Bloggens tankar inför kvällen..

Även om den gröngula säsongen likt påsken nu tagit slut och vår silly season inletts mer med spelartapp så rullar säsongen fortfarande på för några av lagen. Bloggen tänkte bjuda på sina tankar inför kvällens matcher.

SM-slutspel Semifinal (match 2)

Malmö Redhawks vs Växjö Lakers

Ligasegraren Växjö besegrade Brynäs rätt enkelt i sin kvartsserie med 4-1 i matcher, gästande Malmö (6:a i grundserien) kanske lite överraskande besegrade Frölunda med 4-2. Nu den andra matchen i bäst av sju, första ronden i semiserien 1-0 till Växjö (3-2 i slutresultat) under säsongen 3-1 i inbördes möten i Växjös favör och för att Malmö även ska hålla hela semifinalserien så levande som möjligt gäller det att vinna hemma och gärna sno med sig någon seger från Växjö också. I kväll känns det som att Malmö faktiskt kommer kvittera till 1-1.

Löven4Ever tippar 1

*

Direktkval till SHL (match 6, 2-3 i matcher)

Timrå IK vs KHK

I kväll spelas den sjätte matchen i denna matchserie som efter den senaste matchen återigen faktiskt känns lite öppen. I den första matchen övertidsseger 2-1 för KHK, som därefter följde upp med 1-0 borta i Timrå. I det tredje mötet en riktig smakstart för Timrå borta och ledning efter redan 8 sekunder, till sist rätt komfortabla 5-2. Sedan ytterligare två raka bortasegrar 4-2 för KHK och nu senast 3-1 till Timrå. Det känns som att även den här sjusettaren kommer bli rätt oviss och även om jag gärna ser Timrå kvar i HockeyAllsvenskan även 18/19 faktiskt lite ovisst ifall de kommer kunna klara sig ur KHK´s grepp. För att serien ska leva till sjunde ronden krävs seger hemma, bloggen tror de fixar det antingen på ordinarie eller på övertid.

Löven4Ever tippar 1x

*

Kvalserien HockeyAllsvenskan (match 6, tot. 10 omgångar)

Huddinge IK vs Borlänge HF

Huddinge som nu har två raka segrar vann senast hemma mot Troja/Ljungby, gästande Borlänge har två raka förluster och hemmalaget som nu blandat sig i kampen på allvar vill nog ha revansch för torsken i första omgången. Då vann Borlänge med 5-3, men i kväll tror bloggen att hemmalaget tar revansch. Borlänge är inte heller riktigt samma lag borta som hemma.

Löven4Ever tippar 1

IF Troja/Ljungby vs Västerviks IK

Troja/Ljungby som så här långt förlorat och vunnit varannan match, föll senast med 1-2 borta mot Huddinge. Gästande Västervik har nu efter två raka segrar smugit upp i serieledning. Senast 3-1 borta mot VIK Västerås i en lite tidig seriefinal. När lagen möttes i den första omgången 4-1 till Västervik, i kväll lär det bli betydligt jämnare. Skulle inte förvåna mig om det avgörs först efter full tid.

Löven4Ever tippar x

VIK Västerås vs Piteå HC

Hemmalaget föll alltså senast med tunga 1-3 hemma mot Västervik, laget föll även näst senast med hela 1-5 borta mot Troja/Ljungby. Efter de tre inledande omgångarna har det alltså gått betydligt tyngre. Gästande Piteå vann visserligen senast borta mot Borlänge HF med 3-2 men med tanke på VIK Västerås vann lagens första möte uppe i Piteå rätt mycket som talar för att Västerås kan bryta sin negativa trend.

Löven4Ever tippar 1

* * *

Bloggens tips inför i dag?

Dagens spel:

Malmö vs Växjö 1
Timrå vs KHK 1x
Huddinge vs Borlänge 1
VIK Västerås vs Piteå HC 1

Odds: 18,76

*

Dagens chansspel:

Malmö vs Växjö x
Timrå vs KHK 1x
Huddinge vs Borlänge 1
Troja/Ljungby vs Västervik x

VIK Västerås vs Piteå HC 1

Odds: 108,50

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på våra tips inför dagens match? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in kvällens odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Direktkvalet till eller kanske själva slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: