Bloggens tankar inför kvällen

Även om vår gröngula silly season inletts mer med spelartapp än kontrakterade spelare så rullar säsongen fortfarande på för några av lagen. Bloggen tänkte bjuda på sina tankar inför kvällens matcher.

 

Den här kvällen inga SM-semifinaler utan det är kvalserien till kommande säsongs HockeyAllsvenska som står på agendan, från den gångna säsongen är det då Västerviks IK samt nykomlingen Troja/Ljungby som till sist fick kvala för att hålla sig kvar till kommande säsong.

*

Aktuell tabell:

Kvalserien HockeyAllsvenskan (match 8, tot. 10 omgångar)

IF Troja/Ljungby vs Borlänge HF

Det känns som lite av sista chansen för säsongens nykomling Troja/Ljungby, i senaste matchen vann man med 4-0 borta mot jumbon Piteå HC. Gästande Borlänge HF föll senast 2-5 hemma mot Hettas VIK Västerås. När lagen möttes i den tredje omgången vann Borlänge hemma med 5-2 sedan man avgjort i den sista perioden. I kväll tror bloggen att hemmalaget tar revansch och tar lite av sista chansen att haka på tåget.

Löven4Ever tippar 1

VIK Västerås HK vs Huddinge IK

Fredrik Hettas VIK Västerås vann alltså senast borta mot Borlänge med 5-2, man vann även senast lagen möttes i Björkängshallen med 2-1. Huddinge kommer närmast från en möjligen något överraskande övertidsseger borta mot Västerviks IK med 2-1. En väldigt viktig match för hemmalaget som sedan har Troja/Ljungby (h) och Västerviks IK (b) kvar på programmet. En jämn match att vänta och känslan är att Västerås drar det längsta strået. Frågan är om det är avgjort redan vid full tid?

Löven4Ever tippar 1 eller x

Piteå HC vs Västerviks IK

Jumbon Piteå HC som senast föll hemma mot Troja/Ljungby med 0-4 vill säkert avsluta så snyggt som möjligt trots att en rimlig chans till avancemang är borta. Samtidigt kan platserna efter de två första i tabellen visa sig bli rätt betydelsefulla om något eller ett par av lagen inte får ordning på sin ekonomi. Gästande Västervik föll senast lite överraskande hemma mot Huddinge efter övertid så trots serieledning föll man alltså senast. När lagen möttes i den tredje omgången vann Piteå med 3-2 efter övertid. Troligen en rätt jämn match att vänta, oavgjort vid full tid?

Löven4Ever tippar x

* * *

Bloggens tips inför i dag?

Dagens spel:

IF Troja/Ljungby vs Borlänge HF 1
VIK Västerås HK vs Huddinge IK 1
Piteå HC vs Västerviks IK x

Odds: 16,26

 

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på våra tips inför dagens match? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in kvällens odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Direktkvalet till eller kanske själva slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: