidare behöver det inte innebära att han helt släpper sin hand från Björklöven. Detsamma tror jag gäller Baltic Gruppen. Lita istället på Ulf Sahlén som sitter i valkommittén som säger att det här kommer lösa sig.

  Så upp med hakan och stå upp för Löven.

  Svar
 • 26 februari, 2011 kl. 18:26
  Permalänk

  Svar till Zorro (2011-02-26 18:00)
  Väl talat, Zorro, men som gammal Lövare så man inte van att det finns en långsiktig tanke. jag vet att det finns en affärsplan och vi får hoppas att det kommer in nya fina namn. Nu längtar jag mest till torsdag. : )

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: