Blixt till Ungdom!

Forwards har på senare tid värvats på löpande band och bloggen nåddes av ett rykte att Jimmy Blixt ska förstärka Björklöven Ungdom. Eftersom Jimmy är en riktig profil och en av få riktiga fysiskt spelande forwards stämde vi så klart av de uppgifter vi fått med Johan Engman på Björklöven Ungdom. Kan det vara så att Jimmy återigen lagt klubban på hyllan eller kör han dubbelt den här säsongen? 

Tjena Johan!
– Tjena, tjena!
 
Vi har tidigare hört och numera kunnat läsa på hemsidan att Jimmy Blixt ska förstärka Ungdomssidan,  vad har du för tankar kring det?
– Det stämmer, Jimmy är klar för Björklöven Ungdom och det känns verkligen kanon att få in en sån klockren kille i organisationen. Jimmy brinner verkligen för både ishockeyn och våra ungdomar.
Det låter bra och mycket intressant. Vad är det för roll och vilka uppgifter är det tänkt att Jimmy ska jobba upp med?
– Jimmys roll blir viktig, han kommer bl.a att verka inom rekrytering av ungdomar.  Då är det viktigt att marknadsföra ishockey och Björklöven i många olika forum. Han ska dessutom finnas med som resurs för ungdomar och juniorer i Löven där behoven finns.

Gäller det här från i dag och han i och med detta åttagande återigen lägger klubban på hyllan eller kommer Jimmy kombinera dessa sysslor med att fortsätta spela?

Han kommer att kombinera detta med att utdela tacklingar i rinken, ha ha. Nästa säsong har vi planer på att utveckla Jimmys roll och då får vi väl se om det blir Björklöven Ungdom m.m. på heltid eller om det blir kombinerat med att han spelar ishockey.

Björklöven Ungdom då? Hur ser organisationen ut och vilka olika områden jobbar ni med?

– Jag är inte klar med organisationen helt och fullt utan det saknas fortfarande en del namn. Har varit lite mycket helger och en del annat i vägen men nu kör vi 180%!

Lövens framtid då, kommer juniorerna att hänga kvar och kommer representationslaget att avancera till Allsvenskan?
– Klart det är en stor förhoppning att A-laget avacerar till Allsvenskan och jag vet att alla spelare och  ledare kommer att göra allt för att fixa detta. Måste personligen säga att efter att ha kikat på dagens träning så ser det ju grymt spännande ut! Riktigt ordentligt bra tempo, längar grymt efter att se hur det ser ut på match. Nu kliar det riktigt… Svårt att säga om J20 men vet att grabbarna där kommer att kämpa järnet för att försvara klubbens färger! Vi litar på det! Mycket bra att Possler och Andersson ansluter.
 
Absolut en bra signal att Possler och Andersson vände hemåt, men hur ska ni framöver jobba för att de redan i första skedet väljer att stanna och i stället utvecklas på hemmaplan?
– Sen att i framtiden behålla alla begåvade talangfulla juniorer/hockeyspelare det är något som vi kommer att jobba riktigt hårt med . Att satsa på juniorer, flick och dam är något annat som vi kommer att lägga resurser på, både ekonomiskt och på andra vis.

Stort tack Johan!

– Tack själv!
 
+ + +
 
Juniormatchen då?
 
Jodå, Sverige repade sig efter underläge och planenligt var det tufft och tight. Tyvärr höll mitt tips nästan om Svensk seger, nu blev det en bitter förlust på straffar i stället. Fy, fan vad surt och tungt.

0 thoughts on “Blixt till Ungdom!

 • 4 januari, 2011 kl. 00:43
  Permalänk

  Bra att ni rapporterar lite från ungdomsverksamheten. Känns som att den lätt blir bortglömd. Jag är varken positivt eller negativt inställd till att Blixt får den här rollen, vet helt enkelt för lite om hans kvalitéer inom området. Vad är er känsla?

  Wikegård snackade efter matchen om att ryssarna pekade finger och hånade svenskarna. Uppfattade jag det rätt? I så fall borde ju tv visa upp det för världen, låta ryssarna skämma ut sig offentligt.

  Svar
 • 4 januari, 2011 kl. 00:53
  Permalänk

  Svar till Surr (2011-01-04 00:43)
  Klart vi ska försöka lyfta fram och upp ungdomsverksamheten, det gör vi så fort tillfälle ges Surr. Jimmys passion för sporten kan iaf ingen ta ifrån honom, spontant har jag iaf ingen annan känsla än att det känns positivt.

  Wikegård är en tävlingsmänniska, en otroligt skön kommentator och det det är inte ofta du får engagemang på samma sätt uppe i hytten. Jag vet inte om han är en dålig förlorare, men det både tror och hoppas jag.

  Men jag håller med, om Ryssarna skämde ut sig så borde det ha märkts. Ändå djävligt onödigt att Sverige själva ställde till det så förbannat. Brons nu då?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: