Bloggen synar backarna

I förra veckan började bloggen syna lagdelarna utöver att rapportera från träningar och träningsmatcher. Nu efter dubbelmötet med MODO och bl.a. mötet med Skellefteå AIK tänkte vi syna vår gröngula backsida.

Jämfört med hur vi slutade fjolårssäsongen har vi tappat fem backar i Alexander Hellström (Örebro HK), Johnathan Harty (Grenoble), Tobias Björklund (SSK), Karl-Johan Lundström som slutat och Per Hållberg som inte erbjöds nytt kontrakt. Av dessa kommer vi så klart mest att sakna en riktig kulturbärare som Acke Hellström, han kom hem under de mörka Div 1-åren och sa bl.a. – Nej, tack! Till stora pengar i högsta tyska ligan för att stanna och slutföra sitt uppdrag. En stor stark back med ett otroligt gröngult hjärta, även om vi kommer sakna Acke i vinter så förstår vi att han tog denna (sista?) chans till spel i SHL igen. Lycka till Acke!

Om vi tappat fem jämfört med i våras har det då hittills tillkommit fyra stycken i #4 Jonas Emmerdahl (VIK Västerås), #8 Kalle Ekelund (KHK), #16 Lukas Ekeståhl-Jonsson (MODO J20) och #24 Mike Banwell (Greenville Road Warriors). Här väntar vi så klart på sportchef Johanssons åttonde och sista back och även på besked hur allvarlig skadan på #86 Tommy Wargh var och hur Dalle kommer agera utifrån den.

En snabb jämförelse av de nya jämfört med de vi tappat är att betydligt fler av de nya kan hantera pucken, de är mer rörliga på skridskorna och på så sätt har vi en betydligt mer spelskicklig backsida. Å andra sidan vilket kan komma visa sig otroligt värdefullt längre fram under säsongen tycker bloggen alltjämt att det saknas lite kilon och attityd. I fjol hade vi väl backen som tacklades mest i ligan, Acke Hellström, vi hade den lille men väldigt fysiske, Kalle Lundström, och därtill en spritt språngande galen Johnathan Harty som när han inte var skadad jagade livet ur allt och alla, nu blev det lite fel när han spelades som forward men i rollen som back var han väldigt nyttig för laget då han var frisk och hel.

När det gäller backsidan och nya spelare känns det dessutom som vi möjligen har ett form av nyförvärv i #32 Rasmus Edström, det var inte många säsonger sedan Rasmus ansågs mer lovade än självaste David Rundblad som den gångna säsongen vann självaste Stanley Cup med sitt Chicago Blackhawks. När det gäller Rasmus känns det som att fjolårssäsongen blev helt fel, förmodligen inte rätt typ av tränare för hans del, en hjärnskakning och efter boxningsincidenten kom tyvärr aldrig Rasmus riktigt tillbaka igen. Nu har vi nya och vad vi förstått lite mjukare tränare som möjligen kan hjälpa och lyfta Rasmus i stället för att stjälpa. Rasmus har skills nog att med förtroende och eget självförtroende vara en toppback i ligan.

Men lite kortfattat kring de nya har samtliga utmärkt sig positivt, #4 Emmerdahl har ex.vis bjudit på en snurrfint utöver fint och stabilt spel. När det gäller #8 Ekelund är det många som ställer sig frågande hur KHK kunde släppa honom till den här säsongen, nåt vi ska vara glada över då Kalle känns som en riktig general och någon som kommer hålla ihop det väldigt starkt. Genom lillebror #16 LEJ har vi fått in en riktigt spelskicklig och offensiv back, i bland följer han med som en extra forward och redan nu har han kommit med i protokollet via mål och assist. #24 Banwell möjligen den av de nya som jag fått minst grepp om, inte för att Mike på nåt sätt varit dålig men jag tycker inte att han stuckit ut. Sedan är det väl lite med anpassning och spel med större rink så vi får väl ge han lite mer tid innan domen ska fall.

* * *

Vad tycker du som läsare kring vår backsida? Vad tycker du Dalle bör tillföra i form av den åttonde backen, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

 

2 thoughts on “Bloggen synar backarna

 • 24 augusti, 2015 kl. 16:21
  Permalänk

  Hållberg erbjöds nytt kontrakt men tackade nej.

  Svar
  • 24 augusti, 2015 kl. 17:19
   Permalänk

   Stämmer John, så var det.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: