Bl.a. lite om veckans övergångar

Bloggen körde en uppdatering förra helgen och innan ett välförtjänt väntande sommarlov, inte sommar (ännu?) eller semester riktigt än så kommer här så länge en liten uppdatering kring bl.a. vad som hänt för lagen i HockeyAllsvenskan under veckan.

Måndag 20 juni

BIK Karlskogas lagkapten Martin Thelander meddelade att axeln inte håller och han gav upp karriären. Därefter klart att Timrå IK´s Nicolai Bryhnisveen efter två framgångsrika säsonger i ligan spelat till sig ett try out-kontrakt med finska SM liiga-laget Kärpät. Almtuna IS presenterade även forwarden Viktor Ekarv som den gångna säsongen representerat såväl Luleå i SHL som Asplöven HC i HockeyAllsvenskan. Ett kontrakt på hela tre säsonger och det gjorde knappast Almtuna hellre mindre intressant inför kommande säsong.

Och apropå Thelanders BIK Karlskoga kan vi utifrån denna artikel i Aftonblaskan konstatera att tio av de 14 lagen i ligan fått frågor rörande ekonomi och elitlicensen. Rätt skönt och förbannat stabilt att trots sportsligt sett sämre resultat de senaste säsongerna kunna presentera svarta siffror tre säsonger på raken och kunna peka på ett eget kapital om 6,6 miljoner kronor. Det är inget annat än stor respekt.

Enligt Mrmadhawk ryktades för övrigt TAIF´s back Drew Paris till MODO.

Johan Löf / AXELLÖF

Stora starka Drew från en match under säsongen 15/16. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Tisdag 21 juni

Inte ofta Mrmadhawk är ute och cyklar, man kan ju allt undra hur han alltid kan vara så rätt ute. Och dessutom väldigt ofta, för att inte säga alltid, liiite före alla andra. Men det är en helt annan sak. Hursom presenterades iaf i dag Drew Paris för MODO. Laget har därigenom fått sin försteback som man tidigare sa sig söka efter. Drew var under förra säsongen näst bästa målskytt av backarna (tot. 26 poäng via 13+13) för sitt Tingsryds AIF och noterades även för +13 och var genom det femte bästa back i ligan. Det hade absolut inte gjort något i fall vi varit med och försökt hugga på Paris, han kommer nog göra stor nytta i MODO.

Onsdag 22 juni

Björklövens målvakt #50 Adam Werner (säsongslån från Färjestad BK) presenterades som en av tre målvakter tillsammans med Gustafsson Luleå HF samt Sandström från Brynäs IF i det juniorkronor/Team 20 som ska träningsspela i Plymouth, USA mellan 26 juli och 8 augusti. På temat Green Connection kan vi också notera MODO´s Jesper Lindgren samt Frölundas Carl Grundström som uttagna i den truppen.

Samma dag redovisade Mora IK sitt fina resultat för förra verksamhetsåret på 1,9 miljoner plus och ett eget kapital på ca 4 miljoner. Sett till spelartruppen, som för övrigt kommer få en ökad spelarbudget med ca 400 000 kr (till 7 miljoner), kommer man under nästa vecka presentera den nordamerikanska förstacentern om Dalademokratens uppgifter stämmer. Sedan finns det även MODO-intresse för Mora-centern Alexander Hilmersson. Under dagen presenterade även HC Vita Hästen backen Jordan Rowley som närmast kommer Allen Americans (ECHL).

Sedan även klart att centern #26 VEJ gjort klart med Vännäs HC i Hockeyettan. Möjligen lite överraskande att Victor efter fem säsonger och 230 matcher i Lövens A-lag fortsätter i ettan. Här kan vi bara hoppas att ökat förtroende och spel i fler spelformer kan leda till ökad utveckling, Victor är trots allt bara 22 år och har så klart mycket hockey kvar framför sig.

Apropå de som i fjol lirade med oss och inte fick nytt, valde tacka nej eller ännu ej ens erbjudits kontrakt finns fortfarande följande spelare kvar på marknaden:

 • #47 Lindskoug
 • #32 Edström
 • #86 Wargh
 • #24 Banwell
 • Dennis Persson
 • #7 Trotter
 • #11 Grundström
 • #19 Quist
 • #62 Lavander
 • #90 Hutchings
 • #94 Tessier
 • Daniel Håkansson

Torsdag 23 juni

Tidigare i dag har IK Pantern presenterat två spelare, dels forwarden Victor Öhman tidigare Västervik IK samt backen Andreas Söderberg från Marklunds J20. Andreas var i fjol utlånad till HC Vita Hästen och noterades där på sina 45 matcher för 1 assist och 8 utvisningsminuter.

Det var väl lite summariskt vad som hänt i veckan och sett till hur trupperna ser ut i dag kan vi väl möjligen runda av med att konstatera att IK Oskarshamns Roger Jönsson med bara 17 gubbar i truppen har mest kvar att göra. Men där ser truppen ändå rätt spännande ut. Även nykomlingen Västervik IK med 19 klara just nu har en del kvar, i övrigt börjar det så smått sätta sig.

Sett till lagdelar behöver både HC Vita Hästen och nyss nämnda nykomlingen Västervik varsin målvakt, där har VIK Västerås HK det rätt förspänt med tre. När det gäller backar är det väl vår egen Dalle Johansson som tillsammans motsvarande i BIK Karlskoga, IK Pantern, MODO och ovan nämnda som jagar sina sista namn. När det gäller forwards är det väl möjligen AIK och Almtuna IS som kan adderas utöver redan nämnda IK Pantern, MODO, Vita Hästen och nämnas i sammanhanget bör då även nykomlingen Västervik IK som tillsammans med IK Oskarshamn alltså har flest luckor även göras.

* * *

Klicka förresten gärna på bilden nedan för att så länge lösa säsongskort i de rätta färgerna..

Säsongskort 16_17 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: