Blir det nåt kalas?

2010 var det stora jubileumsåret, kalaset var tänkt skulle pågå i minst tre perioder. Första perioden är planerad till lördag 15 maj kl 12 – 15 på Rådhustorget i centrala Umeå. Första perioden som ska ses som ett startskott och annonsen på hemsidan beskriver rätt tydligt hur mycket vi kan vänta oss och vilka vi kan tänkas stöta på. Helt ärligt känner jag inte att det rycker i baguetten när jag hör Löwe, men i tider när det kan vankas konkurs ser jag såklart fram emot detta kalas och ett möte med vår maskot. Infon i sin helhet från hemsidan;

Vi inleder matchen med ett riktigt klassiskt tårtkalas på torget med ballonger, ansiktsmålning och godisregn. På scenen intervjuas nya och gamla Björklöv och i vimlet finns Löwe, spelare och tränare.

+ + +

Har någonstans läst att det är lite eller kanske rätt mycket rock ´n roll över Löven. Visserligen tycker jag inte det varit så mycket drag sista åren, det har tyvärr snarare känts som ett gäng pudelrockare som bara de mest hängivna fansen fortfarande gillar. Bandet hade sin storhetstid på åttiotalet och nu skakar gemene man tyvärr bara på huvudet när bandets namn förs på tal. Jag gillar fortfarande bandet skarpt och skiter egentligen i vad gemene man tycker och tänker men man kan ju inte bli annat än oroad över hur saker och ting skötts. Jag trodde ärligt att faran var över även om jag vid ett flertal tillfällen påmints om att det hårda arbetet långt ifrån varit över.

Det finns mycket att fundera och spåna kring, men engagemanget och lusten är tyvärr inte lika starkt eller stort just nu. Bloggen har fortfarande en positiv känsla att allt kommer ordna sig och på något sätt kommer det ju att göra det. För min del får gärna de gamla pudelrockarna  köra på redan i höst och i så fall får man ju käka tårta med Löwe på torget också, det hade varit kul.

+ + +

Det jag läste om rock ´n roll var knappast liknelsen till gamla pudelrockare med sin storhetstid bakom sig.  Den liknelsen bjöd jag på ändå, nej det jag läste om Löven och rock ´n roll är att allt liksom händer i 220 knyck hela tiden. Det är mycket av himmel eller helvete, ta dagen som den kommer och "Va fan, det ordnar sig nog!" Tyvärr kanske det varit så sedan vår storhetstid. Glömde jag "lev hårt, dö ung"?

På intet sätt är denna säsong med dess inblandade unik, dessa kriser har kommit med jämna mellanrum och tyvärr alltför frekvent. Lövens sponsorer, fans och publik måste ju vara något av de mest tålmodiga och kanske lättköpta, men hur många chanser ska man egentligen få? Hur många kriser och konkurshot klarar egentligen klubben och varumärket?

Vad vi vet är att andra punkare, rockers,artister och skådisar som verkligen levt livet stupat på tok för tidigt, några exempel är Sid Viciuos (22 år), River Phoenix (23 år), James Dean (24 år), Tupac Shakur (25 år), Kurt Cobain (27 år), Jimi Hendrix (27 år), Janis Joplin (27 år) och Jim Morrisson (27 år),  men till den verkliga legenden fattas det några år. Elvis Presley blev som säkert alla känner till 42 år, vi kanske bara ska vara glada som nästan hann fylla 40 i alla fall?

Apropå musiktemat kanske det i historieböckerna kommer stå att bandet förutom att de röjde och härjade dessutom lyckades få till en hit. Jag vill verkligen inte att Löven bara ska minnaa som en one-hit wonder!

0 thoughts on “Blir det nåt kalas?

 • 21 april, 2010 kl. 01:44
  Permalänk

  Hej då Björklöven!
  Jag vet inte varför jag har varit ett hängivet fan av Björklöven IF. Åkt runt hundratals mil i landet Sverige för att se det lag man älskar. När laget hade sina storhetstider var jag för liten för att uppskatta det som man hade gjort idag. Så det är med en tår i ögat jag säger ”hej då”…. Varför? Varför? Varför? har ni inte gjort och skött varumärket Björklöven IF bättre?

  Svar
 • 21 april, 2010 kl. 02:09
  Permalänk

  Mitt vackraste Björklöven minne är kanske inte vad alla förväntar sig. Lisa spelade på Sagateatern här i Borås och när hon började visa diabilder på gamla Björklövenkillar så blev helt till mig. När sista låten var spelad och alla satt och klappade sina händer av en mycket fin musikunderhållning kunde jag inte låta bli. Jag hade lite svårt att kontrollera mina känslor och vräkte ur mig ”spela en låt till för björklöven” det var så mycket liv i lokalen där vi satt och det var bara ett fåtal som reagerade på det som sas. Lisa tittade upp mot den den raden där vi satt eftersom det blev helt tyst efter tilltaget och min kompis knuffade mig i armen och sa ”säg det igen”. Jag sa det givetvis igen och Lisa uppskattade mitt tilltag och pratade lite om Björklöven med stor glädje och spelade en eller två, kanske tre låtar innan hon tackade för sig. Man kunde inte annat är säga ”Tack Lisa tillbaka”.

  Det finns stunder även idag när jag tänker på denna underbara timma. Vi känner inte varandra eller kanske ens gillar varandra men vi har en sak gemensamt och det är Björklöven IF.

  Tack Lisa för dina diabilder och ett minne för livet.

  Svar
 • 21 april, 2010 kl. 10:42
  Permalänk

  Svar till Peter Fjellstedt (2010-04-21 02:09)
  För de som inte uppfattat det så pratar du om Lisa Miskowsky, eller hur? Inget dåligt Lövenminne. Sitter själv och drömmer min tillbaka, men kommer på mig att luften i rummet blir tunnare och tunnare. Känns som att någon är på väg att gå bort.

  Svar
 • 21 april, 2010 kl. 20:51
  Permalänk

  Svar till Peter Fjellstedt (2010-04-21 01:44)
  Otroligt många fler som känner samma sak Peter Fjellstedt, det är med en tår i ögonvrån och med stockad hals man inser att allt är över.

  Känslan i går var tyvärr rätt, magen sa en sak och hjärtat ett annat.. men vi kommer igen!!

  Svar
 • 22 april, 2010 kl. 00:10
  Permalänk

  Visst var det Lisa Miskovsky. Jag tänker alltid vara Björklövenkille även om de spelar i div3 och har moståndare som heter Vilhelmina IK. Hoppas de får behålla namnet. Det känns viktigt för mig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: