Bloggen om att ”Sitta lugn i båten..!”

Löven har just nu sju raka förluster och för ett inför säsongen så upphaussat och topptippat lag som säger sig sikta mot kval till SHL till våren är det inget annat än ett smärre fiasko.

Nu är det mycket riktigt inget lag som gått till SHL i oktober som sportchef Daniel Johansson sa i någon intervju för en tid sedan, men trots allt 12 poäng upp till ex.vis IK Oskarshamn på plats två. Det är fyra raka trepoängare samtidigt som de ska kamma noll.

Och om man senare eventuellt ska prata om kris eller katastrof kanske man borde kolla nyheterna eller läsa valfri tidning för att se om det händer nåt annat i världen eller i vårt samhälle för att få lite perspektiv. Men att ett gröngult hockeylag förlorar sju raka hockeymatcher, det är väl vare sig egentligen kris eller på nåt sätt en verklig katastrof. Men det smärtar ändå och med tanke på förutsättningarna och förhoppningarna känns det lite småkallt och kymigt här i slutet på oktober.

Bra ändå att Björklöven i dag genom VD Åkerblom pratar om förtroende gentemot sportchef Johansson och Dalle på samma sätt visar förtroende för lagbygget och tränarna Jonsson/Åkerblom.

Men vad ska de annars göra..?! Vi har knappast ekonomi och vare sig byta tränare eller spelare ens om vi skulle vilja göra detta. Och det har väl aldrig heller visat sig särskilt lyckosamt vare sig sportsligt eller ekonomiskt och att ha avlönade tränare eller spelare på läktaren, så dagens besked om att sitta ”lugnt i båten” men att ro ännu lite hårdare betyder väl egentligen inte särskilt mycket.

Sedan kan det komma besked utåt som att ”vi har förtroende” för att dagen eller veckan efter ändå byta tränare eller se till att spetsa truppen med en eller ett par spelare. Jag tycker ändå att klubben kan få lite cred för att de uttalar sig, att de sedan svarar som de gör känns väldigt logiskt och lite A-B-C.

* * *

Vad menas då med att sitta lugn i båten och ro ännu lite hårdare..?

Att mana till lugn tyder så klart att även sportchefen känner viss oro och att Dalle pratar i termer om att ro snabbare innebär garanterat att han förväntat sig mer av truppen. Som vi var inne på tidigare i kväll gällande den åttonde backen är det ett dilemma att truppen så här långt och då i det här fallet backsidan inte levererat på det sätt som förväntats.

Men just nu med nuvarande självförtroende saknas både en rejäl och fysisk försvarsgeneral, men vi behöver även poängproduktion framåt. Det räcker liksom inte att vara ”offensiv” på eliteprospects.. just nu totalt 22 p (3+19) och sett till topparna i ligan ex.vis Amnér i Leksand som ensam har noterats 15 poäng inser man att det är på tok för lite.

Här hade vi på samma sätt kunna nagelfara forwards och återigen poängtera det vi redan inför säsongen skrev gällande forwards. Men nu aviserar coach Jonsson en del förändringar till mötet med BIK Karlskoga i morgon, men frågan är om förändringar i backparen eller kedjorna verkligen är tillräckligt? Självförtroendet som sagt i botten..

– Näe, den förändring som borde eller måste ske oavsett vilka som bildar backpar eller lirar i samma lina är att vi hittar ett nytt sätt att försöka spela. Ett mer riskminimerande spel och även att killarna framöver ska visa det gröngula krigarhjärtat på ett annat sätt.

Man ska som Kevin Lindskoug sa häromsistens helt enkelt hata att förlora och den viljan ska vara så mycket starkare än viljan att vinna.

Coacherna Jonsson/Åkerblom måste än bättre försöka anpassa taktik och spelsätt utifrån det material vi har. För att försöka jaga och pressa högt som vi gjorde senast funkar definitivt inte mot ett så pass bra lag som VIK Västerås. Nu har det inte ens funkat mot sämre lag, men det visade sig än mer tydligt i går mot ett så pass bra lag som Västerås och då är det inte ens mot dem vi eventuellt kan eller kommer kvala i vår.

Bloggen lär återkomma efter matchen mot BIK Karlskoga med vad de aviserade förändringarna gav, men så här på förhand är det ett större problem hur vi vill spela än vem som spelar med vem och i vilken lina man ska försöka sätta in #7 Brock Trotter.

* * *

Men det kanske bara är bloggen.. ? Hur tänker du själv kring citatet om båten och hur femmorna borde formeras, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

2 thoughts on “Bloggen om att ”Sitta lugn i båten..!”

 • 28 oktober, 2015 kl. 00:47
  Permalänk

  Jag bryr mig inte hur man spelar så länge man vinner. Det är målen som räknas i slutändan. Inte hur snyggt man för pucken.

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 01:49
  Permalänk

  Jag såg Modo – Frölunda igår på tv…
  Men efter en stund så såg det ut som det var Björklöven vs ett lag högre upp i tabellen,dvs ett lag i motgång mot ett lag i medgång.
  Frölunda gjorde mål på sina chanser men det gjorde inte Modo,samtidigt så gjorde också Modo fler misstag bakåt än Frölunda och vad säger nu detta?
  Att jag håller med er,det måste bli en förändring i speliden.
  Det går inte att byta ut halva laget även om vi hade ekonomi så är det ingen garant att det ska bli bättre,likaså att sparka Tommy J,att sparka en tränare är inte heller någon garanti för att tåget ska komma upp för den enorma uppförsbacken som laget står inför.
  Tommy J får backa sin tidsplan att få in sin spelidé till detta lag,för laget har gått vilse,dom är inte trygga med spelidén,det är därför man går bort sig gång på gång.
  Vi måste gå Back to basic som det heter,vi får börja om,lägga om taktiken,spela ett spel som passar laget,och vad är nu det?
  Inte den taktik vi har nu i iallafall,man får börja spela enkelt,sätta grunderna och försvaret och bygga på det.
  Tommy har gott om rutin,laget har gott om rutin,många har varit med om sådana här svackor tidigare,vi kommer att vända på detta,men inte genom att sitta helt stilla i båten.
  Även om spelidén förändras så bör man göra någon spelarförändring i truppen.
  Precis som Västerås gjorde förra året då man vände skutan totalt.
  Man skeppade några som inte levererade.
  Vi har många som inte presterar men man får se över truppen,och ta några obekväma beslut,den/dom nya spelaren/spelarna som kommer in behöver inte kosta multum.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: